Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z was ma doświadczenia z zakupami na Rakutenie?

Polecane posty

Gość gość

Chce kupić wózek AirBuggy Coco Brake z wkładką Dacron Aqua, fotelik Aprica Fladea, do tego jakieś pieluchy (może Moony, albo Merries, albo Goo.n) i może kilka innych drobiazgów (jakieś kosmetyki Pax Baby albo Alobaby i Mammy Water, smoczki Combi do butelek, aspirator do odkurzacza) ...szczególnie wzięłabym puder, bo mają metalowe puszki i ręczny aplikator z miśka. No i może jeszcze coś do domu, np. jakieś tytanowe garnki, patelnie i miski, bo u nas na rynku nie ma. Ceny wyglądają ładnie, terminy dostaw też, ale... ALE czy ktoś z was kupował może z Rakuten?

Gość gość
Co to znaczy rakuten

Gość gość
Do tego jeszcze może podróbę Tripp Trappa i worek wkładek laktacyjnych Pigeon.

Gość gość
To jest japońskie Allegro, ale ma serwis międzynarodowy. Obsługuje również polski rynek (nawet ceny są w PLN). Mnóstwo zarąbistego towaru. Właśnie chcę spróbować i szukam ludzi którzy mają już z tym doświadczenia.

Gość gość
A na AliExpress ktoś może kupował? Bo tam z kolei są fajne chińskie podróby Puj, które się nazywają WB i mają fajne ceny i kształty, do tego widziałam tam jeszcze ładne tanie kolorowe silikonowe osłony z perforacjami w gwiazdki na szklane butelki (podobne do tych w Lifefactory i Cherub Baby).

Gość gość
Ja się nakręciłam najbardziej na ten wózek, bo ma hamulec ręczny do spowalniania jazdy i łatwego blokowania kół jak się podjeżdża np. pod ruchomą platformę na lotniskach i w centrach handlowych. Poza tym jest mega wąski i mieści się w standardowych bramkach do metra, lekki (9 kg) jak na coś co ma pompowane koła i do tego sam stoi po złożeniu. Nie mówiąc już nawet o głębokiej budzie anty -UV i pompowanych kołach. Podobne parametry ma Aprica Smooove i też ma hamulec ręczny, ale AirBuggy wydaje mi się lepszy. Za to Aprica robi superowe foteliki 3w1 od noworodla do 18 kg (około 4 lat), w których niemowlę leży płasko bokiem do kierunku jazy (mega otulone ze wszytkach stron, z profilowaną podkładką pod głową), potem tyłem, a na końcu przodem. Do tego ma budkę anty UV jak w spacerówce.

Gość gość
Na Rakutenie jest też fajna eko żywność dla maluchów Ofukuro i Wakodo o bardzo ciekawych składach (takich warzyw jakie oni wkładają to u nas nigdzie się nie dostanie).