Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GośćM

Chcialabym znac prawdziwe zdanie Boga w kwestii seksu.

Polecane posty

Gość GośćM

Na prawde. Z jednej strony umiar we wszystkim czyli zloty srodek to jest recpta na zycie, rozsadne i zbalansowane zycie. Jak sie ma seks przedmalzenski z potrzebami doroslego czlowieka i grzechem. Zastanawiam sie teraz nad tym, bo jestem dziewica i jedyne co mnie powstrzymuje przed rozpoczeciem zycia seksualnego, to moja wiara. Czytam Pismo Sw nieregularnie ale byl taki czas co codziennie jakies fragmenty czytalam i tam jest rzeczywiscie o cudzolostwie i seksie czyli zlaczeniu sie malzonkow itd, ale kiedys ludzie szybko brali slub, czyli zostali blogoslawieni przez Boga i zlaczeni wezlem malzenskim. Teraz czasy sa inne i utrzymac czystosc do slubu wydaje mi sie wierzcholkiem gory lodowej...

Gość gość
To wszystko to jedna wielka sciema nikt tak naprawde nie napisal tam prawdy magda magdalena byla kobieta jezusa i. Mieli ze soba dziecko tylko poprostu kosciol nie chce tego ujawniac bo by musieli wszystko zmienic! Oni wmawiaja to co im wygodne a druga sprawa jak ksiadz sie pier.. Oli na prawo i lewo to dobrze a normalny czlowiek nie moze, maryja i juzef tez tak naprawde nie byli malzenstwem bo ani w jednym apostrofie nie bylo mowy zeby maria powiedziala do niego mezu tylko jozef w swoim calym trwajacym zyciu!i napewno wiatropylnie w ciaze nie zaszla

Cudzołóstwo, to nie to samo co seks przedmałżeński. Tego co sądzę o biblii, a raczej interpretacji oszczędzę Ci, ale nawet jeśli brać tę księgę serio, to nie ma tam nic o seksie przedmałżeńskim, jest o cudzołożeniu, czyli zdradzie.

Czytales kiedys Biblie ? Ale tak glebiej nie raz i nie pierwszy lepszy tekst. Ja nie spodziewalabym sie nigdy jakie tam sa madre rzeczy dopoki nie zaczelam jej zglebiac. Nie jestem osoba ktora slepo podaza za jakimis sloganami czy powielonymi prawdami ktore ktos mi powtarza jak mantre. Staram sie zawsze stanac troche z boku albomwyjsc ponad to, by ocenic czy to ma sens...

Jest o codzolostwie i jest o tym ze maz moze i powinien sie zlaczyc z zona cialem i jest tsm nawet konkretny fragment o rozwodzie. Sama sie zdziwilam.

Gość gość
Przepisz sie do swiatkow jechowych i nie zawracaj d..py