Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie niemcy wynajem

Polecane posty

Gość gość

Witam !!! we wrzesniu wyjechałem do pracy do niemiec tam poszedłem z kolegami z pracy na mieszkanie - wynajęliśmy.Podpisaliśmy umowy. Okres wypowiedzenia 3 miesiące. Praca MIAŁA BYĆ pewna. Zwolnili mnie tydzień temu, musiałem wracac do polski. Co robić z mieszkaniem płacić ze 3 miesiące (okres wypowiedzenia) czy olać sprawe ? Jak wygląda to z prawem polska-niemcy ? Pozdrawiam

Gość gość
Hande Hoch Polnische Schweine!

Gość gość
Jeżeli chcesz wracać do Polski i nigdy więcej do Niemiec nie wyjedziesz to bym to olał,jeżeli wiesz że możesz tam kiedyś wrócić do pracy to lepiej zapłacić.

Gość gość
Ale przecież koledzy są na tym mieszkaniu, to co ty chcesz płacić?

Gość gość
Dogadaj się jakoś kumplami. Może znajdź kogoś jako lokatora za siebie.

Gość gość
gość dziś Jeżeli chcesz wracać do Polski i nigdy więcej do Niemiec nie wyjedziesz to bym to olał,jeżeli wiesz że możesz tam kiedyś wrócić do pracy to lepiej zapłacić. x Tak, bo ten właściciel mieszkania wszystkim potencjalnym pracodawcom i innym przekaże tak straszną rzecz, jak to, że mu jeden najemca odpadł, bo musiał wracać do chaty.

Gość gość
Umiesz cos po niemiecku? W jakiej branży pracujesz?

Gość gość
Do 10:05 Do komornika może przekazać dłużnika a w Niemczech komornik ma dużo uprawnień.

Gość gość
Płacimy 900 euro za mieszkanie. Po 300 na osobe. A ja musze/ nie musze teraz zapłacić 900 euro za 3 mies...

Gość gość
Dodam jeszcze, ze w polsce tymczasowo nie bede miał zadnego meldunku. Powiedzmy jakiś 6 mies moze rok.

Gość gość
Do 10:10 Płacić nie musisz ale licz się z tym że właściciel może zgłosić cię do komornika.Istnieje też komornik unijny także teoretycznie mogą cię znaleźć w całej Unii.Przedawnienie długu cywilnego wynosi tam 7 lat także rób jak uważasz.

Gość gość
Do 10:12 A jakie twoje dane ma właściciel?

Gość gość
skan dowodu

Gość gość
A nie możesz poszukac innej pracy?

Gość gość
Do 10:36 W najgorszym przypadku taka sprawa może za jakiś czas trafić do polskiego komornika albo windykacji i dotrą do ciebie po adresie z dowodu ale może być tak że nic nie będzie.Trudno cokolwiek doradzać.

Gość gość
do 10:15 Komornik unijny zajmuje się raczej ukrywaniem majątków za granicą, podatkami... i wszystkie egzekucje komornicze ruszą gdy wartość przekroczy 1500 euro. A ja mam 900 i nie podatek zaległy czy jakiś majątk za granicą. Zalegam babce 900 euro, bo musialem wrocić do polski.