Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unieś mnie wysoko tak

Nieodpowiednie poglądy sąsiada

Polecane posty

Gość unieś mnie wysoko tak

Szukam pomocy w postaci informacji. Mój sąsiad wychowuje dzieci w nieodpowiedni sposób, wpaja im bardzo szkodliwe poglądy społeczne, a także np. wychodzi na papierosa przed dom albo ze śmieciami i zostawia samemu 5 (pięć!) letnie dopiero dziecko na co najmniej 10-15 minut! Uważam, że źle wychowuje dzieci. Nie chcę tego jeszcze zgłaszać, chociaż mam możliwość, bo siostra ma "wejścia" w opiece społecznej. Dyskusja z sąsiadem kończy się "odp...rz się od mojego dziecka [epitet]". Jestem cięta na tego człowieka, tym bardziej, że chamski i wulgarny ojciec nie powinien mieć praw do opieki nad dziećmi - demoralizowanie. Co prawa nie słyszałam nigdy, by używał takich słów przy dzieciach, ale fakt pozostaje faktem. Jak byście wy wpłynęli na takiego człowieka? Z tego, co wiem, za samo zostawienie 5 letniego dziecka samego na 15 minut można spokojnie odebrać prawa rodzicielskie.

Gość gość
Boze jakas ty głupia. Nie życz drugiemu co tobie nie miłe. Jak śmieci idzie wyrzucic to tez ma go ubrac? A papierosy to pewnie lepiej byłoby palić w domu?

Gość gość
Nie masz co robic w swym domku ? Bije dzieci ? awanturuje sie ? Nieee a ze na papierocha wyłazi to chyba lepiej bo nie smrodzi w domu , chyba z dzieckiem nie wyjdzie na dwór zapalić .... Ogarnij się kobito ,

Gość gość
Weź ty się zdrowo pier/dol/nij w łeb czymś cięzkim. Gdybyś była moją sąsiadką, to bym cię nawet w tym wyręczyła.

Gość gość
albo to prowo albo jestes sama niezle pier dolnieta

Gość gość
Ja zostawiam 5letnie dziecko nawet na godzinę...zgłoś mnie :D

Gość gość
Uważam, że powinnaś zgłosić taki fakt. A jak dziecku coś się stanie, to kto poniesie odpowiedzialność? Wiesz, że także Ty, autorko? Bo wiedziałaś, a nic nie zrobiłaś. A wulgarne zachowanie sugeruje, że ten człowiek nie posiada kwalifikacji wychowawczych. Pracuję w OS od paru lat i wiem, że zajmą się tym. Pozdrawiam, życzę pomyślnego rozwiązania sprawy.

Gość gość
Do osoby piszącej o godzinie "22:03" - gdybym tylko wiedziała, kim jesteś, miałbyś wytoczoną sprawę w sądzie rodzinnym. Jeszcze się tym chwalisz???

Gość gość
Ja zostawiam 5letnie dziecko nawet na godzinę...zgłoś mnie x ale zdajesz sobie sprawę że jak cokolwiek się dziecku stanie pójdziesz siedzieć?

Gość gość
hehehehe to ja napisałam zesrałyście się już kwoczki ?

Gość gość
Twoja ostatnia wypowiedź świadczy dobitnie, że jesteś osobą właściwą do wychowywania dzieci. Niestety, nie mogę nic z tym zrobić, boleję nad tym, szkoda dziecka.

Gość gość
nie, czekają na ciebie

Gość gość
Czy aby trochę nie przesadzasz autorko Ja jako 6 letnie dziecko i później chyba do 5 czy 6 klasy podstawówki po zakupy (chleb mleko gazeta) sama chodzilam. I najpierw tylko wzdłuż bloku, a jak się przeprowadzilismy to o zgrozo przez dwie ulice musialam i jakoś żyje. 5 latek nie jest jakimś upośledzonym oszolomem zeby 10 minut sam bajki nie poogladac A później rosną takie ofiary do 18 uczepione maminej spodnicy

Gość gość
5 letnie dziecko samo w domu na 10-15 min Nie wieze zeby ten czlowiek palił paierosa Tak długo ... Z kad wiesz że dziecko jest same w domu ? (Dzielnicowa Budynku???) easy jet zrobic komus problem bez podstaw ... Myslisz że kto lepiej wychowa jego dziecko ? Pansto Polskie ??? Dziecko placze jest bite wykorzystywane ???? To że jest nie mily dla ciebie nie znaczy że do Dziecka sama bym się wk... Na taka dzielnicowa co nie ma co robic ...

Gość gość
0/10 Dodam że i ja zostawiam córkę. Młodsza była a zostawała nawet na półtorej godziny. Dać wam numer na policję? :D Tu jakiś ułom intelektualny pyta zostawiających dzieci, czy zdają sobie sprawę z ryzyka "siedzenia" (???) jeśli dziecku coś się stanie. Zapytam podobnych temu ułomowi czy zdają sobie sprawę że jeśli dziecku coś się stanie, to ryzyko jakichś konsekwencji prawnych jest najmniejszym problemem więc i argumentem z d**y. :D

Gość gość
myślisz że w domu dziecka będzie mu lepiej niż z ojcem? zgłoś! niech zabiorą mu dziecko niech wezmą do domu dziecka lub innego domu opiekuńczego! zapewnisz dzieciakowi traume do końca życia ale będziesz za to dumna z siebie! :) bo komuś życie zniszczysz! takie jak ty to lubią

Gość gośćania
gość wczoraj Ja zostawiam 5letnie dziecko nawet na godzinę...zgłoś mnie smiech.gif tu akurat nie ma sie czym chwalic.....

Gość gość
Kurcze a ja byłam w szoku jak sąsiadka mi opowiadała ze jej mąż pali w pokoju przy dzieciach , a tu się okazało ze twój to jeszcze większy głąb bo zostawia je same .......

Gość gość
Rozumiem że masz jak najlepsze intencje ale nie jestem pewna czy te dzieci chciałyby się przeniesc do obcych ludzi i aby z powodu jakieś baby straciły ojca. Zostawianie dziecka na 5 minut.. wydaje mi się że takie procedery stosowali rodzice w latach 80-tych. To wcale nie było tak dawno. I większość z nas żyje. Jesli ojciec nie bije dzieci nagminnie to ciężko znaleźć argumenty które by były wystarczające dla jakiejś instytucji. A już zabieranie praw rodzicielskich z powodu przekleństw O_O O czymś takim nigdy nie słyszałam. To by było nieetyczne. Poza tym wyśmialiby cię

Gość gość
jak wychodzicie do kuchni robić obiad to też zostawiacie dzieci same w drugim pokoju. A gdzie matka tych dzieci ?

Gość szorstki zbyszek
do gość z 08:31 Pisanie "jestem w szoku" zdradza poziom emocjonalny gimbazy albo tępawej blondynusi.