Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

angielski dla dziecka jaki kurs?

Polecane posty

Gość gość

Jaki kurs angielskiego polecacie dla 12-latki? Córka ma zapał do nauki angielskiego, ale nie chcę by nieodpowiednim kursem zniechęciła się do nauki języków obcych.

Gość MamaMalgosi
Właściwie to trudno tutaj polecić jakiś kurs angielskiego, bo mało jest skutecznych. Jeśli juz mogę Ci coś polecić to angielski metodą 5s. Nie jest to co prawda kurs dla dziecka, ale z powodzeniem możesz uczyć się razem z dzieckiem. W kursie są dwa rodzaje pytań, które w tym wieku rozwijają u dziecka wyobraźnię. Ty uczysz się z pytań na rozwój koncentracji, a Twoje dziecko uczy się z pytań na rozwój wyobraźni. My tak się uczymy, a moja córcia ma 10 lat. Pytania na rozwoj koncentracji są jednak wciąż dla niej za trudne do zrozumienia. Później, gdy dziecko już rozumie pytania, puszczasz mu nagrania, tak by sobie odpowiadało na pytania, które zadaje lektor. To moim zdaniem najlepsza opcja, bo języka dziecko uczy się podobnie jak języka ojczystego.

Gość gość
A na czym ten kurs polega? ile słówek można się nauczyć i czy są jakieś kursy angielskiego dla dziecka metodą 5s?