Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pryszcze niszcza mi zycie

Polecane posty

Gość gość

Czesc, mam 18 lat. Pryszcze niszcza mi zycie. Nigdy nie mialem dziewczyny, mysle nad rzuceniem szkoly, rano nie chce mi sie wstac z lozka, nie chce mi sie zyc. Bylem u dermatologa, probowalem diet, lekow, tonikow, zelow - wszystkiego. Na twarzy mam wulkany, prosaki, zaczerwienienia, zwykle pryszcze, zaskorniki, wagry... Mimo ze wewnatrz jestem normalnym czlowiekiem to z zewnatrz kazdy patrzy na mnie jak na jakiegos smiecia... Najchetniej zamknalbym sie w domu na zawsze.. Nie oczekuje wspolczucia, musialem sie tylko wygadac, bo oczywiscie przez pryszcze nie mam nawet przyjaciol.

Gość gość
wielka mi tragedia...na tym forum sa ludzie ktorzy maja po 30 lat i nie mają zadnych znajomych od czasów szkoly, niektorzy lecza sie psychiatrycznie, siedza tu laski ktore wazą po 100 kg, faceci ktorzy mają po 165 cm wzrostu, łysi, chudzi i brzydcy, są tez ludzie nie dosc ze brzydcy to biedni, maja ojcow alkoholików, mieszkają na wsi, w nędzy bez perspektyw, nie znaja jezykow, nie mają wykształcenia... niektorzy maja gorzej niz ty

Gość gość
Probowales moze uzyc takiej masci na tradzik jak Benzacne ? Bo osobiscie polecam :) nie poddawaj sie to tylko pryszcze. Rozumiem ze ludzie Cie traktuja gorzej ale sprobuj miec ich gdzies. Skoro oni Cie tak traktuja to Ty traktuj ich tak samo. Poza tym takie zachowanie nie najlepiej o nich swiadczy a wrecz pokazuje jakie z nich podle kreatury.

Gość gość
Prosze Cie.. Benzacne? Tu Izotek nie pomoze

Gość gość
No właśnie, a izotek? Choć ja sama jestem na ''nie'', co do tego leku, ale wiem, że sporej części osób pomógł.

Gość gość
Co za kretynka poleciła chłopakowi, co od lat się leczy benzacne? Zdebilałaś do reszty?

Gość gość
Izotek odpada ze wzgledu na moj stan zdrowia, z mocniejszych tylko zineryt i tetralysal, ale bez efektow. Musze sie z tym pogodzic. Po 18tce rzuce szkole i wyjade, nigdy tu nie wroce. Temat do usuniecia/zamkniecia

Gość gość
Spróbuj tonik cytrynowy woda przegotowana + sk z polowy cytryny proporcje 1;1

Gość gość
A gdzie dokładnie masz ten trądzik? JAkie części twarzy? Plecy, dekolt też? Miałeś jakieś badania robione? Poziomy hormonów?

Gość gość
Najgorzej na policzkach. Na prawym mam taka plame z 3x3 cm z ktorej nic nie wycisne i ogolnie z 50 pryszczy na lewym i prawym razem. Nie wiem jak jutro wstane i bede funkcjonowal. Dla kogos kto nie walczy z tym problemem to smieszne, a zarazem obrzydliwe. Mam 18 lat a juz zakonczylem swoje zycie. Jesli kiedykolwiek ten problem mnie opusci to do takiego stanu psychicznego jak sprzed problemu juz nie wroce.

Gość gość
Na policzkach, więc najprawdopodobniej, coś z układem pokarmowym. Pisałeś o dietach, jakie diety to były, opisz to dokładniej.

