Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego popieranie PO to taki obciach dzisiaj??

Polecane posty

Gość gość

Przecież pani Kopacz chce jak najlepiej dla Polski.

Gość gość
gimbusie, idź odrabiać lekcje z wosu to może się dowiesz. i włącz wiadomości zamiast p****li to może móżdżek zatrybi

Gość gość
bo to partia oszustow i ludzie ich nienawidza

Gość gość
Dzięki PO mamy szybki rozwój i dotacje unijne. Jak przyjdzie PiS i zacznie machać szabelką staniemy się pogardzanym przez wszystkich pariasem Europy. Wolę rozwój i dobrobyt z PO niż katolicki ciemnogród z PiS.

Gość gość
nic nie mamy ty tępacka gófffniana pało !!! mamy ponad bilion dugu ty głupi psie ! nie mamy dzięki tym skurw...lom przemysłu ani handlu Polskiego ! służymy jak dziffki krajom UE i wykonujemy polecenia Merkel ścierki NIC nie mamy ! nawet prawa do oddychania już nie długo nie będziesz miał pawianie z czerwoną du..pą ! tłumoku niedouczony

Gość gość
nie obrażaj mnie pisowski śmieciu

Gość gość
PO wskich psów nie można już bardziej obrazić :D oni są tak denni że każda obraza to dla nich komplement przy tym kim są !

Gość gość
PO ma 25 proc. Nie rozumiem, skąd tak wysokie poparcie.

Gość gość
elita narodu zawsze jest w mniejszości :)

Gość gość
17:31, znaczy się do tej pory, przez osiem lat, elitą było PiS.

Gość gość
Bo to partia antynarodowa, tylko sobie i bogatym dawać kosztem biednych i tańczyć jak zagra Merkelowa, nie zależnie od woli narodu. Dla mnie to partia antypolska!

Gość gość
osobiście nie odczułam przez te 8 lat żadnej poprawy swojej egzystencji, wręcz odwrotnie, perspektywy dla przeciętnego obywatela prawie żadne, co z tego, że gospodarka ma się dobrze, jak obywatelowi źle :(

Gość gość
Bo Polacy nareszcie przejrzli na oczy i zobaczyli ze to nie żadna partia tylko mafia . klasyczne dzialanie mafii to gangsterzy w drogich garniturach wysysajacy pieniądze z panstwa.Przez ustawione przetargi czy prezesowanie w firmach podleglych państwu.Cos drgnelo bo ich ojciec chrzestny został niespodziewanie pozbawiony wladzy i opuścił pałac

Gość gość
Za PO Polska przeżywa największy rozkwit w swojej historii a Polacy żyją w niesamowitym dobrobycie. Popatrzcie ile sklepów, ile galerii powstało, a wszędzie tłumy ludzi. Ludzie zaczynają głupieć z nadmiaru pieniędzy. I wy macie czelność mówić, że w Polsce jest źle? Tylko lenie i nieudacznicy narzekają. Czyli typowy elektorat PiSu. :)

Gość gość
PO - Partia Obciachu :D

Gość gość
jak często chodzicie do kina ,do teatru, kupujecie bilety na koncerty czy stać was na kupowanie płyt , ksiażek,kupujecie buty skórzane czy badziewne z dermy w których śmierdzą nogi ,czy często chodzicie do dentysty czy korzystacie z pomocy rodziców czy sami się utrzymujecie ,bo na zach w dobrobycie młodych ludzi na te rzeczy stac

Gość prawik26
Mnie się żyje dobrze, zarabiam 1000zł i wszystko wydaje na piwo i gadżety. Mam już trzy smartfony i dwie pary słuchawek wysokiej klasy.

Dlaczego popieranie PO to taki obciach dzisiaj xx Nie. To nie obciach, tylko że społeczeństwo ma po prostu dość pewnych patologii na wysokich szczeblach. W ten sposób prosty, otumaniony przez speców od psychologii tłumu daje wyraz swojej frustracji. Ja nie jestem zwolennikiem żadnej partii, która ma aspiracje na dobry wynik w nadchodzących wyborach ale myślę, że siara to będzie za cztery lata, kiedy ci, optujący dziś za PiSem będą wołać PO wróć

Gość gość
Będą wołać PO wróć ? Czyli zawolaja aferzysci wróćcie ?

Gość gość
bo Podkrada-cze I Skunksy są na topie

Gość gość
Mam dość POPISÓW, żadna z tych partii mnie nie satysfakcjonuje, pomysły obu urągają zdrowemu rozsądkowi niestety. PO skompromitowało się przez te 8 lat, afery, rażąca arogancja władzy, niespełnione obietnice (choćby zwiększenie wszystkich podatków pomimo zarzekania się, że obniżą), nielegalne zagarnięcie NASZYCH pieniędzy z OFE, aby podtrzymać tego kolosa na glinianych nogach ZUS, który wymaga reformy/stopniowej likwidacji z zabezpieczeniem emerytur i składek osób, które do tej pory wpłacały do tej dziury bez dna, bo obecny model pseudosolidaryzmu społecznego uzależniony od demografii i oparty na niesprawiedliwości (gdzie nieliczne uprzywilejowane grupki np. mundurowych otrzymują wysokie emerytury po niewielu latach pracy a reszta głodowe ochłapy po wieloletniej harówce) woła o pomstę i grozi bankructwem systemu. Z kolei PIS poza kilkoma dobrymi pomysłami (kwota wolna od podatku, opodatkowanie wielkich gigantów) także wykazuje pewne niebezpieczne tendencje gwałtownie skręcając w lewo w kwestiach ekonomicznych (lekkomyślne rozdawnictwo kasy za rodzenie dzieci niezależnie od dochodu, które grozi załamaniem gospodarczym) i w prawo w kwestiach obyczajowych (rządy Kościoła, jałowe spory o gender, aborcję, in vitro i inne nieistotne sprawy, co tylko odwraca uwagę od istotnych spraw ekonomicznych).

