Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kiedy podawałyście niemowlakowi np. fasolę, ciecierzyce?

Polecane posty

Gość gość

Muszę tego typu jedzenie spożywać. Takie zalecenie lekarza. Córka ma 9 miesięcy. Nie jadła do tej pory tego typu żarcia:). Od kiedy podawać: fasolę, ciecierzycę. Czy w ogóle są właściwym pożywieniem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pewnie że są, podawałam, nie pamiętam od kiedy ale to jest w tabeli wprowadzania nowych pokarmów (ja się jej trzymałam a przynajmniej tej najbardziej korzystnej z przestrzeni lat)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oczywiście, że rośliny strączkowe są bardzo wartościowe, zawierają przede wszystkim dużo białka. Ja gotuję od czasu do czasu dania na bazie soczewicy - można podawać po 6 miesiącu, nadaje się do przyrządzania papek. Na fasolę chyba nie miałabym pomysłu, bo jednak ma twardsze skórki. Ale ciecierzyca, soczewica jak najbardziej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malinoowka
Takie rzeczy dawalam jakos po 6tym miesiacu. Najczesciej z zupach- papkach. Tylko co do fasoli, to musisz uwazac na skorki. Ja gdy robilam mojemu synkowi dzien bez miesa to czesto serwowalam tez soczewice. podawalam np. zupe pomidorowa z dodatkiem czerwonej soczewicy, czy np placki z zielonej soczewicy (jak juz umial chwytac sam jedzenie, to zajadal rekami wlasnie jakos kolo 7-8 mies). Czasami tez robie pierogi, krokiety, paszteciki. Farsz z zielonej albo ciemnej soczewicy, czasami przepuszczony przez maszynke z ugotowanym miesem np z rosolu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×