Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania mówią, że warto z seksem poczekać do ślubu:

Polecane posty

Gość gość

"Odkryliśmy, że pary, które wstrzymały się ze zbliżeniem do ślubu, były bardziej usatysfakcjonowane z życia seksualnego w swoim związku" A według danych z Uniwersytetu Harvarda, tylko 3% małżeństw, które zachowały czystość seksualną do ślubu, rozpadło się. Natomiast, gdy jedno z przyszłych małżonków uprawia seks przed ślubem, prawdopodobieństwo rozwodu wzrasta do 40%, gdy dwoje to 80%. Takie są świeckie badania naukowe. Wybór należy do Ciebie.

Gość gość
Według mnie to zalezy od świadomości danej osoby. Osoby, które czekają do ślubu są przeważnie głęboko wierzące i takie osoby nie rozwodzą się od tak, wola się męczyć niż rozwieść, narazić na ostracyzm ze strony rodziny

Gość gość
to nie o to chodzi im dłużej czekasz z seksem zwieksza szanse przetrwania zwiazku bo prawie zaden facet nie bedzie czekal az tyle czasu. Ten ktory czeka skupia sie na aspektach miłości a nie na seksie

Gość gość
krótko mówiac nie mieli porownania?

Gość gość
pomijając wszystkie trafne punkty (z tym, że takie osoby są dodatkowo bardzo religijne itd.) to wydaje mi się, że mają też mniejsze wymagania w sferze seksualnej. Ktoś komu nie przeszkadza brak seksu nie ma raczej wysokiego libido więc nawet najnudniejsze życie seksualne będzie dla tej osoby satysfakcjonujące.

Gość gość
Głównie kręci sie to wokół bab, bo wszystkie sie puszczają, a potem po ślubie zaraz mają 3 kochanków k***y

Gość gość
A jeśli nie uznaję instytucji małżeństwa?

Gość gość
to celibat na zawsze :P Szczerze mówiąc nie chciałabym być z kimś kto ma takie zasady. Głównie dlatego, że brakuje mi w takich związkach szczerych emocji.

Gość gość
Małżeństwo ,to strasznie dziwny wynalazek.

Gość gość
żałuje że nie poczekałem do ślubu, a jestem facetem już po 30stce

Gość gość
dlaczego żałujesz?