Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tycie w ciąży ile przytyłyście do 20 tyg

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkie przyszłe mamusie... Masakra mam już na plusie 5.5 kg :( cuje sie jak ten misiek Gummy ber ... Ja wiem że mój przyrost wagi najbardziej związany jest z niedoczynnością tarczycy ( lecze sie od dawna) i zawsze jak wyniki tsh mam powyrzej 3 to waga idzie w góre oczywiście mam podwyrzszoną dawkie leku po ost. Wizycie u lekarza... Do tego zanim zaszłam w ciąże prowadziłam mega aktywny tryb życia ale dla dobra córci musiałam przestać... I takie są skutki

Gość gość
A i sorki za błędy... Pisze z tel który jest naprawdę nie najleprzy pod tym względem

Gość gość
18 tydzień i 1,5 kg na plusie. Też mam niedoczynność, którą leczę już 10 lat. Przy pierwszej ciąży też powoli przybierałam, z tym, że dawkę leku zwiększoną miałam raz i nie było problemu. Obecnie tarczyca tak szwankuje, że juz nie mam siły. Leków nie mogę z endokrynologiem ustawić. Przez to okropnie wypadają mi włosy.

Gość gość
Do 20tygdodnia to nic. Ale potem jak zaczęłam to do 34tc (miałam cc) 14kg. :P

Gość gość
do 20 tygodnia nic w sumie 12 kg przytyłam 10 zgubiłam w tydzień po cc, 2 zostały do tej pory, a jestem już 2 miesiące po cc :/

Gość Kasii
Do 24 tc 3 kilo,teraz mam 28tc i łącznie od początku już 8 kg,ale to przez napady na słodkie... ;//

Gość gość
Aktualnie 24tydzien i 1.5kg na plusie

Gość gość
Do 20tc przytylam okolo 2kg , w 24 tc juz mialam 4kg na plusie , w 35tc mialam 8na plusie a kilka dni przed porodem mialam prawie 10kg na plusie. Nie stresuj sir moja ciocia z synem przytyla ponad 25kg i odzywiala sie mega zdrowo a rok po porodzie na wadze miala 33kg mniej

Gość gość
Nie no właśnie sama nie wiem czemu tak sie u mnie dzieje zawsze dbałam o to żebu nie tyć i zdrowe odrzywianie mam w nawyku ... Wydaje mi sie że to przez zmiane trybu życia na owiele mniej aktywny i zanim zaszłam w ciąże w pkresie od grudnia do lutego dużo schudłam bo taka praca i tsh mi sie ogarneło to samoistnie schudłam potem odrobinke mi sie przytył ( max2 kg) przez piwko na wieczór i imptezy... Jak jeszcze pracowałam do połowy siwrpnia to tylko brzuszek mi rusł I do 12tc 1,5kg przytyłam od kiedy piszłam na L4 4kg mimo ze staram się nie lerzeć ciągle tylko chodze na spacery itp