Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izkaa9

Roczny urlop rodzicielski a umowa na czas określony?

Polecane posty

Gość Izkaa9

Wzięłam od samego początku roczny urlop macierzyński,(pracodawca miał mi przedłużyć umowę) umowa kończy się w listopadzie a urlop mam do marca, nie wiem czy pracodawca przedłuży mi umowę, jeśli nie to nie będę dostawał zasiłku macierzyńskiego Jak to jest?

Gość gość
Pracodawca nie przedluzy ci umowy, bo teraz płaci ci zus. A nawet jeśli by przedluzyl to i tak nie bedzie placil wychowawczego, bo nie jest on platny.

Gość gość
Nawet jeśli nie przedłuży Ci umowy to zasiłek będziesz miała wypłacany do końca, przez zus

Gość Izkaa9
Mi nie chodzi o urlop wychowawczy, tylko o roczny urlop rodzicielski, czy jeśli pracodawca nie przedłuży mi umowy to będę dostawać zasiłek macierzyński? jeśli od początku wnioskowałam o roczny urlop rodzicielski(macierzyński, dodatkowy, macierzyński + rodzicielski)

Gość gość
tak, mimo wygaśnięcia umowy będziesz otrzymywać zasiłek aż do roku czasu od narodzin dziecka.

Gość gość
Tak bd dostawać przez rok normalnie. Ja mialam umowę do porodu i zus mi normalnie płacił zasilek macierzyński przez rok

Gość gość
będziesz dostawała zasiłek niezależnie czy przedłuży czy nie - dostawać będziesz z ZUSu