Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu Polacy zagranica ciułaja każdy grosz nie wiadomo na co? :D

Polecane posty

Gość gość

I wygladaja jak dziady?

Gość gość
bo "nie wiadomo na co" jest z******te

Gość gość
Rozumiem tych co zbierają pieniądze bo wyjechali tylko zarobić i zamierzają wracać ale reszta...

Gość gość
niczego nie rozumiesz,jedyne co rozumiesz to to,że nikt cię nie chce posuwać

Gość gość
No nie masakra i wygladaja jak takie nieszczescia chodzace

Gość gość
gość dziś niczego nie rozumiesz,jedyne co rozumiesz to to,że nikt cię nie chce posuwać Zgłoś Ale kultura :D:D do Afryki takich, albo do Syrii jako darmowe geje-sluzacy seksualnie dla terrorystow

Gość gość
nie wyglądam jak dziad a ciułam żeby móc wrócić do Polski mając już w Polsce to o czym marzyłem :) realizuję po kolei swe cele już za rok będę u siebie w domu w Polsce :) a na podstawowe życie mogę zarabiać już w PL - kokosów nie potrzebuję do trumny kasy nie zabiorę

Gość gość
to przez polki ktore masowo lgnelyvdo facetow z zachodu i poludnia, odebraly nam pewnosc siebie i doszlismy do wniosku ze nie warto sie starac lepiej odlozyc pieniadze na emeryture zeby godnie przezyc ostatnie dni

Gość gość
Co chcesz. Mentalnej biedy nie wyplenisz.

Gość gość
A ja uciułałem na mieszkanie, samochód i cztery lata beztroskiego życia w PL ale forsa mi się już kończy a przecież nie pójdę do pracy w PL za bezdurno. Wolę wrócić do Niemiec i żyć godnie. A do PL przyjadę na wakacje. Wystarczy. Zwątpiłem w moją ojczyznę. Tu się nigdy nic nie zmieni a jeżeli już to na gorsze.

Gość MajaWalia27
Ciułają Ci, co zakłądają sobie jakiś długofalowy plan. Ja na przykład wracam do ukochanej Polski po 5 latach na obczyźnie. Tutaj 'zostają' dwa domy.Jeden w centrum stolicy Walii, w Cardiff. Wynajmę sobie je i miesięcznie 1000 f na życie w Polsce będzie.Tak ogromnie cieszę się,że wracam,że nie da się tego wyrazić słowami. Polska jest pięknym miejscem do życia. I tutaj zbuduję swój dom. Te 5 lat ciułania i ascetycznego życia spowodowało,że możemy z mężem realizawać marzenia, będąc przed trzydziestką, więc wracamy z naszą córeczkę do Ojczyzny.Pieniądzę z wynajmu nieruchomości w Walii będziemy wydawali w Polsce. Może mój mąż będzie tu pracował na 3 miesięcznym kontrakcie.On nie chce rezygnować z dobrej,lekkiej i dobrze - jak na warunki Polskie pracy. Dlatego ludzie ciułają. Choć są tacy, co nie ciułają, bo są tutaj szczęśliwi i nie planują powrotu.A moim zdaniem to przed POlską stoi szansa ekonomiczna. Tylko wyciąć trzeba polityczno- mafijną zarazę.