Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie tyją z biedy

Polecane posty

Gość gość

taka prawda, nie stać mnie kupić jakościowe jedzenie, wzamian gotuje tanio Np. kopytka, pierogi ruskie itd a to tuczy, ludzie bogaci są szczupli , wiadomo to od wieków.

Gość gość
bieda to woda i suchy chleb a nie pierogi i kopytka.

Gość gość
Woda i suchy chleb to już poniżej biedy nawet nie da się tego określić..

Głupi jest zawsze biedny, bo jest głupi! Udowodnione naukowo w USA! Robol i parobas systemowy zeżre system samozniszczenia i autozagłady!

Gość gość
Amerykańscy naukowcy odkryli ze głupi jest głupi a biedny jest biedny.

Gość gość
A co gościu chcesz mi powiedzieć ze jestem bogata, bo stać mnie na ziemniaki 1 zł kg, twaróg za 3 zł i cebulę???

Gość imigrantom 2500 na rodzinę
GUS: 2,8 mln Polaków żyło w 2014 r. w skrajnym ubóstwie W 2014 r. 2,8 mln Polaków żyło w skrajnym ubóstwie, a ich wydatki nie przekraczały minimum egzystencji - wynika z wtorkowego komunikatu Głównego Urzędu Statystycznego.Według GUS, grupę najbardziej zagrożoną ubóstwem skrajnym (oznacza to wydatki poniżej 540 zł miesięcznie dla osoby samotnie gospodarującej lub 1 458 zł dla gospodarstwa czteroosobowego: dwie osoby dorosłe plus dwoje dzieci) - stanowiły rodziny wielodzietne. W 2014 r. poniżej tego minimum egzystencji żyło ok. 11 proc. osób w gospodarstwach małżeństw z 3 dzieci oraz ok. 27 proc. osób w gospodarstwach małżeństw z 4 lub większą liczbą dzieci na utrzymaniu.

Gość gość
nie jestes bogata ale z glodu nie umierasz skoro tyjesz.

Gość gość
to prawda tanie jedzenie jest tuczące do tego napakowane konserwantami które sprzyjają tyciu tanie białe pieczywo, tanie wędliny, tanie sery to wszystko tuczy

Gość gość
taki dobrobyt mamy ,ze trzeba byc bogatym zeby nie tyc -smiechu warte.

Gość gość
umieranie z głodu to nędza pojęcie biedy można różnie interpeniować . Niech mi tu fanatycy PO nie wciskaja kitu ze nie mam źle bo Z głodu nie umieram...

Gość gość
bo zdrowe jedzenie jest drogie taka prawda

Gość gość
tak gościu wyżej, ale i gość który napisał ze najtańsze jedzenie to syf też ma rację.

Gość gość
Jesli sama w domu przygotujesz to nie mów że to syf. A tych klusek czy pierogów też mozna zjeść osiem a nie piętnaście i nie przytyć. Tyją ci którzy jedzą za dużo.

Gość gość
sama przygotowuję, ale ludzie biedni jedzą więcej tanich rzeczy dlatego tyja, a pierogi odgrzewam i jem jeszcze je na kolację, bogaty by pewnie wyrzucił je, a zjadł lekkie sałatke z warzyw które kosztują tyle ile moje dwa obiady lub więcej, u nas królują ziemniaki bo sa tanie, makarony również ale to tycZy, czasem mam ochotę na coś lekkiego ale wszystko jest drogie w porównaniu z naszymi zarobkami, prawdziwe soki sa drogie, tani jest tylko sytuacji gdzie 80 % to woda.