Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monmon2015

6 tydzien ciąży a ból brzucha

Polecane posty

witam Was zaczne od tego że jestem w 6 tygodniu ciąży i bardzo boli mnie brzuch takie pieczenie , lekarz przepisał mi luteinę dodam że poroniłam 3 lata temu , następną wizyte mam za dwa tygodnie a brzuch wciąż boli tak samo co robić ?? pomocy

Mnie też na początku ciąży bolał brzuch i też raz poroniłam. Wiem, że się martwisz ale zaufaj lekarzowi, dużo odpoczywaj i bądź dobrej myśli. Mi się udało mam jedną zdrową córeczkę i lada chwila na świat przyjdzie druga:) Brzuch bolał mnie na początku każdej ciąży, a donosiłam dwie. Nie martw się na zapas:) Trzymam kciuki i pozdrawiam:) Zapraszam na mojego bloga: www.szczesliwamama.pl

Gość monmon2015
dziś byłam u lekarza i powiedziałą że jestem w piątym tygodniu ciąży jest pęcherzyk ale nie widać płodu , martwi mnie to bardzo .

Gość gość
w 5 tyg ciązy nie widac serduszka, wiec wstrzymaj sie jeszcze z 2 tyg i idz jeszcze raz. na bóle brzucha mżesz łykać nospe, ja w pierwszej ciązy łykałam do 5 miesiaca bo miałam bóle brzucha

Gość lidka90
A no-spa w ciąży aby bezpieczna?

Gość gość
Dla bezpieczeństwa zawsze powinien być partner zawsze przy każdym badaniu pochwy u ginekologa i wspierał mąż porody.Taka obecność powoduje że ginekolog dokładniej podchodzi do pacjenta bo jest świadek badań i porodu.

Gość gość
Ból brzucha, podobny do bólu miesiączkowego, na początku ciąży często się zdarza. Bierzesz luteinę, to dobrze, nospa jest jak najbardziej dozwolona w ciąży. Jeśli ból ma inny charakter trzeba by wykluczyć ewentualną infekcję. W 5 tyg. płód może być jeszcze niewidoczny w badaniu usg, ważne że jest pęcherzyk. Wskazane odpoczywanie, oszczędzający tryb życia i nie stresowanie się:)

Gość eRzecznikNoSpa
Szanowne Panie, informuję, iż w okresie ciąży i laktacji o podaniu No-Spy zawsze decyduje lekarz. Ze względu na brak wystarczających badań, No-Spę można stosować u pacjentek jedynie w przypadkach, gdy korzyść zastosowania przewyższa czynniki ryzyka. W razie wątpliwości proszę skontaktować się z lekarzem.