Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depeche Mode słuchał ktoś z was w latach 90' ?

Polecane posty

Gość gość

I czy na prawdę, ludzie ubierali się na ulicy jak Depesze ? Wiem z opowiadań, że byli tylko skini, metalowcy, punkowcy i właśnie depesze. Lubię ich muzykę, a mam 20 lat https://www.youtube.com/watch?v=VEAuMiKqP-4

Gość gość
suchałem ale depeszem nie byłem np en dzoj di sajlens

Gość gość
Pitolisz. Styl jest Retro. Tak się ubierali i ubierają po dzisiaj tyle że nie w PL.

Gość gość
Wiem, właśnie z opowiadań, że ciężko było w tamtych czasach o takie czarne ciuchy i w ogóle, że słuchało się z kaset magnetofonowych na kasprzaku. Mamy taki magnetofon do dzisiaj :)

Gość gość
świetny bend! a jak zaśpiewali ''Master Of Pupets'' ach ale jazda. super

Gość gość
Słuchałam w latach 80-tych, słucham i dzis :D Warszawa 2013 Stadion Narodowy - to byl koncert! Czekamy na kolejną płytę i kolejną trasę koncertową!

Gość gość
Dave Gahan ćpał kiedyś ostro, z resztą jak każdy słynny muzyk :/ Chyba nawet ledwo go odratowali bo przedawkował Herę z pompy, z tego co wiem

Gość gość
Słuchałam. Słucham. I będę słuchać. Świetna muza, dobre teksty. Jeździłam na zloty. Wiele mnie to nauczyło. Pokory i tolerancji. Nie szokuje mnie mężczyzna w sukience czy makijażu. Zjawiskami byliśmy jadąc wystrojeni na zloty. Na codzień wyglądaliśmy mniej lub bardziej zwyczajnie- w szkole nawet pomalowane paznokcie ( a jeszcze na czarno!), były źle widziane. Ja lubiłam czerń sama z siebie, ciągle w szkole i na studiach wszystkim musiałam się z tego tłumaczyć. To były najpiękniejsze lata mego życia :))))

Gość gość
Moi rodzice tego słuchali :) no i ja przy nich. Słuchali też Simply Red, Queen i Roxette :) to muzyk mojego dzieciństwa :)

Gość KingaStefankaFanka
Ooo to wyżej to ja, tylko mnie wylogowało nie wiem czemu :o

Gość gość
Nie wymarła. Dorośliśmy. Mamy rodziny, domy na utrzymaniu. A białe spodnie do czarnej, skórzanej kurtki i włosy obcięte na "ołówek" raczej w pracy ( poza rockiem) nie pomagają. Natomiast fan clubu DM w calej Polsce wciaz działają. Na koncert DM do Warszawy z Poznania jechały 3 autokary. Srednia wieku 35-40 lat. Starsi tez byli. Mlodsi...pojedyncze osoby.

Gość gość
Raczej nie slucham,ale kocham ich piosenke "free love":)

18:49, no ale np. subkultura metalowców była wtedy i jest teraz i nadal jest liczna i nadal są nastolatkowie w tych klimatach, a depesze byli wtedy a dzisiaj dzisiejsza młodzież o tym nawet nie słyszała. Nikt się już nie ubiera jak depesz a osobe ubraną jak metalowiec można stosunkowo łatwo spotkać na mieście. W tym sensie wymarła, jako subkultura młodzieżowa :) Nie była juz atrakcyjna dla kolejnych pokoleń niż wasze.

Gość gość
Hm...dzis Dave nosi garnitury, wiec można powiedzieć, ze ma bardzo liczną grupę naśladowców ;) koncert zaczyna w marynarce, by zaraz ją zrzucić. Potem widzimy kilka jego slynnych kamizelek, a na końcu...juz tylko tatuaże :D A metalowcy...sorry, ale ich jest paru zapaleńców w starszym wieku. Image raczej nie do pracy :P jak kazdej subkultury zresztą.

Gość gość
Odraza, ty znasz swoja grupę i uważasz, ze o niej wiedzą wszyscy, a inni słuchają czegoś odmiennego i ten gatunek uważają za ważny. To, ze czegos nie znasz, nie oznacza, ze nie istnieje.

Gość gość
Jak na kraj, w ktorym (wg Odrazy) niewielu zna DM, jakos zadziwiająco szybko rozeszły się bilety na ich koncert :P Byly dostępne od początku października 2012 i w dwa tygodnie poszly wszystkie, zanim (sic!) wydana została plyta, którą ta trasa miała promować. Na Narodowym bylo nas ponad 40 tysięcy. Depesze zdecydowali sie na dodatkowy koncert w Lodzi. Tez byl momentalnie wykupiony.

