Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Co sadzicie o tym co mówi Nergal?

Polecane posty

Gość gość
nic nie sądzę.

Gość gość
czekam aż podrze koran ...zobaczymy czy jest kozak czy pipa

Gość gość
ciężko ci zacytować?

Gość gość
nergal to antyklerykalny oszołom i tyle w temacie

Gość gość
Mętny,niedojrzały

Gość gość
nie lubie go. Jestem chrzescijanka , dlatego nie podoba mi sie to co robi

Gość gość
Nie,nie trudno,ale dlaczego tak się do tego przyczepiło?Cały tekst mi się podoba,nie tylko ten fragment po polsku.Niech każdy sobie interpretuje jak chce.

Gość gość
Od kiedy Diabeł oddycha,moje kroki nigdy nie przezwyciężyły grawitacji piekła:-P

kasiaszatanistka, dlaczego Chuck Schuldiner musiał umrzeć? :( Muzyke tworzyl wrecz poezyjna, a na zdjeciach wydaje sie byc czlowiekiem kochanym i dobrym :(

MizantropiaOdraza1994 dziś Nikt tego nie obejrzał, może 2-3 nieśmiałe osoby i jakieś boty.:D Co powiedział Nergal? Napisz, zacytuj i ogol nogi, a odzew będzie większy.:classic_cool:

Legenda? :( Death moglby dzisiaj rozk****ac kazdy zespol grajacy progresywny metal, brakuje tego czlowieka na tym swiecie, on zdecydowanie mial umrzec niemlodo 😭

Gość gość
lubię metal ale Nergala nie na widzę bo on robi z siebie pajaca i robi za celebrytę ...

Gość gość
Ja wiem o co ci chodzi,o to odrzucanie bogów ,wszelkich wartości ,idei?Też tak masz?Dla mnie tekst się liczy,musi być jakiś przekaz.

właśnie jestem ciekawa jak inni interpretują ten tekst :P Jest to w każdym razie wyznanie nihilizmu, odrzucenie wszystkiego co abstrakcyjne, odrzucenie dążenia do ideału i zaakceptowanie namacalnej rzeczywistości, człowieka takiego, jaki jest.

Sound of Perservance mnie tak nie zabija, ale symbolic to jest cos niesamowitego... Np refren w Sacred Serenity, nigdy nie slyszalem czegos piekniejszego :D W Sound mysle, ze gitary sa lepsze, bo niezle go fantazja poniosla na tym albumie z gitarami

Myśle jednak, że "niewiara w rozum" jest zgubna, rozum jest tym, co postawiło człowieka na szczycie królestwa zwierząt, tak jak umiejętnosc polowania, walki, czyni z wilka króla lasu, tak nasze rozumne myślenie, czyni z ludzi królów świata. Nie można odrzucać rozumu, to tak jakby wilk celowo wybił sobie zęby :P Rozum to jedyne, co stawia nas wyżej niż zwierzęta, odrzucenie go to zezwierzęcenie. Takie mam myśli nieuczesane na ten temat. :P

Gość gość
Novembers Doom to zespół który wielbie :)

Gość gość
No,bardzo trafnie podsumowałaś z tym wyznaniem nihilizmu i ja tak też to rozumiem,ale na to wychodzi,że jakiś drugi człowiek na coś się przyda?Żeby sobie z nim powalczyć,jak my teraz:-P Teraz trochę nie na temat się wypowiem.Ci,którzy tak krytykują Nergala nie znają ani jednego utworu,dla nich to ten koleś co kręcił z Dodą,wyleczyli go z białaczki,podarł biblię i Nowak ten od sekt go wciąż oskarża.Mnie zawsze interesuje muzyka i tylko to się liczy.Artyści bywają ekscentryczni i prowokują.

Wlasnie sobie przypominam SoP. Pamietam, ze jak mi kumpel w liceum pokazal Death to mi sie nie podobalo, album Symbolic. Jak uslyszalem co sie dzieje w pierwszym kawalku na symbolic, jak perka z gitara nagle zmienia sie i wchodzi szybki rytm to mowie o k****, ale ostatecznie mi sie spodobal album i Death po odsluchaniu Crystal Mountain. 1000 eyes mnie rozbraja ewidentnie, koncowka: We're Enslaved Now!! Choc w sumie moim ulubionym kawalkiem jest chyba ten (Slayer): https://www.youtube.com/watch?v=93ATlvVV1w4 Potem chyba duzo zespolow, np Metallica albo Death mialo podobne poczatki, z tymi 3 dzwiekami tumtumtumtum na samym poczatku. No ale Slayer to nie Death, Slayer sie taki popularny zrobil i w ogole, zdecydowanie wole Death i Chucka Schuldinera

Gość gość
Novembers Doom posłuchajcie sobie a nie ....