Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprawdzilam oswiadczenie majatkowe znajomego radnego nauczyciela

Polecane posty

Gość gość

5,5 tys na miesiąc (nawet jesi to jest brutto, to na reke ma 4tys) nastepna nauczycieka radna ponad 6tys to czemu oni zawsze strajkują? czy to są naprawdę male zarobki?

Gość gość
bo jak dostaną palec to chcą całą ręke ktoś kto ma kase chce jeszcze więcej, a ten co g****o ma ten całe życie g****o będzie miał

Gość gość
takie oświadczenie każdy znajdzie na stronie swojego urzędu, możecie zobaczyć lezaabiaj wasi radni- wyplata radnego to kolejne 2 tys na miesiac

Gość gość
Ja u siebie w miasteczku też sprawdziłam. 7 nauczycieli radnych (miasta, albo powiatu). Roczne wynagrodzenie 51-78 tysięcy brutto.

Gość gość
Co do wypłaty radnego to już zależy od gminy/miasta. W małych gminach jest to często po 200-300zł więc praktycznie pokrywa tylko koszty dojazdu na sesje i komisje. W Krakowie jest za to 2500zł. U mnie w mieście (ok 30 tysięcy mieszkańców) radni dostają po ok. 1100zł na miesiąc.

Gość gość
u mnie 5tys mieszkancow i prawie 2tys niestety radni sami ustalają sobie wysokość wypłaty ... :O

Gość gość
No coś masz złe informacje. W gminie poniżej 15 tysięcy mieszkańców maksymalna dieta radnego rady gminy może wynosić 1.324,85 zł.

Gość gość
Jestem dyplomowana, więcej niz 2800 na rękę nigdy nie dostalam, a w tym mam, nadgodziny, wysluge lat i wychowawstwo. Dajcie znac w jakich miastach płacą po 4,000 -5000 na rękę? Raz w roku mam ekstra 2 tys za sprawdzanie matur i egz gimnaz, ale to robota na akord, cały maj praca 7dni w tyg po 12h, tak przez 3 tyg bez przerwy