Gość gość
Dieta bez cukru ( nie slodze od lutego), pieczywo ciemne, zero herbaty, kawy. Nie pale, nie pije zadnego alkoholu. Jem owoce ale o niskim indeksie glikemicznym i duzo warzyw. Pije tylko wode, unikam konserwantow ale efekt jest praktycznie zaden. Powstrzymywalem sie tez od aktywnosci seksualnej az 17 dni, w tym czasie po 7-8 dniach bylo niezle, ale potem wszystko wrocilo do normy czyli zaczely pojawiac sie te cholerne pryszcze. Oprocz tego w wakacje pilem codziennie ciepla wode z cytryna na czczo. Nie wspomne o specyfikach typu Visaxinum, Ceranova. Przez 2,5 miesiaca pilem bratka - nic nie pomaga albo pomaga na 3 dni.

Gość gość
moze powinienes zaczac zyc ? :)

Gość gość
Unikaj czekolady i slodyczy ale kategorycznie!!! I zacznij pic wylacznie wode mineralna, zadnych innych napojow! Tez mialam taki problem, tez na policzkach i mi pomoglo po okolo 2,5msc. Do tego raz dziennie herbate z bratka na oczyszczenie organizmu i przejdzie. Systematycznosc to klucz do sukcesu. Pzdr. Nie lam sie:-)

Gość gość
jak na pyrtku niemasz pryszczy to niejest tak zle,a z gęby ci zejdą jak sie zaczniesz golić:-P

Gość gość
A miałeś testy alergiczne? Wyrzuciłeś śmieciowe jedzenie, to dobrze, ale spróbuj wyrzucić nabiał, całkowicie. Spróbuj takiej diety przez miesiąc, jeśli nic nie da, to przez kolejny miesiąc spróbuj całkowicie wyrzucić gluten z diety, musisz próbować, to niestety trochę trwa, ale trądzik jest uleczalny.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi :) Co do nawadniania organizmu. Tylko i wyłacznie woda przegotowana i schlodzona, ewentualnie z dodatkiem cytryny. Czekolady to nie jadłem hohoho... z rok. Jak wspomnialem zero cukru. W sumie to nie pomaga zbytnio na tradzik, ale zawsze to zmiana na lepsze. Nie jem produktow mlecznych, zauwazylem ze po mleku baardzo sie pogarsza. Zobaczymy.. stosuje 6 dzien Zineryt, zauwazam minimalna poprawe, ale musze sie pozbyc tego co wyszlo po 2 dniach stosowania. Mam nadzieje ze jeszcze kiedys zaczne normalnie zyc :)

Gość gość
Ja tea sie borykam z tym problemem, może nie na taka skale jak ty ale podobnie. Bardzo dużo cxytalam o OCM i się zdecydowała, wóz albo... i wiesz co? W moim przypadku z działał o cuda!!! Wystarczy dobrze dobrać olej do cery i poprawa jest kolosalna. Poczytaj i może się zdecyfujesz, jak tyle rzeczy wyprobowales, może warto jakieś naturalne metody oczyszczania spróbować? Głową do gory, uśmiech na twarz: -) nie jestes sam: -)

ja kiedyś miałam w tym CAŁA TWARZ...i ropne i cuda.... a teraz ? zero leczylam się przez 3 lata lekami ciężkimi tabletkami hormonalnymi chyba czy coś w tym styłu. jedno opakowanie 200 zł. Mówię ci...nie żałuj kasy tylko idz do porządnego aż do skutku.

ps żadne maści nie pomogą bo wiem po sobie ! a tonikow z dużą ilością alkoholu nie używaj bo one przesuszaja twarz a potem skóra się broni i wytwarza sebum 2 razy więcej. Wiem co mówię bo walczylam z tym z 6 lat... I to było okropne ale zwyciężyłam.

Gość gość
tylko to ci kolego pomoże. ja wszytskiego stosowałem i nawet u lekarza byłem tez nic az kupuiłem to i po 7 dniach wszystko prawie znikło i do dzsiaj stosuje troche kosztuje ale jest skuteczne tu masz linka do tego http://odbierzto.pl/cpl.php?p=49&u=1137

moje leki się nazywały CURACNE..coś takiego. idź do dermatologa i powiedz by ci to zapisał a w mig pozbędziesz się tego gówna!!!! Obiecuje!!!! Mi wszysrko wciskAli i było córaz gorzej , miałam taką twarz ze dermatolodzy nawet nie chcieli się podjąć leczenia!!!!. A ten lek mnie uratował @!!!

