Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To trochę przykre ze wstydzę się rodakow

Polecane posty

Gość gość

Na palcach ręki można policzyć fajnych ludzi. Reszta udaje fajnych, ale tez srednio im to wychodzi,druga grupa nie udaje, nieświadomi sa swojego debilizmu niestety. Od lat codziennie mam do czynienia z ludźmi z całego świata, więc mam porównanie. W Polsce sytuacja wygląda tak, ze 1/10000 bedzie "w miarę " kulturalny, fajny. Za granicą jest na odwrót. Brak kultury, inteligencji, upór, ogromne kompleksy, brak zdolnosci myslenia jakiegokolwiek i dostrzezenia czegos wiecej co dla inteligentnego czlowieka jest norma..patologie..to tylko w pl. Dlaczego takie narody istnieją? Mam wrazenie a raczej pewność ,ze Polacy wysysaja z mlekiem matki te cechy .. ja od zawsze czulam sie inna od polakow..inna dusza,zupełnie... dopiero niedawno dowiedziałam się ze mam tylko polskie korzenie, gdzies tam od pradziadow.ale plynie we mnie wiekszosc innej krwi . Też macie takie spostrzeżenia ? A może sa tu osoby innej narodowości?

Gość gość
Te twoje polskie korzenie doskonale w tym poście widać :O Kultury tu nawet ,,w miarę" nie znalazłem, może tylko brak wulgaryzmów.

Gość gość
To jest smutna refleksja a nie bezmyslna paplanina, no ale jak się czegoś nie rozumiem to lepiej obrocic kota ogonem :D Jakie to polskie.

Gość gość
Doskonale zrozumiałem;) I również mam refleksję. Za przeproszeniem bzdury gadasz i obcokrajowców to pewnie na wycieczce widziałaś ale twoje konfabulacje składam na karb młodzieńczych fantazji

Gość gość
Zanim cos powiesz pomysl . Taka zlota rada. Ja akurat wiele widzialam, od dawna jestem dorosla.U polakow to nie idzie rozróżnić , kto w jakim wieku jest, np rozmawiając w ciemno, bo każdy zatrzymuje się na poziomie Max nastu lat. Pewnie że się wstydzisz bo czujesz jakby to było skierowane do Ciebie ale Nie ma się co oszukiwać, napisałam prawdę - może nie ubralam tego w ładne słówka ale przekaz ten sam

Gość gość
Też mam złotą radę. Najpierw pomyśl, bo może być tak, że opadłaby ci szczęka na widok czyjegoś peselu:P A wstyd to pisać czyjąś narodowość z małej litery. W pierwszym poście uznałem to za literówkę ale widzę, że się myliłem . I pozdrów Maxa . Widzisz, cały powód tej dyskusji to to, że ja jestem dumny z tego, że jestem Polakiem a ponadto miałem okazję popracować w kilku krajach europejskich i chamstwo tubylców wcale nie było mniejsze od naszego

Gość gość
A jakiej narodowości jest ta Twoja "większość innej krwi"? Ciekawi mnie, w ktorej plynie taka ogarda :-(

Gość gość
*pogarda literówka

Gość gość
"Brak kultury, inteligencji, upór, ogromne kompleksy, brak zdolnosci myslenia jakiegokolwiek i dostrzezenia czegos wiecej co dla inteligentnego czlowieka jest norma..." Te cechy dla inteligentnego czlowieka, to norma? Wlasnie wykazałas ten wspomniany przez siebie brak zdolności myslenia. Gratuluję. W zwiazku z tym cieszy mnie fakt, że Twoja krew jest "w wiekszosci inna". Otóż Polak potrafi stworzyc w miarę logiczne i sensowne zdanie, czego Tobie przypisać nie można. Na szczescie nie czujesz się Polką...

Gość gość
Uważam że nie jesteśmy wcale gorszym narodem od innych dam tylko taki przykład "czarny piątek" w Stanach i widok ludzi którzy rzucili się na te wyprzedaże zachowywali się jak zwierzęta a niby taka wielka i bogata Ameryka i nie wspomne również o tak ogromnym poparciu jakie ma kandydat na prezydenta Tramp przecież Tramp to taki oszołom jakich chyba w naszej polityce jeszcze nie było i chyba mam nadzieje nie będzie.

Gość gość
uwielbiam takie uogólnienia :D a do autorki: ludzie nie dzielą się na Polaków, Amerykanów itp tylko na mądrych, głupich, zaradnych, niezaradnych itp .Gdybyś poczytała np greckich filozofów to dowiedziałabyś się,że ludzkość zawsze składała się z osobników o charakterach takich jakie teraz możemy wyróznić.Zmiana okoliczności nic w ludziach nie zmienia

Gość gość
Ona nie czyta greckich filozofów, ona ma przecież inną, lepszą krew, w której inteligencja sama plynie, nie trzeba czytac żadnych autorytetów:P

Gość gość
Dobrze, że takie przygłupy opuszczają nasz kraj, niech inne nacje męczą się z czymś takim. Szkoda tylko, że nie można zablokować im tutaj dostępu. Wstyd czytać takie brednie i wstyd, że gdzieś w świecie mogą pomyśleć, że wszyscy w Polsce jesteśmy tacy puści.

Gość gość
To, że się wstydzisz Polaków, to bezpośrednio wskazuje na to, że sam/a masz problem ze sobą. Na świecie jest mnóstwo różnych ludzi, gorszych o Polaków też, a tobie nie pasują akurat Polacy! Człowiek, który sobie radzi i nie ma problemów interpersonalnych, nie blokuje swojej psychiki z powodu kompleksów, niezdobytych celów, jak ty, nigdy by się nie pokusił o takie stwierdzenie, zwłaszcza na polskim forum! Pamiętaj, to tylko świadczy o twojej niemocy!