Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piekące po dotyku wargi sromowe po zastosowaniu dopochwowego Clotrimazolum

Polecane posty

Gość gość

Witam leczę sie na grzybice brałam Flumycon doustnie 7 dni akurat w czasie okresu wcześniej jednorazowo Gynazol. Było super ucieszyłam sie ze to koniec mojego problemu wargi zrobiły sie bledsze już w ogóle nie zaczerwienione i brak swędzenia ale...do czasu wzięcia po okresie jednej globulki Clotrimazolum od razu po zastosowaniu silne pieczenie jakby z zimnym nawiewem. Wstałam rano a tu ból po dotknięciu warg sromowych z pieczeniem. Czy to znaczy ze musze je odstawić? Boje sie ze wróci mi to cholerstwo przez to z powrotem. :( W dodatku pękła mi lekko przy wejściu błona wczoraj na wieczór tego jeszcze nie miałam przed zastosowaniem globulki. Dodam ze stosuje tez maść tej firmy i jest ok.

Gość gość
Powinnaś odstawić te globulki.

Gość gość
Ja wlasnie mam ranę i to od dzisaj ale ogólnie taka infekcje mam co iles miesiecy sie powtarza i kremuje ta mascia clotrimazolum i mnie nie piecze jak daje na rane.

Gość gość
No tak tylko ty masz jakieś rany zewnętrzne od infekcji a ja miałam pęknięcie błony przy wejściu po każdym ataku grzybicy plus swędzenie i ziarnka, serek. Wszystko zniknęło po Gynazolu i Flumyconie (oba na receptę) i w sumie dalej jest ok nic nie swędzi ale wczoraj po zastosowaniu nargorliwie ale w sumie tak jak lekarka mi wypisała dopochwowego Clotrimazolum dałam jedna globulke i wczoraj po obudzeniu sie silna obolałosc sromu z pieczeniem. Dziś wstałam i już tego nie mam natomiast boje sie ze grzybica wróci a ja przerwałam leczenie ale co zrobię jeśli jestem uczulona prawdopodobnie?

Gość gość
Dodam jeszcze ze wczoraj resztkę tej globulki miałam na palcu na chwile opuszek mi pękł a niczym sobie nie przecięłam czyli pękło podobnie jak przy pochwie.

Gość Migea
A po co stosujesz leki, skoro nic ci nie dolega. Zapobiegawczo stosuje sie probiotyki a nie leki o silnym działaniu, pewnie Cie podrażniło. Kup sobie w aptece provag żel i smaruj nim jak najczęściej, powinno pomóc, bo zawiera substance kojące i łagodzace podrażnienia, chroni tez przed infekcjami.

Gość a gość
kilka razy już trafiłam na forum no podobny opis reakcji po tych globulkach - być może to jeden ze skutków ubocznych, ja bym na Twoim miejscu odstawiła. Koniecznie invag dopochwowo przy takim leczeniu. Jest taki wybór leków że jak odstawisz clotrim, to nic się nie stanie.

Gość gość
Mialam to samo! I lekarz przepisal mi emle jako srodek znieczulajacy do bólu stref intymnych. Ogolnie Emla jest na recepte i duzo kosztuje za odpowiednie opakowanie. Ja natomiast kupilam na www.naporost.pl - bo tam jest sensowna dostawa i cena

Gość gość
Mi lekarz stwierdził uczulenie na clotrimazolum, bo po globulkach miałam masakrę!