Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

anty TG bardzo wysokie a ciaza

Polecane posty

Gość gość

Hej, leczylam sie juz u 3 endokrynologow prywatnie. Jednak ani 1 z nich nie skierowal mnie na badanie anty Tpo i anty Tg. Dopiero ginekolog z polecenia skierowala mnie na ww badania. Anty Tpo wynik 9 i anty Tg prawie 400 ( przy normie do 115). Czy to przekresla moje szanse na ciaze? Wybaczcie, ze tu pytam jednak lekarze u ktorych sie leczylam byli skupieni na kasowaniu za wizyte zamiast na leczeniu i ine dostalam od nich konkretnej odpowiedzi.

Gość gość
czy ktorejs z was sie udalo zajsc w ciaze przy tej chorobie?

Gość gość
Ja sama na wlasa rękę zrobiłam TSH, ft3, ft4 i te anty. Tsh miałam lekko podwyzszone, anty DPO cos ok.280. Te badania zrobiłam chwile po tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży (5tydzien). Trafilam szybko do endokrynologa (ze względu na wcześniejsze poronienia) i mi powiedzial ze te wyniki wskazują na jakiś atak organizmu na tarczyce, ale nie jest zle, usg tarczycy nic nie wykazalo, dostałam na początek dawkę euthyroxu 25 (na kolejnej wizycie 50), ze względu na te poronienia. Teraz jestem w 9 miesiącu i kazał mi euthyrox odstawić po porodzie bo najprawdopodobniej ciaza spowodowala ten atak. Więcej anty nie miałam badanego, tylko TSH i ft4 i to musi być w normie żeby ciaze utrzymać.

Gość gość
*tam miało być anty TG mialam 280

Gość gość
bardzo dziekuje za wpis, masz racje ginekolozka mi zlecila tez po raz kolejny tsh i ft4, wyniki sa wyslane do niej wiec sie dowiem wiecej na wizycie.

Gość gość
Witaj. Ja miałam ponad 600, reszta wyników w normie. Ginekolog zlecił mi te badania po obumarciu ciąży w 11 tygodniu. Brałam letrox, jod i wit. D. Zaszłam w ciążę po stymulacji clostilbethyl 'em i później brałam duphaston. Endokrynolog zwiększał mi sukcesywnie letrox tak by fr4 było stałe w górnej granicy normy. Synek ma właśnie 7 tygodni :-)

Gość gość
super gratuluje, ja na razie biore euthyrox 75 i 88

Gość gość
ma jeszcze ktos podobnie?