Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Warto miec w domu dwie lazienki?

Polecane posty

Gość gość

Kupilam dom nie duzy bo 120m z garazem. Dom jest pietrowy. Dol to salon z kuchnia lazienka gora trzy pokoje i lazienka. Pokoiki sa male ze skosami ciezko tam zagospodarowac miejsca na szafe pod zabudowe i myslalam sobie zeby z dolnej lazieneczki zrobic garderobe tylko czy to bieganie na gore robic siku nie bedzie uciazliwe?!

Gość gość
czy to bieganie na gore robic siku nie bedzie uciazliwe?! x podejrzewam ze bedzie :D

Gość gość
Oczywiście ze dwie jesli masz dom piętrowy . U mnie tez są dwie nie wyobrażam sobie jak jestem w salonie czy w kuchni jadalni biegac na gore zeby z toalety korzystać

Gość gość
Juz bym wolała łazienkę na dole bo z niej sie najcześciej korzysta-mam tez podobny dom ale większy. Niewyobrażam sobie wysyłać gości na gore. Czasem z ogrodu jest lepiej na dol niz dolecieć na gore. Z drugiej łazienki korzystają dzieci i to duze ułatwienie bo czasem wszyscy o jednej godzinie wychodzimy i tak byśmy musieli sie poganiać.

Gość gość
Ja uwazam ze osobno wc a osobno lazienka dla domowników.

Gość gość
koniecznie łazienka na dole. Moja ciocia miała tylko jedną łazienkę i to na górze. Na starość musiała dom sprzedać bo nie dawała rady latać po schodach do toalety. A dom miała fajny , na Pogodnie w Szczecinie :)

Gość H helix
Warto mieć łazienkę (albo przynajmniej wc) na każdym piętrze. Nie wyobrażam sobie kilka-kilkanaście razy dziennie biegać na siku między piętrami. A w ciąży z wielkim brzuchem, kiedy chce się do toalety co pół godziny, to tuż zupełnie nie do pomyślenia.

Tylko ci pozazdrościć problemu, a bieganie po schodach nikomu jeszcze nie zaszkodziło, zawsze to jakaś forma ruchu. Ty się zastanawiasz nad dwiema łazienkami, a ja nie mieszczę się w swojej małej. Ale dotarłam do takiego rozwiązania http://www.dopoznania.pl/warszawa/pl/wanna_czy_prysznic_a.html Mnie się ten pomysł bardzo podoba. Wanno prysznic to by by mi oszczędziło sporo miejsca. Ma ktoś z was takie rozwiązanie? proszę o opinie.

Gość gość
zostaw tę łazienkę, znaczy tylko klozet i umywalkę- na pewno się przyda, czy dzieciaki z ogródka, czy goście, a nawet domownicy będą mieli alternatywę, gdy np. ktoś bierze kąpiel (nienawidzę, jak się u mnie dobijają do drzwi, żeby wychodzić, czy jak myję kibelek, to natychmiast ktoś chce sikać ) a co do opcji 2 w 1 (wanna +prysznic)- w hotelach, czy w wynajmowanym mieszkaniu korzystałam- gdy drzwi były ruchome i łatwo było się dostać do kurka z wodą- to przy wyjściu i otworzeniu drzwi/parawanu- woda kapała na podłogę, a jak parawan był zamontowany na sztywno, to niewygodnie było regulować wodę, w dodatku w takiej otwartej kabinie było mi zimno (mam w domu zamykaną kabinę, więc mogę porównać) niewygodnie też się myje tę szybę no ale jak można dojść w domu do porozumienia- to taka opcja wydaje się ok, bo u nas wszyscy kąpią się pod prysznicem i wanna stoi nieużywana (po remoncie ją zlikwiduję)

Gość gość
Ja mam łazienkę na górze a na dole tylko wc. Fajna sprawa właśnie dla gości bo nikt ci nie biega po górze i nie gania do łazienki to uważam za plus. Garderoba co prawda też jest praktycznym rozwiązaniem ale jesli będziesz mieć garderobę na dole to z kolei będziesz biegać z pokoi na dół żeby wziąć ciuchy itd. Wydaje mi się, że bardziej praktyczne jest to jak każdy ma swoją odzież u siebie. Ja na twoim miejscu spróbowałabym upchnąć każdemu odzież w pokoju. Nie musicie mieć przecież szafy w zabudowie, wystarczy komoda z jakimiś półkami i szufladami.. - no chyba, że każdy z domowników ma mnóstwo ciuchów.

Gość gość
Z tym bieganiem na siku to chyba trohę przesadzacie, przecież nikt nie robi siku co 5 minut :). Raz na dwie, trzy godziny to chyba można wejść na piętro :)

Gość gość
tylko zacofańce z Polski mogą mieć takie dylematy

Gość gość
łazienka na dole obowiązkowo ( goście ) natomiast na górze tylko twoja( kosmetyki, szlafroczki, grzebienie i spinki) - łazienka na górze zawsze jest sprawą prywatną:-) czyli na dole tylko WC na górze wszystko

Gość gość
Poswiec najmniejszy pokoj na garderobe.

Gość gość
Pewnie że tak bo to zawsze jest jednak większa wygoda szczególnie jak wszyscy się rano spieszą ;). A tak w ogóle to w jednej polecam zrobić saunę żeby było fajne miejsce na relaks. Ja tak mam właśnie u siebie a zamawiałam w AMS Sauna.

Gość gość
lazienka na kazdym poziomie jest bardzo potrzebna, nigdy nie wiesz, czy ktos nie zachoruje lub tfu tfu nogi nie zlamie. W tej gornej mozesz wstawic szafke na reczniki, kosmetyki, pralke, jesli nie masz pralni, mozesz tam tez wieszac ciuchy itp

Gość gość
Bez sensu jest łazienka tylko na górze - i tak większość czasu będziecie spędzać na dole. A poza tym jak przyjdą goście, to będziesz ich wysyłać na górę do waszej części prywatnej na siku? To już lepiej, żeby łazienka była tylko na dole. Ale z drugiej strony jak dziecku się zachce siku w nocy, to może się bać zejść samo na dół do łazienki. Najlepiej jak łazienkę ma się na każdym poziomie :)

Gość gość
Lepiej zrobić 2 łazienki, bo jak ktoś nasra porządnie, to przez pół godziny strach będzie wejść i po co wtedy wstrzymywać siku albo ryzykować zaczadzenie ;)

Gość gość
To prawda, gowno to najgorsze chyba co sie człowiekowi przytrafiło.