Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE POZBIERACIE SIĘ POLACZKI Jak wam PO wprowadzi podatek kastralny

Polecane posty

Gość gość

a to już jest przyklepane... Wiecie po co to zostało zrobione? po to żeby ludzi nie było stać na domy, na większe mieszkania, teraz kazdy będzie mieszkał w kawalerkach ewentualnie małych dwupokojowych mieszkankach, bo od większego nie da rady podatku zapłacić, no chyba ze ktoś mega kokosy zarabia to ok, ale przeciętny obywatel nie będzie miał skąd wziąć na ten podatek i sprzeda mieszkanie czy dom i kupi małe mieszkanko zeby mniejszy podatek za nie płacić, a co się stanie z tymi domami i większymi mieszkaniami? Niemcy wykupią...

Gość gość
Jak będzie rządziło PO i PSL, to wszystko możliwe! Liczę że to ich koniec i kaczor rozliczy co niektórych za ich afery i przekręty!

Gość gość
wszystkich wykastrują.

Gość optymalizatorpodatkowy
O to chodzi,że katastralny powinien być, ale nie na tym poziomie co proponuje ta pruska bandycka formacja, 1% bądź( OMG!) 2%, bo przy takim poziomie to za 50 lat państwo cię legalnie pozbawi własności! Katastralny podatek ma on swoją funkcję, by nieruchomość była w obrocie, by nie opłacało się trzymać nieruchomości bez jej wykorzystywania. Katastralny powinien być, ale na poziomie PROMILA (!) wartości nieruchomości, czyli 0,001.

Gość gość
Jak się chce mieć dobrą służbę zdrowia, szkolnictwo i emerytury to chyba wiadomo, że podatki muszą być, nie?

Gość gość
A, wy się nie pozbieracie ja będziecie musieli utrzymywaś nowe rzesze emerytów.

Gość gość
ten podatek jest już od 70 lat w każdym zachodnim kraju więc już dawno powinien być wprowadzony w PL.

Gość gość
dokładnie. tylko że ta złodziejska banda to nawet jak robi jakieś zmiany które są może i potrzebne to tylko po to żeby nas przy okazji ograbić. podatek wys 1-2% to będzie kilka tysięcy rocznie od 70 metrowego mieszkania o wartości powiedzmy 300 tys. zgroza po prostu. kilkaset złotych podatku miesięcznie.

Gość gość
nic nie jest przyklepane. to fałszywka

Gość optymalizatorpodatkowy
"ten podatek jest już od 70 lat w każdym zachodnim kraju więc już dawno powinien być wprowadzony w PL." co to za argument?! jak Niemcy robią głupotę sprowadzając sobie na łeb hordy brudasów z Afryki , żeby za 20 lat zostać kalifatem czy sułtanatem to my też mamy to robić?!! puknij się w ten pusty łeb

Gość gość
dziś nie chce państwowej służby zdrowia! - po co mam płacić w podatkach, zusie srusie grube pieniądze jak idąc do lekarza i tak czekam pół roku na wizyte u specjalisty jak nie dłużej! Wolałbym żeby te pieniądze zostały u mnie w kieszeni i gdy chce iść np do dermatologa dzwonie umawiam sie i na drugi dzień idę, płacę 80zł (góra 100) i mam załatwione. Do lekarza i tak chodzę bardzo bardzo rzadko, więc 2-3 wizyty rocznie to max 300zł, a nie płacić TYSIĄCE podczas gdy z tego nie korzystam. A jesli nawet przyrafiłoby mi się coś poważniejszego że wymagałbym operacji za np 5000zł to też nie problem, bo jeśli państwo nie będzie mi zabierać kasy w podatkach itp to będę miał z czego odkładać... i spokojnie będę miał na koncie te pieniądze, a po za tym jest jeszcze jedno wyjście, mogę się znacznie taniej ubezpieczyć w prywatnej firmie i zamiast płacić kilkaset złotych miesięcznie to zapłacę 40zł ubezpieczenia (na kwotę powiedzmy 10.000zł czy 60zł na 15tys) i tak czy siak wyjdzie mi to TANIEJ I SPRAWNIEJ niż licząc na państwówke... x nie chce państwowej emerytury!!! Mam 29lat, pracuje od 6 tak czy siak na śmieciówkach więc ZUSu nie mam płaconego, ale przynajmniej zarobie więcej dzięki czemu mogę SAM ODŁOŻYĆ NA EMERYTURĘ a gdyby zlikwidować podatki dochodowe i składki emerytalne, zdrowotne i pozwolić tymi pieniądzmi rozporządzać ludziom, a nie urzędasmo to w kieszeni zostałoby mi się jeszcze o ponad 1000zł więcej. Zarabiając 3000zł brutto, kosztujesz pracodawcę prawie 3600zł! ale z tych 3000zł brutto po opodatkowaniu dostaniesz na rękę mniej niż 2200zł... Widzisz tą różnice? 3600 tyle musi wydać pracodawca a ty dostaniesz zaledwie 2200zł, więc 1400zł ZABIERA państwo Gdyby mi nie zabierało mógłbym te 1400zł sam sobie odkładać, to jest rocznie 16800zł! przez 40 lat odłożę prawie 700tys zł! i to tylko 'do skarpety' bo gdyby tą kasą obracać przez te 40lat, inwestować pomnażać to miałbyś spokojnie 2 razy tyle i jesteś milionerem... Potem albo możesz żyć z odsetek albo kupić kilka mieszkań w dużym mieście i wynajmować studentom, a kasa brana za wynajem to twoja prywatna emerytura... Tylko te k***y postkomunistyczne nigdy na to nie pozwolą żeby ludzie mogli się swobodnie bogacić, oni wolą nas przydeptywać do ziemi jak robali, coraz bardziej nas tłamsząc. Dziwię się że tak wielu ludzi lubi być okradanymi przez rząd, oszukiwanymi i dymanymi przez tą bande złodziei. Tylko partia KORWiN może przywrócić normalność w tym kraju

