Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlę głodne po obiadku.

Polecane posty

Gość gość

Synek ma prawie 5 miesiecy. Karmie mm. Na początku wprowadziłam marchewkę a później ziemniak. Dawałam kilka łyżeczek i uzupełniałam mlekiem. W koncu zaczal zjadac cala porcje zupki. Odmierzyłam sobie w miseczce 150 ml wody bo gdzies znalazlam ze to daje 180 g zupki i zaznaczylam. Ale maly jest chyba glodny po tym. Np dzis zjadl o 10 150 ml mm, o 13 te 150 ml zupki z ziemniaka i marchewki, o 14 marudzil ale poszlismy na spacer i przysnal, po powrocie o 15 zjadl jakies 50 ml startego jabluszka i o 15.30 musialam dac mleko bo plakal. Moze zle robie ta zupke albo nie taka ilosc. Wychodzi mi plynna ale nie rzadka... Moze macie jakies rady..?

Gość gość
Dokladnie wyglada to u nas tak: 5-6 mleko 150 ml 9-10 mleko 150 ml 13-14 zupka marchew ziemniak 150 ml 15-15.30 jablko 50-70 ml 16.30-17 mleko 150 ml 19.30-20 mleko 180 ml 2-3 mleko 150 ml

Gość gość
Ja też tak mam, po daniu ( obiadku czy owocowym) daję mleko. Moje dziecko ma prawie 7m i zjada jeszcze mleka tak ok 130 ml. Z tym, ze ja jeszcze daje małe słoiczki. Odczekaj ok. 0, 5 h i daj mleka, może dziecku pic się chce- moje akurat nie toleruje niczego innego do picia jak tylko mleko, nawet soków nie chce pic. POZDR :)

Gość gość
Mozeszzagescic mu zupke klikam kukurydzianym lub ryzowym, ja tak robiłam,bo mój głodomorek też był wiecznie głodny.

Gość gość
Miałoby kleikiem

Gość gość
Myslalam jeszcze zeby zamienic miejscem 'deserek' z mlekiem. Tylko nie wiem czy tak przed wieczornym mlekiem moze dostac np jablko. Wczoraj i przedwczoraj probowalismy dodac do zupki dynie ale w pierwszy dzien byl niespokojny a wczoraj po kapieli budzil sie i plakal wiec nie wiem czy brzuszek nie bolal. Akurat co do picia to mam identycznie, nie chce pic nic innego jak mleko, jak uda mi sie 30 ml dziennie herbatki albo wody dac to jest sukces ale kupki ok. Aa to normalne ze kupka po marchewce wyglada praktycznie tak jak ta marchewka przed zjedzeniem? Czy z czasem ukl pokarmowy nauczy sie trawic nowy pokarm i nie bedzie widac tego...?

Gość gość
moje 6-miesięczne dziecko je na obiad około 120 ml gęstej papki, jakieś pół godziny później daje mu około 100 czegoś do picia, obiad je o 14, mleko dostaje około 16.30-17