Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na polskiej wsi wielu ludzi wciąż się myje raz w tygodniu...

Polecane posty

Gość gość

większość starych, ale tez wielu młodych... na codzien obmywają tylko twarz nad miską/miednicą/wanną, dłonie, stopy i tak idą spać, pełną kąpiel wykonują raz w tygodniu, zwykle w sobote lub niedziele. Tak jest, nie wszyscy ale wielu tak nadal robi !

Gość gość
to prawda. W dodatku na obiad kopa ziemniorów (obowiązkowo każdego dnia)

Gość gość
ale z ciebie pojep:-P

Gość gość
to dlatego, ze nie mają ciepłej wody, tylko musza grzać w garach, a codziennie im sie nie chce

Gość gość
moja kuzynka tak robi, myje sie raz w tygodniu a na codzien sie tylko obmywa i podmywa :D jej dwójka dzieci tez sie myje wtedy gdy się ubrudzą, a tak to raz w tygodniu, w niedziele wieczorem :D

Gość gość
wiesniacy zawsze jedza na obiad ziemniaki. Na jesieni kopią jesli maja własne pole, albo kupują w worach, a potem cala zimę wp*****lają codziennie ziemniaki. Nie mają pojęcia, że istnieje też co innego do jedzenia.

Gość gość
na wsi sie oszczedza, bo mieszkaja tam starzy ludzie, którzy nie dorastali w luksusach i tak im juz zostało. Sa przyzwyczajeni do takiego trybu życia. Nie myją się, śmierdzą, wpieprzają same kartofle a jak kupią coś ze słoika to są tym zachwyceni, bo nie maja pojęcia ze to sama chemia

Gość gość
Moja babka myje tylko wlosy raz w tygodniu w soboty, przez reszte tygodnia myje sie w misce ;d;d;d;

Gość gość
Na polskiej wsi są też obory z monitoringiem,żeby rolnik widział co się tam dzieje,nowoczesne gospodarstwa obok starych szop,w których ludzie się nie myją.U mnie na wsi zmywarki nie mieć to jest obciach,zębów nie mieć też nie wypada,ani wady zgryzu.Nie każdy ze wsi to nieuk,brudas i śmierdziel:-)

Gość gość
Oj nie zdziw się ilu ludzi w miastach myje się w opisany przez ciebie sposób :D Na studiach w WARSZAWIE wynajmowałam pokój u człowieka, który mył się raz w tygodniu (jak mu się chciało) i był niezwykle zdziwiony, że chcę to robić codziennie. Nie był nawet stary.

Gość gość
Pierwsze slysze na wsi nie ma ciepłej wody.To nie te czasy.

Gość piotr gabryel hejter
W mieście tez tak jest. Od tych luksosow i higieny na ulicy nie wiadomo gdzie noge postawić, bo wszędzie śmieci i g... Taka kultura i higiena . A na klatkach schodowych siki. Co tydz w tv w uwadze kolejny blok bez mediów, wody(:-). Faktycznie zaścianek.

Gość gość
jak sie jedzie tramwajem to wsioki cuchna jak cap.

Gość gość
Też myślę, ze tak niestety się zdarza, ale w miastach też jest mase niedomytych ludzi co "widać , słychać i czuć", a to ostatnie to w szczególności :P

Gość gość
czenste mycie skraca rzycie. i kropka.

Gość gość
Ja mieszkam na wsi i wiecie co aż od tych Waszych mądrości tych ''miastowych'' mnie głowa boli. Przez ręce rolników przewija się taka kasa o której większości z Was się nawet nie śniło. Ich maszyny, ciągniki kosztują więcej niż nowy dobry samochód, a nawet mieszkanie większości z Was. Wielkie, super mieszkania a na podjeździe koniecznie z kostki super samochody. Wy w tych blokach nie możecie nawet sobie tego wyobrazić. Monitoring juz to podstawa. To ludzie inni i na pewno lepsi od Was. Douczcie się o współczesnej wsi a nie cały czas u Was panuje ciemnogród w tych miastach.