Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmięsożerny

jakie jecie mięso i jakie dajecie dzieciom

Polecane posty

Gość gośćmięsożerny

czy jadacie drób czy raczej wołowinę czy może wieprzowinę ? czy kupujecie w sklepie czy od kogoś ze wsi? czy jadacie kurczaki ?

Gość gość
i czy jadacie wędliny?

Gość gość
my jemy wszystko , najczęściej wieprzowinę ale tez często królika, indyka czasem baraninę czy wołowinę , kurczaka też ale nie za często. Króliki mamy swojskie , baraninę i wieprzowinę czasem tez ale raczej częsciej kupne ze sklepu. Dziecko je to co my, ma 2 lata Wędliny też jemy czasem sklepowe czasem swojskie. Dziecku wędliny kupne rzadko daję, jak mam swojskie to wolę dać swojskie

Gość gość
najczęściej kurczaka, indyka i wołowinę, wieprzowinę kupuję rzadko, wszystko ze sklepu, bo nie mam dojścia do swojskich. Wiem, że to niewielki wybór, ale jakoś królik mnie odrzuca, a baraniny nie lubię. Wędlinę kupuję na stoisku z ekologiczna żywnością, czasami do chleba robię pasztet lub gotowanego kurczaka.

Ja mojemu dziecku przede wszystkim daję królika (100 % bez chemii ekologiczny mój brat hoduje ) i ryby oraz czasem indyka ze sklepu czy wieprzowinę ze sklepu albo brat mi załatwia od kolegi rolnika My jemy wieprzowinę , indyka , ryby , ale kurczaka bardzo rzadko . Kurczaki są nafaszerowane antybiotykami i hormonami

Gość gość
a wieprzowina nafaszerowana jest fiolkami i bratkami

Gość gość
Najnowszy raport WHO zawiera zapis, że wędliny są w takim samym stopniu rakotwórcze jak nikoityna z papierosów. Kurczaki są nafaszerowane antybiotykami.

Gość gość
Ryby pływają w zanieczyszczonych wodach, DHA z OMEGA 3 jest mniej zanieczyszczone, jeśli podacie dziecku z glonami (w sklepach eko). Wędliny są toksyczne, króliki bezwartościowe.

Gość gość
Agatka, Ty masz slub ze swoim bratem? W kazdym poscie o nim piszesz

Gość gość
my jemy głównie kurczaka i wieprzowinę ze sklepu. nie mam dostępu do tzw. swojskich. a indyk czy wołowina są dla nas za drogie , po prostu nas nie stać

Gość gość
jemy rozne miesa ale nigdy z marketu, u mnie w miescie jest na szczescie sporo sklepow z mesem 'eko', moja corka miala w wieku 6l guzki na piersi, lekarz poradzil odstawic mieso, jaja i mleko ze sklepu i po doslownie miesiacu wszystko zniknelo, corka mojej kuzynki jest wybrendna co do jedzenia i je glownie kurczaki i w wieku 10lat ma miesiaczke i spory biust

Gość gość
A ile kosztuje mięso eko? No niestety nie stac mnie. Jem marketowe. Dziecku kupuje lepsze bo się boje dać takie badziewie.

Gość gość
a moje nie chce jesc miesa, ma 15m. je zupy gotowane na miesie, czasem cos tam dziubnie ale rzadko.

Gość gość
trudno mi odpowiedziec bo mieszkam zagranica ale dla przykladu u nas zwykly kurczak kosztuje ok 15zl a eko ok 30zl, porcje kurczaka (uda) kosztuja ok 10zl a eko ok 20zl, schab kosztuje 25 zl a eko kosztuje 40zl; moze roznica w cenie jest ale my jestesmy rodzica 4os., nie jemy az tak duzo, poza tym ze 2 razy w tyg jemy bez miesa

Gość gość
No właśnie. Teraz juz wiesz dlaczego nie każdego na to stać. 15 zl a 30 to dla mnie duza różnica.

Gość gość
Mieso eko to po prostu zwykłe mieso tyle sprzedawane pod nazwa eko niestety... ja mam i swojskie i marketowe. Tzn drob nawet nie marketowe bo prosto z ubojni a wieprzowine z kolei swojska. Dwa trzy razy do roku kupujemy od rolnika wieprzka na społke z rodzicami, opłacamy masarza i mamy i wyroby i mieso. Z tym ze ja i corka z takich wyrobow czy ogolnie wedlin i kiełbas nie jemy bo nie lubimy

Gość gość
Wedlin w sklepie nie kupuje bo niebjadamy kanapek a dziecko nawet nie tknie. Zdarza nam się kupić kabanosy. Co jakis czas jak mamy chec to albo robimy sami wedliny albo kupujemy u takiego sprawdzonego czlowieka ktory sam wedzi. Mieso jadamy wieprzowe-zazwyczaj swiniak kupiony po sasiedzku od jakis znajomych rodzicow, czasami z malej ubojni gdzie ludzie z okolicy oddaja swoje wieprze. Wolowine kupuje w sklepie bo nie mam innej opcji. Kurczaki bardzo rzadko-sklepowy. Zdarza sie swojska kura. Indyki raz na jakis czas tata stawia,tak samo kaczki i kroliki. Wiec zdarza sie ze przez jakiś okres jemy wiecej ktoregos z rodzaju miesa. Zdarza sie tez dziczyzna. Jagnieciny nie znosze.

Gość gość
A i teraz mam w planach zeobic kiełbasę bo dostalam przepis od znajomej. Samo mieso,zadne odpady.wiem co jem