Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazaklopotana

czy moje 4 miesieczne dziecko naprawdebl jest grubasem?

Polecane posty

Gość mamazaklopotana

Moja corka ma 4 miesiace 61 cm i wazy 6 kg. Wczoraj dowiedzialam sie od pradziadka ze tesciowa tesc i ich corka przezywali przy calej rodzinie jakie te moje dziecko jest "TŁUSTE", ze grube, ze ja je chyba karmie kapusta i ziemniami. To nie prowo, pisze serio. Zrobilo mi soe bardzo przykro, tymbardziej ze o dwoch pozostalych wnuczkach zlego slowa nie powiedza, tylko ze laleczki slodkie sliczne itd. Oczywiscie mi osobiscie tez mowili czesto ze mala jest grubaskiem, ale nie spodziewalam sie ze beda ja i mnie obgadywac w obecnosci rodziny. Wyzalilam sie, a teraz prosze Was Mamy, czy moglybyscie napisac ( jesli pamietacie) ile wazyly Wasze dzieci przy takim wzroscie? Z gory dziekuje za odp

Gość gość
Wow tak jest klociek, moj syn urodzil sie 59cm i wazyl 3800...

Gość gość
Hmm moj ma 5 miesięcy i wazy 8 200.. Jest na cycu no i powoli wprowadzam warzywa... Marchew dynia ziemniaczek. Nieuwazam zeby byl gruby.

Gość gość
Chociaz córka w tym samym wieku wazyla tylko 5600 i z czasem dokarmialam ja butelka.

Gość gość
przestan słuchac głupot jest duzy ale bez przesady.... mój kolega wazył 6 kg jak sie urodzil. a zmieni sie jeszcz sto razy zanim bedzie mial 2 lata

Gość gość
mój w wieku 4 miesięcy miał nieco 8500 i 67 cm i był pulpecikiem, ale on urodził się duzy- 4100 i 60 cm i mimo kp szybko przybywał na wadze, jak zaczęliśmy w wieku 5 miesięcy rozszerzać dietę, to wszystko się unormowało, więc daj sobie spokój z głupimi docinkami- dziecko jest, jakie jest, tak małego się nie odchudza, a ludzie gadali, gadają i gadać będą

Gość gość
Moje dziecko było mniejsze od Twojego a ciągle słyszałam od rodzinki mojego męża takie uwagi. Że jest tłuste, że spaślak, itp. I też mi było i jest przykro. Ale wiesz co ? Mam ich w d***e. Kilka razy im powiedziałam co o tym myślę, a teraz nawet ich z dzieckiem nie odwiedzam.

Gość gość
Mój syn miał 60cm i 4400 jak się urodził:-)

Gość gość
wg siatki centylowej to jest wrecz mala, na pewno nie jest grubasem. Zreszta niemowlat sie nie odchudza, a jak powiedza cos to odpal az im w piety pojdzie.

Gość gość
Sprawdziłam i moja córka jak miała dokładnie 3 miesiące i 4 dni ważyła 6400 i miała 63 cm wzrostu. Nie była gruba, ale ogólnie należy do tych większych dzieci. Wg siatki centylowej była wtedy na 90 centylu zarówno jeśli chodzi o wagę jak i wzrost. Czyli prawidłowo. Myślę, że może chodzi o budowę i twoje dziecko jest pulchne, bo co do danych które podałaś to są w porządku.

Gość gość
gość 10.45 i jak było z przybieraniem syna na wadze?

Gość gość
moja 3 miesięczna córka waży 6 kg - karmię piersią

Gość gość
Może jest pyza? Bo wagę ma normalna. Czasem dzieci to takie witki normalnie

Gość gość
Syn ważył w tym wieku 6,8. Teraz ma 8 m i jest szczuplutki. Córka z kolei wazyla... 7,4, a na rok miała 12,5, czyli tez ok. Teraz ma 3 lata i 15 kg.

Gość gość
Ale przecież ta waga jest poniżej 25 centyla... Nie rozumiem. Moja córka ma 4,5 miesiąca i waży 5600 i jest już w ogóle poza siatką, liczyłam, że chociaż do tych 6 kg dociągnie. Jest bardzo drobna. A mój syn z kolei ważył 6 kg jak miał 6 tygodni, ale urodził się z wagą 4 kg, więc to też ma znaczenie. Ja nie widzę niczego co wskazywałoby na to, ze twoja córka jest zbyt pulchna....

Gość gość
Moj syn ma 5 tyg i wazy 5,5 kg... oO Jest na piersi i czasami jest tak zachlanny ze dostaje jedna i druga podczas 1 karmienia (po 10 min zmiana na druga). Ale faktycznie jest taki "duzy". Moj 1 syn wazyl tyle jak mial 4,5 mc. :o Ale kazde dziecko jest inne. Grunt ze jest zdrowe, a waga sie unormuje ;) Teraz moze szybko "przybierac na wadze" a pozniej bedzie mniej ;)

Gość gość
Wspolczuje tesciow, przeciez to ich wnuczka, jak tak mozna to tylko dziecko. A pozatym moje dzieci jak mialy 62 cm wazyly 7kg (blizniaki) i nikt nie mowil ze sa grube. Jest roznica miedzy grubasem a bobasem:)

Gość gość
Cała moja trójka, tylko na piersi a w 3 miesiącu podwaja wagę :-) kluchy co tu dużo mówić ale raczej nie da się tego kontrolować jak jest na piersi... Syn w sobotę kończy trzy miesiące a już waży 7 kg... Córka starsza i synek teraz duże dzieci raczej chudzi niż grube a jako niemowlaki to takie tuczniki były że nie wiem.... Hehehe na piersi Z tego co mówi mi tabun lekarzy nie można zapaść dzieci na piersi... Więc autorko tylko kwestia jak karmisz...