Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urzad pracy, jak czesto nalezy przychodzic do urzedu na podpis

Polecane posty

Gość gość

urzad pracy, jak czesto nalezy przychodzic do urzedu na podpis

Gość gość
Co najmniej raz na trzy miesiące, ale to nie ty decydujesz, tylko twój doradca zawodowy. Daje ci termin następnego zgłoszenia, i albo przychodzisz, albo wykreślają cię z ewidencji.

Gość gość
Dzieki za odp. ja zapisalam sie w poniedzialek, nastepna wizyte mam na poczatku listopada, tzw profilowanie ( pytania z d.. gdzie tak naprawde kazda odp. dziala na niekorzysc bezrobotnego). NIe wiem, kiedy po profilowaniu dostalbym kolejny termin, bo chcialam wyjechac na 1 tydzien z mojego miasta i jesli sie nie stawie zostalabym wykreslona.

Gość gość
his interfal majesty- czy mialas juz profilowanie i czy jakas pomoc zostala Ci zaproponowana?

Gość gość
Po profilowaniu po podpis trzeba chodzić co 2 miesiące.

Gość gość
mi po profilowaniu kazali przyjsc tydzien pozniej- urzedniczka sie na mnie uwziela..

Gość gość
"potem dadzą na za miesiąc a potem za 2,5. Wiem bo byłam już 3 razy zarejestrowana." Teraz się to trochę zmieniło odkąd weszły te profile. Po profilowaniu masz założony Indywidualny Plan Działania i w zaiązku z tym muszą być wizyty w PUP nie rzadziej niż co 60 dni, więc w praktyce po podpis się chodzi co 55-60 dni, a nieraz częściej jak każą przyjść na jakieś denne szkolenie o tym jak szukać pracy. Kiedyś (może 2 lata temu) to po rejestracji nastepny termin wyznaczali dopiero po 3,5-4 miesiącach, a potem chyba co mniej więcej 3 miesiące.

Gość gość
Ja ostatnio nie poszedłem i mnie wykreślili z ewidencji :) Teraz mogę się zarejestrować dopiero po 4 miesiącach, w Styczniu 2016.

Gość gość
Po co indywidualny plan dzialania, skoro i tak nie przedstawiaja ofert pracy?

Gość gość
jesli Cie wykreslili to nie masz prawa do ubezpieczenia i co zrobisz gdy bedziesz musial isc do lekarza badz w razie wypadku?

Gość gość
ostatnio otrzymałam w pup kartę aktywności ipd,czyli indywidualny plan działania, nie rozumiem do końca jak to trzeba wypełnić jeżeli szukam pracy przez net wysyłając cv to jak mam udowodnic pup,ze akurat wyslalam cv do danego pracodawcy,czy to sie w ogóle liczy? czy mam chodzić po pracodawcach i zostawiać cv? co dla mnie jest chore . różne sa odpowiedzi i już sama nie wiem jak poprawnie powinno to wyglądać...

Gość gość
Wpisujesz 4 oferty na które odpowiedziałaś. Formę kontaktu np. Wysłalaś na @ CV lub zadzwoniłas. No i ostatnie okienko czy pracodawca się odezwał lub miałaś rozmowę

Gość gość
dzięki za konkretną odpowiedź... na innych forach pisali że trzeba chodzić osobiście po firmach i zbierać pieczątki od pracodawcy, że się pytało o pracę i wtedy taka karta jest ważna.