Gość gość
"lekkomyślne rozdawnictwo kasy za rodzenie dzieci niezależnie od dochodu, które grozi załamaniem gospodarczym" Jesteśmy na etapie katastrofy demograficznej (jedna z najniższych dzietności na świecie!!!), wielu rodzin nie stać nawet na wyprawki szkolne, a tym piszesz o rozdawnictwie. Marne 120 euro miesięcznie ma rozwalić budżet podobno rozwiniętego państwa... Ja powiem tak, jeżeli ten program nie zostanie wprowadzony to dopiero w przyszłości nas czeka załamanie gospodarcze. x "jałowe spory o gender, aborcję, in vitro i inne nieistotne sprawy," To że dla Ciebie coś jest nieistotne nie znaczy dla wszystkich. Ja nie chcę by w szkole moje dzieci były umysłowo gwałcone ideologią gender i innymi lewackimi idiotyzmami.

Gość gość
System emerytalny wymaga reformy, bo jak już wspomniałam, oparcie go na demografii i pseudosolidaryźmie społecznym się nie sprawdza, model Bismarca z 19 wieku już nie przystaje do realiów. Ale jeśli chce się podnieść dzietność kraju, to przede wszystkim należy zacząć od zwiększania PKB, tworzenia miejsc pracy, zwiększania poziomu życia obywateli, bo "kraj na dorobku" jak nie stać na bezmyślne rozdawnictwo czy powoływanie na świat kolejnych grup ludzi bez perspektyw, emigrantów i patologii . Na wypasiony socjal mogą pozwolić sobie kraje, które osiągnęły już pewien poziom dobrobytu a źródłem dobrobytu, jak wskazuje Eurostat, jest praca obywateli. Więc może najpierw skupmy się na tworzeniu miejsc pracy, rozwijaniu gospodarki a jak poziom życia obywateli wzrośnie jak i zabezpieczenie społeczne dla rodzin, to ludzie chętniej będą wydawać na świat dzieci. Doraźne rozdawnictwo nie rozwiązuje nigdy sedna problemu, bo bezrobocie, niskie płace i trudności dla małych i średnich przedsiębiorców nadal pozostaną a dzieci masowo rodzić się będą przede wszystkim w rodzinach patologicznych. Ludzie myślący nie powołają do życia kolejnych pokoleń, jeśli brak im bezpieczeństwa finansowego. Ja od rządzących nie oczekuję moralnego przewodnictwa ani obyczajowych zakazów (nie leży to w gestii rządu), chcę tylko, aby zapewnili wewnętrzne i zewnętrzne bezpieczeństwo państwa i rozwiązali palące problemy ekonomiczne. Tworzenie miejsc pracy i ułatwianie prowadzenia działalności gospodarczej jest dla mnie ważniejsze niż jakieś gendery czy inne ideologie. Czy jałowe dyskusje o genderach , feminizmie i innych straszakach poprawią sytuację materialną rodziny, która ledwie wiąże koniec z końcem? Kogo to w ogóle obchodzi oprócz jakiś toczących pianę z ust ultrasów po obu stronach barykady pokroju Kępy, Pawłowicz czy Środy albo Szczuki? Ja chciałbym aby moje dzieci były wychowywane w duchu neutralności światopoglądowej, wolne od wszelkiej indoktrynacji, czy to religijnej czy lewackiej. Szkoła ma uczyć myśleć a nie wtłaczać w jakieś schematy myślenia nienaukowego.

Gość gość
Gosc z 22.04 madrze mowisz ale do pewnego momentu.to ze ty jestes niewiezacy i chcesz tak wychowywac swoje dzieci ok niewnikam.ale polowa Polski nadal wierzy i tego niezmienisz,gdybys chodzil do kosciola czy zainteresowal sie tematem to wiedzialbys ze co niedziele koscioly sa pelne i w brew pozorom nie sa to tylko starsi ludzie ale i mlodziez i ludzie ok 30-40 do ktorych ja rowniez sie zaliczam z duza grupa znajomych.dla katolikow takie sprawy jak gender sa istotne bo niepozwole robic wody z mozgu miom dzieciom e szkole,a jesli ktos niema ochoty puszczac dziecka na religie to ok wolna wola i zawsze tak bylo wiec w czym problem.ja szanuje to ze ty niewierzysz wiec ty uszanuj zdanie ludzi wierzacych.pozdrawiam

Gość gość
"Ja chciałbym aby moje dzieci były wychowywane w duchu neutralności światopoglądowej, wolne od wszelkiej indoktrynacji" x Dlatego nie można dopuścić do promowania ideologii gender w szkołach i innych instytucjach publicznych. Żeby nie było jestem także za przeniesieniem nauczania religii ze szkól do kościołów, jednak genderyzm i inne lewackie zabobony uważam za zdecydowanie groźniejsze.

Gość gość
Religia w szkole jest w Niemczech czy Anglii i tam nie ma z tym problemu

Gość gość
ale jak religia? chyba islam...

Gość gość
Jeszcze nie. Ale za kilka lat rządów lewakow tak