Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewazopolskiego

Wrastajace paznokcie kto mi pomoze woj opolskie

Polecane posty

Gość ewazopolskiego

Doradźcie gdzie się udać z problemem wrastających paznokci ? Ciągnie się to juz długo, nie umiem sobie sama poradzić, wrastają mi w dużych palcach u obu nóg Jaka metoda na wyleczenie tego jest najlepsza? Jakie macie z tym doświadczenia? No i może doradzicie mi jakąs kosmetyczkę czy nie wiem, chirurga? Różne opinie słysze i nie wiem sama gdzie najlepiej poszukac pomocy. Mieszkam w woj opolskim , w małej miejscowości ale dojade jak trzeba , byle pomogli

Gość prawictwo pospolite 152
jak mi zrobisz loda to ci podpowiem

przy pomocy wykałaczki wciskasz skręcony kawałek waty pod paznokieć ( w miejscu w którym wrasta ) na koncu mozesz to zakleic paznokciem zeby nie spadało .. Wata musi byc pod paznokciem cały czas to znaczy 24 godziny na dobę .. PRzez okres około 2-3 tygodni .. POzwoli to na podniesienie wrastającego paznokcia co 1-2 dni mozesz zmieniac wate na nową ..

wykalaczkami wciskasz watę jak najglębiej potrafisz pod paznokieć z kazdej jego strony ( od przodu i po bokach - czyli z trzech stron ), az do pojawienia sie lekkiego bólu ..

Gość ewazopolskiego
jak lizał mnie no tam to w momencie największego podniecenia no właśnie puściłam bąka , niby obrucił wszystko w żart ale jak poszedł do domu to więcej się do mnie nie odezwał a mineło jakieś 6-dni. Co mam zrobić ?

po tygodniu gdy paznokiec sie lekko podniesie będziesz mogla wlozyć watę glebiej niz na poczatku .. początkowo wchodzi moze na pol centrymetra .. http://zapodaj.net/6c4ea4f47ac1f.jpg.html

przy pomocy wykałaczki wciskasz skręcony kawałek waty pod paznokieć ( w miejscu w którym wrasta ) na koncu mozesz to zakleic wokół palca plastrem zeby nie spadało ..

Gość Jerycho22
Ja miałem taki problem całe życie, aż wstyd się przyznać ale jak wycinam te moje pazury to rycze z bólu (30 lat na karku !) Raz wdała mi sie jakas choler..a infekcja i wtedy stwierdzilem ze to juz nie smieszne. Poszulkalem w necie i znalazłem podo-med.pl czyli zakład podologiczny (zajmuja sie takimi rzeczami). Musialem podjechac do Kluczborka ale sie opłacało, bo babeczka założyła mi klamre, pozniej na wizycie dokończyła i juz nie mam takich problemów.

Gość Jerycho22
A swoją drogą moja kumpela miała taki problem z dwoma palcami we Wrocku to jak wycenili to na 500 zł to tak samo pofatygowała się do Kluczborka. Nie kumam jak można mieć tak wysokie ceny....może to przez wielu takich gabinetów. Ma ktoś inne doświadczenia...jakie są ceny?

Gość zosiasamosia01
Ceny to około 130-180zł za klamre. Ale działają świetnie