Gość gość
Przed poprzednimi wyborami p******elce na kefe tez straszyły tym podatkiem, mało tego, twierdziły, że już został wprowadzony za pomocą pism rozsyłanych do gmin. :D Widzę, że to taki dyżurny straszak dla głupich ludzi.

Gość gość
Ja bym tylko do tej prywatnej służby zdrowia (nie państwowej NFZowskiej) dodał takie małe rozszczerzenie. A mianowicie wielu mówi że nie będzie ich stać itd, ten problem już został wyżej opisany. Ale okazuje sie prwaytne lecznictwo jest tańsze i lepsze i mówią o tym nawet sami lekarze. Dlaczego? Przykład. Prowadzisz piekarnie, na lokalnym rynku jest ich jeszcze kilka, więc jak zawalczysz o klienta? Lepszą jakością od konkurencji i lepszą znaczy NIŻSZĄ ceną. Zgadza się? zgadza, bo jeśli zaczniesz produkować słabej jakości chleb, nie smaczny itd i dodatkowo będziesz sobie wołać za ten chleb 2,20zł to mało kto ci go kupi i pójdziesz z torbami bo ci interes zbankrutuje, podczas gdy konkurencyjna piekarnia robi smaczny chlebek zachowując przy tym niższą cene na poziomie 1,70zł. Tak samo jest z prywatnym lecznictwem, oni sobie nie pozwolą wtedy na to aby pacjentów obsługiwać 'jako tako' bo jeśli będą źle leczyli, jeśli będą mieli olewczy stosunek do pacjenta i jeśli przy tym będą sobie windować ceny to NIKT do nich nie przyjdzie, a zatem taka prywatna placówka medyczna zbankrutuje. Oni jednak nie chcą zbankrutować tylko chcą zarobić tak samo jak ten piekarz... Więc co muszą zrobić? muszą świadczyć usługi medyczne na wysokim poziomie i w dodatku w miarę tanio. Bo w innym przypadku pacjenci pójdą do innej plaówki medycznej gdzie leczą szybciej, skuteczniej i taniej... A wielu ludzi się tego boi że sie wszystko pogorszy, właśnie się polepszy, uwolnienie rynku i przejście w prywatne ręcę zawsze polepsza. Weźcie sobie zobaczcie spółki skarbu państwa, tam dyrektor ma wylane na to co sie będzie z firmą działo, bo on i tak z państwa dostaje pensje więc co on sie będzie męczyć i starać, no po co. I wtedy właśnie mamy nierentowne kopalnie i inne firmy, bo nikomu sie nie chce tym zarządzać. Z kolei jeśli taka firma przechodzi w prywatne ręce to właściciel tej firmy bardzo się stara by podnieść ją na nogi i by przynosiła zysk. Jakby kopalnie przejął prywatny przedsiębiorca, co już się stało na śląsku. Australijczycy kupili jedną kopalnie. I co się okazało? mianowicie to, że jak spółka była państwowa to ciągle były długi, nierentowność i problemy i chyliło się ku bankructwu, jednak gdy przejął tą kopalnie prywatny przedsiębiorca to postawił ją na nogi i wszystko śmiga jak w zegraku i przynosi zyski. Można? można, ale państwowe nigdy nie będzie tak wydajne jak prywatne