Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oglądaliśche ekspoze nowej pani minister?

Polecane posty

Gość gość

Jak tak to co tam ciekawego mówiła?

Gość gość
gadała, obiecywała, to zrobimy, tamto zrobimy... taką samą paplanine robi kazdy nowy premier :D

Gość gośćść
generalnie chodzi o to żeby zapewnić utrzymanie ludziom którzy nie nadają się do niczego innego jak do robienia dzieci :o Już widzę ten wzrost dzietności wśród zwykłej patologii która właśnie w robieniu dzieci zobaczy swoją szansę na łatwe pieniądze.Drugi najważniejszy postulat to likwidacja gimnazjów i zmiana kanonu lektur szkolnych. O gospodarce i obronie narodowej itd nie było nic :o Generalnie nie jestem przeciwko pisowi ale to expose to porażka :O

Gość gość
Acha dzięki. Ale ogólnie chyba wrażenie dobre odniosła jak widziałam skrót w tv.

Gość gość
Mówiła ciekawe rzeczy, wiele z nich naprawdę mi się spodobało. Teraz będę oczekiwać ich spełnienia, wiem, że nie wszystko od razu da się zrobić i te działania są na lata ale uzbrajam się w cierpliwość i czekam. Dla nas, dla Polski dobrze by było by choć 50% tych obietnic udało się zrealizować. Dobrze życzę nowemu rządowi, bo dobrze życzę Polakom oraz sobie i swojej rodzinie. Czas pokaże co z tego będzie.

Gość gość
No widziałam jak jej klaskali ale oni to chyba sobie tak klasycza na wzajem he he. Głupia ja:-D

Gość gość
Nowa Pani Premier 100% lepsza od kopacz

Zrobiła na ludziach takie wrażenie, że Kaczor wywinął orła na schodach :P :P :P.

Gość gość
szydło obiecała WSZYSTKO. większych obiecanek cacanek w życiu nie widziałem. kopaczowej szydłowa do pięt nie dorasta.

Gość gość
misio, twoja wypowiedź była chamska :( obyś ty nigdy nie wywinął orła będąc w Jego wieku

Gość gość
im więcej obiecujesz durniowi tym bardziej wierzy.

Gość gość
to czas najwyższy na emeryturę skoro wiek mu nie służy

Gość gość
Tusku w swoim trzygodzinnym expose naobiecywał jeszcze więcej i jakoś go nie krytykujesz ani nie rozliczasz ale Szydło jeszcze nie zdążyła dobrze usiąść w swoim gabinecie premiera, a już nagonka na nią trwa poczekajmy, dajmy czas nowemu rządowi a potem rozliczajmy, przynajmniej te przysłowiowe 100 dni

Gość gość
oj, będzie się działo, aż strach się bać :)

Chamskie byłoby zacytowanie postów, spod zdjęcia padającego kaczora. Wszystkie są dużo bardziej dosadne :P. x Ja tylko bawię się grą słów: kaczor i orzeł, za którego się kaczor uważa :D. x Prawda jest taka, że ten człowiek, ma od pewnego czasu, kłopoty z koordynacją ruchów, ale nikt z jego wyznawców nigdy tego nie przyzna :(. x Ps. Przepraszam, jeżeli Cię uraziłem .

Gość gość
To jest akurat premier, a nie minister. Naobiecywała gruszek na wierzbie i tyle. Módlmy się, żeby pis nie zrobił z nas za 4 lata drugiej Grecji, albo trzeciego świata- bo na to się zanosi.Żałosne te ich obiecanki, byle tylko siedziec przy korycie.

Gość gość
oni już zaczęli, od ułaskawień swoich i zapędy na zmiany w trybunale konstytucyjnym. tak jak kaczor mówił, ich interesuje dyktatura. O pardon, nie to słowo, ich interesuje 100% władzy.

Gość gość
To jest akurat premier, a nie minister. Naobiecywała gruszek na wierzbie i tyle. Módlmy się, żeby pis nie zrobił z nas za 4 lata drugiej Grecji, albo trzeciego świata- bo na to się zanosi.Żałosne te ich obiecanki, byle tylko siedziec przy korycie.

>>>ale Szydło jeszcze nie zdążyła dobrze usiąść w swoim gabinecie premiera, a już nagonka na nią trwa<<< x Ja o tym ekspoze wypowiadać się nie będę, bo moim zdaniem nie warto. x Zwróciłbym bardziej uwagę na uniewinnienie Kamińskiego (prawdopodobnie niezgodne z prawem), wyłączenie służb specjalnych spod nadzoru sejmu (czyli nikt ich już w Polsce nie nadzoruje) i wypowiedzi Ciecierewicza, o natychmiastowym wznowieniu śledztwa smoleńskiego. x A oni rządzą dopiero drugi dzień :(.

Gość gość
To się będzie działo

Gość gość
Misio1 jeden lepiej od doktora prawa prezydenta Andrzeja Duży wie czy ulaskawienie było zgodne z prawem czy nie ☺ A wiesz coś robaszku o okolicznościach skazania Kamińskiego ? Wiesz kiedy było pierwsze zawiadomienie o tym że popełnił przestępstwo ? Wiesz coś o prokuraturze który z tym wystąpił do sądu ?

Wiem, że procedura sądowa wyklucza uniewinnienie człowieka, wobec którego wyrok nie jest prawomocny. A jakby nie patrzeć, to Kamiński odwołał się od wyroku i sprawa jest dalej w toku. Uniewinniając podejrzanego przed uprawomocnieniem wyroku, prezydent wchodzi w_kompetencje sądu, blokując jego działanie. x To jest moje zdanie, które opieram, na publicznej wypowiedzi specjalisty od prawa karnego. To, że nowy prezydent jest dr prawa, nie oznacza, że zjadł wszystkie rozumy i jest pełnym omnibusem :P.

Na razie nawet ubiera się na wzór i podobieństwo "Ewki" :P. x No dobra, miała inny kolor lakieru do paznokci :P :P :P.

Gość gość
i super jarmarczną broszką się różni, czekam kiedy na czole ją sobie przylepi :D

Gość gość
- Jest to zamach na niezależność sądu. Jest to złamanie zasady podziału władzy, czyli naruszenie konstytucji - stwierdził były prezes Trybunału Konstytucyjnego. - Zaczynamy iść na skraju bezprawia - dodał. - Niepokoi mnie, że zaczynamy wchodzić na pole ludowego wymiaru sprawiedliwości, a to pachnie czymś bardzo brzydkim - stwierdził prof. Zoll.

Gość gość
Tu autorka. Tak faktycznie premier nie minister:-) jedno myślę a drugie piszę he he. Ale widzę że jesteście czujni i to się chwali.