Gość gość
Autorze, ten kto ma normalna cerę nigdy cię nie zrozumie. Mi pryszcze wyjely z zycia kilka lat. Doskonale wiem co czujesz... Ja w ogóle z domu nie wychodziłam, tylko do szkoły, o imprezach nie bylo mowy, o chłopaku tym bardziej... Po kilku latach skończył się mój koszmar. Po prostu przeczekalam swoje... Tylko zostały mi straszne ślady po wyciskaniu....chodzę do kosmetyczki ale wiadomo zectych większych blizn nie da się nigdy usunąć...takze ja nigdy w zyciu nie zobaczę nie piczuje jak to jest muec ladna cerę... Wiem jak ci ciężko wiem ze nie wyobrażasz sobie takiego czekania aż to się skończy. Moge cię tylko tum pocieszyć ze to naprawde mija i jedli nie wyciskasz pryszczy to nie zostaną ci po nim jakieś straszne ślady jak u mnie. Bo wyciskalam strasznie, nie rob tego. Na pewno masz jakies zalety. Wartościowi ludzie będą cię lubić bez względu na twoja cerę bo wiedza że to nie twoja wina. A ci co gapia się z litością albo obrzydzeniem to debile, podludzie, nic nie rozumieją i nie przejmuj się tym. Skup się na swoich zaletach, pokaz że jesteś super facetem. Spróbuj chociaż troche siebie zaakceptować no i wyjdź do ludzi! Ci którzy cię lubią przyzwyczaili sie do twoich problemów ze skora wiec bedzie normalnie. Weź sue w garść, pamiętaj ze nie tyko ty masz taki problem. A będziesz jeszcze miał super buźkę :) to przyjdzie w końcu :) trzymaj się i Glowa do góry ! :*

Gość gość
Dziekuje za wsparcie.

Gość ZrozpaczonaIwka
Mi też niszczyły, próbowałam różnych środków, nic nie pomaga, byłam u dermatologa i w sumie czułam się jak cytryna do wyciśnięcia, wizyty, kasa, środki i zero efektu. Koleżanka teraz namawia mnie na iqface, podobno komuś w jej rodzinie pomogło. Ale na takiej samej zasadzie znam kilka środków, gdzie moje koleżanki je stosowały, u nich były efekty, a u mnie zero. Nie wiem co robić, czy próbować kolejny środek? A jak będzie tak jak do tej pory?

Gość MałgorzataKobiał
Ja też stałam przed takim dylematem jak zrozpaczona...też zastanawiałam się nad tym jaki kolejny środek wypróbować mając nadzieję, ze pomoże. Postanowiłam spróbować iq face, jaki będzie efekt nie wiem, bo dopiero co zamówiłam. Pewnie przesyłka dojdzie we wtorek...zobaczymy jak to dalej będzie

Gość gość
Ja borykam się z plamami po syfach już latami. Mam 24 i też nigdy nie miałem dziewczyny. Kwasy mi nie pomogły, peelingi też, mikrodermbabrazje też. Zostały tylko lasery na mój przypadek. Na trądzik cieżki to tylko izotek, pochodnia witaminy A. Innym tego g****a nie ruszysz, zwłaszcza jak to jest ciężka postać jaka była u mnie. Też przez syfy rzucałem szkołę, zrobiłem liceum zaoczne 3 letnie. Dopiero teraz idę prawko zrobić, pracy pierwszej w życiu szukać i jeszcze postarać się te ślady pousuwać.

Gość gość
izotek bierz, im wczesniej tym lepiej nie ma co czekac, przeciwskazania sobie wsac