Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu kobiety uciekaja ze wsi do miasta

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłam to nie chcą wsi krów doic swin karmic w polu ciężko pracować, kiedyś to były kobiety pracowały nawet ciężej od niejednego faceta i razem jjedzenie dla chłopów musiały zrobić, a teraz siedzą w mieście w domku i ciasteczka pioką, Wieś się wyludnia

Gość gość
A czemu mezczyzni uciekają do miasta ze wsi

Gość gość
zostaniesz sama na swojej wiosce

Gość gość
Faceci uciekają to kobiety też a co same mają z pijakami wiojskowymi zostac

Gość gość
Ciężej piszesz coś mi się wiezyc nie chce

Gość gość
A ludzie z miasta kończą uniwersytety rolnicze czy jakieś inne przyrodnicze i wybierają wieś, a tępa hołota wiejska ucieka na blokowiska

Jakbyś nie zauważył to teraz ludziom na wsi się polepszyło i praca nie jest już tak ciężka jak kiedyś, ale też jest mniej, że tak powiem, miejsc pracy :) mało jest prawdziwych rolników, a ich żony i tak w większości mają inne prace, poza gospodarstwem :) poza tym kobiecie łatwiej usamodzielnić się w mieście, a na wsi musi mieszkać albo z rodzicami, albo z facetem...nie widziałam jeszcze na wsi kobiety, która utrzymuje się z rolnictwa i mieszka sama.

Gość gość
Może teraz nie ma takich bo opieka utrzyma ale kiedyś opieki społecznej nie było i musiały pracować rękoma w polu, kiedyś matka syna na wsi się bała opowiadali mi bo to chłop byl, ciostra brata bo to chłop, kobiecie nie wypadało siedzieć a facetowi tak bo był argument taki bo to jest chłop,

Gość gość
Kiedyś na wsi rękoma wszystko się robiło i kobieta czy facet taką samą pracę musieli wykonywać, a teraz kobieta która jest silna i fizycznie pracoje wory taszczy drzewo robie to feministka, kiedyś kobiety tak naprawdę były samodzielne a teraz tylko ciasteczka piec potrafią w bloku miastowym

Gość gość
Jak to czemu? Kawki z psiapsiółami w modnych lokalach, łażenie po galeriach (nie mylić z malarstwem), do spa, czy na zumbę itp.