Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest naprawdę z pracą w polsce?

Polecane posty

Gość gość

Mam 22 lata i jestem na prawie, nie widzę siebie w zawodzi. Nigdy w zyciu nie pracowałem na etat ani umowę na zlecenie bo mam talent do handlu i udawało mi się zarobić zawsze parę groszy na sprzedaży staroci i wyławianiu co lepszych "perełek". tak się zastanawiam jednak, jak ja miałbym znaleźć prace jak nikogo nie znam, nic szczególnego nie potrafię a moje studia mnie nudzą. Przecież nie będę do końca życia polował na wartościowe starocie.

Zależy w jakiej branży i mieście. Im większe miasto i branża mniej hermetyczne tym łatwiej. Ja w Warszawie dostałam bez żadnych znajomości prace w ministerstwie i to na specjalistycznym stanowisku (wcześniej pracowałam tylko przez rok w małej rodzinnej firmie). wiec tak. Da się. Ale to kwestia warunków i nie ukrywajmy - szczęścia, przypadku, ale też naszego zaangażowania. Jeśli nie widzisz się na tym kierunku studiów, to po co to kontynuować? Może pomyśl o własnym biznesie związanym z Twoimi pasjami.

Gość gość
jako handlowiec bez problemu powinienes cos znalezc po prawie tym bardziej ze to lubisz pytanie tylko za ile

Gość bez bajerów
W Polsce ludzie idą na studia tylko po to aby nie pracować ( najlepiej do 30stki i dalej ) i tym samym bo pracy po prostu NIE MA. Bo niby jak ma być jak Polska to tylko kolonia zachodu, montownia, tania siła robocza niczym chiny. Ten dyplom z prawa możesz użyć do wytarcia tyłka lub sprzątania samolotów na lotnisku w jakimś zachodnim kraju. Polskie studia to porażka, kupa nauki bezużytecznej, tylko dają ludziom zajęcie i głupią nadzieje.

Gość gość
faktycznie jeżeli studiujesz dziennie, to jest problem ze zdobywaniem doświadczenia w pracy, a po studiach jest ono ważne. Dlatego moim zdaniem o wiele lepiej robią osoby, które studiują zaocznie, a w tygodniu pracują. Taka osoba ma doświadczenie w pracy już od 19 rż. Osoba, która kończy studia dziennie zaczyna te 5 lat później i to też się przekłada i na zarobki i na chęć zatrudnienia.

Gość gość
a w handlu można zarobić chociaż te 2tysie na rączkę? :)

Gość gość
nie przedstawiciel handlowy tylko handlując czymś

Gość gość
TrafficMonsoon - Moim zdaniem obecnie najlepsza firma tego typu online dla każdego do zarabiania w internecie oraz reklamowania innych biznesów, stron internetowych czy blogów. https://trafficmonsoon.com/?ref=adii3 Wystarczy się zarejestrować i od razu możemy zarabiać!!!