Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odpieluchowałam synka w dwa dni

Polecane posty

Gość gość

Syn za 2 tyg skonczy 2lata.przedwczoraj ściągnęłam mu pieluchę.Kilka razy nasikał w spodnie,kilka do nocnika.Wczoraj raz w spodnie,dzis ani razu-kupa i siku w nocniku.W dzien mu pieluchy nie zakładam,tylko na noc. Nocnik ma do dyspozycji odkad skonczyl poltora roku.Tyle,ze nie chcial siadac,tzn usiadł,ale w pieluszce,jak zdjęłam,to nie dawał się posadzic. Sam dojrzał do tego,oczywiście kiedy się załatwi,chwalimy bijemy brawo,potem wylewamy do kibelka,syn robi pa pa i spuszczamy wodę.Sam biegnie i woła siusiu,ja zdejmuję mu tylko spodnie;)myślałam ,ze bedzie gorzej. sadzanie dziecka w wieku 6,7 ,8mcy na nocnik uwazam za głupotę.Kazde dziecko ma swoj czas.

Gość gość
zazdroszcze. Moja ma 21msc i owszem zawola siku i usiadzie na nocnik ale jak juz ma popuscic to ucieka i sika na podloge.

Gość gość
No rzeczywiście jest się czym chwalić. 2 lata dziecko ma i dopiero teraz udało Ci się to zrobić. Nie piszę tutaj o sadzaniu 6-7 miesięcznych dzieci (bo nie wszystkie jeszcze siedzą w tym wieku), ale roczne dziecko z powodzeniem można uczyć. Widocznie Twoje dziecko jest nieco opóźnione.

Gość gość
Ja mojego tak samo nauczyłam, zaczęłam jak widziałam, że coś kuma- po drugich urodzinach. Załapał od razu i po kilku dniach było po temacie. Moim zdaniem też szkoda się męczyć zbyt wcześnie.

Gość gość
No tak, ale po co roczne dziecko uczyć tygodniami albo miesiącami i raz się uda, a raz nie. Dla mnie jest sukces dopiero jak można wyjść z dzieckiem z domu i nie martwić sie, że się zsika, a nie wierzę, że to jest możliwe u roczniaka. Ale u nas to jak zwykle wyścig, kto szybciej. Nawet sikaniem dziecka trzeba się dowartościować...

Gość gość
Ale tutaj nie chodzi o dowartościowanie się. Bo nie ma i czym. Mój syn miał 15 miesięcy jak bez pieluchy biegał. Przez dzień używaliśmy tetry, a na noc szły pampersy. Kiedyś sami mieliśmy tetrowe pieluchy- podpytajcie swoich rodziców. I zapytajcie - w jakim wieku wy zaczęłyście bez pieluch biegać. W latach 70 czy 80 pampers był w Polsce nieuchwytny.

Gość gość
Nie ,nie jest opóźnione.Po prostu,jak widzialam,ze nie chce siadac,albo wstaje,jak tu wyzej Pani pisze,to nie zmuszałam.Nocnik nadal byl na widoku,ale nie sadzałam na siłę.Nie miałam parcia na to,by jak najszybciej pozbyc sie pieluchy,i w sumie dobrze,skoro teraz mam taką nagrodę:) mam koleżankę,ktora sadza córeczkę na nocnik odkąd ta skończyła 7mcy-bo jej nie zwieje z nocnika.Mała ma teraz 2lata i 3mce i nadal nie sika do nocnika,a w pieluchy...i co jej to dało?Tylko dziecko zestresowała,bo ta płacze na widok nocnika,nie wiem,jak teraz sobie poradzą.A dziewuszka naprawdę fajna i bystra. Mamy,nie sadzajcie dzieci na siłę,na kazdego przyjdzie czas,czy to w wieku półtora roku,czy dwóch

Gość gość
Ja też jestem z tetry i sikałam w gacie do trzech lat :-p Tak twierdzi moja mama.

Gość gość
Dokładnie - kiedyś mieliśmy tetry i jakoś bez problemu udawało się szybko z nich wyjść. Sama tylko i wyłącznie swoją córkę na pampersie trzymałam. I w wieku 18 miesięcy udało mi się. Ale wynikało to chyba z mojego lenistwa i wygody.