Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowananaantykoncepcje

Do mam karmiących piersią

Polecane posty

Gość niezdecydowananaantykoncepcje

Czy któraś z Was zdecydowała się na antykoncepcje w postac***igułek? Z tego co wiem są takie, które można brać podczas kp...Czy decydując się na taką formę antykoncepcji trzeba czekać do pierwszej miesiączki czy lekarz moze je przepisać już na pierwszej kontrolne wizycie na koniec połogu? Czy zauważyłyście może przez te tabletki zwiększenie/zmniejszenie laktacji albo inne skutki? Z góry

Gość gość
Azalia tak się chyba nazywają tabletki antykoncepcyjne które można brać przy kp ja w pologu bylam trzy lata temu i nie pamiętam dokładnie zmiany jakieś istotnej nie zauważyłam karmiłam normalnie normalnie też się czułam spytaj lekarza

Gość gość
Ja brałam i było źle :-( dostałam krwotoku :-( wylądowałam na IP tak dostałam zastrzyk i tabletki na zatrzymanie krwotoku, była groźba lyzeczkowania... Oczywiście tabletki odstawilam. Założyłam spirale i tyle... A tych tabletek nie polecam.. Ale na laktacje nie wpływają

Ja jestem 4 miesiące po porodzie. Na pierwszej wizycie kontrolnej lekarz mi przepisał Ovulan. To są jednoskładnikowe tabletki bezpieczne dla maluszka. Bierzesz je codziennie nie robisz żadnej przerwy i nie musisz czekać do @. Mnie straszyli że przytyje i spadnie mi libido ale u mnie jest odwrotnie. Jedyna ich wada to plamienia między @, ale poza tym jestem bardzo zadowolona.

Mi lekarz powiedział, że jak karmię piersią to tylko prezerwatywy, ale wiadomo każdy mówi co innego. Polecam mojego bloga: www.szczesliwamama.pl

Gość gość
Np właśnie jedne po nich plamią inne mają krwitoki... A czemu nie spirala?

Gość gość
mi lekarz odradzil, powiedzial,ze tak na prawde to zawsze cos przenika do mleka matki a nie ma badan jak wplywaja chormony na dzieci. wiec same pomyślcie.

Gość gość
Dżizas... Hormony!!! Przez H!!! A wracając do tematu, to pigułki jak najbardziej, ale jednoskładnikowe, bez estrogenów, tzw. minipigułki. Ja np. dostałam Cerazette, zaczęłam brać ok. 2,5 m-ca po porodzie, nie czekając na miesiączkę. Miałam wypisane na wizycie kontrolnej, ale lekarz mówił, żeby jeszcze z nimi poczekać. Proponował mi też krążki dopochwowe, spiralę domaciczną lub plastry, ale z uwagi na to, że dobrze tolerowałam pigułki przed ciążą i planuję niedługo kolejne dziecko, to wybrałam jednak pigułki. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Odradzał mi natomiast implanty i zastrzyki, bo są szkodliwe dla kobiety.

Gość gość
Przede wszystkim idzcie do porządnego lekarza. Ja akurat w ciąży poki co nie bylam, anty biorę, ale wszystko pod kontrola, po badaniach. I mimo niedowagi nawet nieprzytylam, libido takie samo etc Mi sie wydaje ze te wszystkie problemy po anty sa wynikiem kiepskiego wywiadu o bezmyślności lekarza. Bylam u takich kiedys to kazdy proponowal tabsu bez zadnej analizy stanu zdrowia