"A metalowcy...sorry, ale ich jest paru zapaleńców w starszym wieku. " Możesz mi wyjasnić co masz na myśli? Przeciez metalowcy sa w różnym wieku, ja na ulicach i na koncertach widuje więcej młodych metalowców niż w starszym wieku jeśli mowa o tym subkulturowym ubiorze :) starsi metalowcy już najczęściej się tak nie ubierają. Subkultura metalowa jako subkultura młodziezowa przetrwała, i można dziś spotkać np. 17 latka bedącego true metalem, a 17 latka bedącego true depeszem nie spotkasz, o to mi chodzi :)

Gość pasterka z porcelany
Słuchała moja najlepsza przyjaciółka, ona była prawdziwa depeszka... Nazw drogi rozeszły sie kilkanaście kat temu, ja mieszkam w DE i tu nadal stacje radiowe czesto ich grają... Zawsze myśle wtedy o niej i szalonych latach 80tych, naszych nastoletnich :-)

Gość gość
Skoro starsi metalowcy juz sie tak ubierają i to cię nie dziwi, dlatego za dziwne uwazasz, ze nie widzisz na ulicach fanów DM w odpowiednim anturażu?

Gość gość
Mizantropia metalowych zespołów sa tysiące na świecie to i subkultura ma sie dobrze. Depeche Mode są jedni,, starzeją sie i oni i ich fani. Idolem nastolatkow nie będzie raczej facet po 50-tce:D posłuchać muzyki niektórzy posluchaja owszem i to wszystko. Nie wiem co Cie tak dziwi:O

"Skoro starsi metalowcy juz sie tak ubierają i to cię nie dziwi, dlatego za dziwne uwazasz, ze nie widzisz na ulicach fanów DM w odpowiednim anturażu? " O matko.. nie dziwie się, tylko stwierdzam, że nie ma już subkultury młodziezowej o nazwie "depesze" i zastanawiam się co jest powodem jej śmierci, tego że przestała być atrakcyjna dla następnych pokoleń po waszych, a np. subkultura metalowa nie i nadal istnieje. Tylko starsze osoby wiedzą co to depesze, i nikt młody się nie ubiera jak depesz i raczej mało wie co to w ogóle było :) W tym sensie subkultura depeszów umarła. Byli tacy ludzie pare lat, a dziś nie ma. Tak jak grungowcy(nie wiec jak to się pisze), mimo iż fani grunge są to takiej subkultury już nie ma i pewnie pare innych subkultur. :) Czy zawsze gdy coś napisze to musze być niezrozumiana? :)

Gość gość
Mody mijają. Ale istnieje tez cos takiego jak standardy współczesnej muzyki rozrywkowej i z pewnością co najmniej kilka utworów DM na tej "liście przebojów" ma swoje miejsce. Są juz stałym elementem popkultury.

Gość gość
Trudno żeby młodzież doceniala i Sinatrę, i Stinga, i Orkiestrę Gllena Millera, i ...oj, wymieniać mozna bez końca. Nie znają większości dobrej muzyki, bo skupiają sie najczęściej na przebojach ostatnich kilku lat.

"Idolem nastolatkow nie będzie raczej facet po 50-tce" Oj chyba nie masz za wiele wspólnego z środowiskiem metalowym, sama mam 21 lat i znam metalowców młodszych i starszych i powiem ci że zespoły metalowy tworzone przez facetów po 50-tce jak np. Iron Maiden, Slayer, Metallica, Megadeth, guns`n`roses itp są w sumie najpopularniejsze, wśród nastolatków też, nowsze zespoły ustępują popularnoscią starszym wciąż, stety lub niestety :P Więc to wcale nie jest tak, ze idolem nastolatków nie bedzie facet po 50, wielu nastoletnich kindermetali uważa że "kiedyś to była muzyka a dziś to jest g****o" i uważa stare czasy często sprzed ich urodzenia za jakąs złotą ere muzyki. :)

Materiał ilustracyjny, mlodzi metalowcy na koncercie Destruction w 2013 roku, zespół założony w 1982 roku, średnia wieku członków zespołu 50 lat :D http://www.rockmetal.pl/galeria.html?image=168737_Destruction http://www.rockmetal.pl/galeria.html?image=168732_Destruction A na koncercie Depeche Mode takich obrazków nie zobaczysz. Młodziez docenia dziadków. Ale subkultura depeszów umarła z jakichś zagadkowych przyczyn, które mnie tez ciekawią :) Dobra, nie spamuje wam już więcej, ale musiałam koniecznie wyjaśnic mój punkt widzenia :P