Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1234566

Jakie dokumenty dla pracodawcy przy urlopie macierzyńskim

Polecane posty

Gość gość1234566

Hej, mam termin za 3 tygodnie. Mam pytanie do mam, które w ostatnim czasie składały papiery na urlop macierzyński. Co musiałyście przedstawić? W necie wyczytałam, że wystarczy akt urodzenia dziecka i zaświadczenie ze szpitala, jeśli staramy się o urlop już po porodzie. Przed porodem trzeba wypełnić jakiś wniosek, ja zamierzam pozostać na L4 do samego końca i nie zużywać sobie tego urlopu wcześniej. Czy oprócz dokumentów ze szpitala musiałyście jeszcze coś u pracodawcy wypełniać, będąc po porodzie? Jakieś wnioski, papiery? Czy trzeba iść załatwiać to osobiście? Bo średnio mi się uśmiecha w połogu i z dzieciakiem pod pachą tam jechać. Czy np. papiery do wypełnienia może pobrać ktoś z rodziny? Np ojciec mojego dziecka albo mój brat (pracuje w tej samej firmie co ja, więc mógłby pobrać dla mnie papiery i je odwieźć bez problemu). Czy wy jechałyście specjalnie do firmy, żeby to załatwiać?

Gość gość12345666
ktos cos?

Gość gość
Zadzwoń i zapytaj w dziale kadr. Nie spotkałam się z koniecznością osobistego przyjazdu po porodzie. Przedkładałam akt urodzenia, zaświadczenie ze szpitala i wniosek o udzielenie macierzyńskiego.