Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie macie sposoby ,żeby nie przejmowac się tym co ludzie o was plotkują??

Polecane posty

Gość gość

czy da sie jakoś chronic przed tym? co robic i jak sie zachowywac kiedy ludzie i sąsiedzi dokuczają wam i obgaduja za plecami,zyja waszym zyciem? kiedy pytaja wprost:"kiedy wyjdziesz za mąż w końcu,kiedy bedziesz miec dzieci ?" jak sie zachowywac i co mówić ,żeby ludzkie jęzory nie zniszczyly naszego zycia wewnętrznego i zeby nie mieli satysfakcji ,że zle sie u nas dzieje? znacie sposoby??

Gość gość
znalezc sobie zajęcie i wziąć magnez

Gość gość
Nie da się. Ludzie zawsze będą gadać. Jak jesteś panna pytają kiedy ślub, jak wyjdziesz za mąż pytają kiedy dzieci, jak urodzisz dziecko pytają kiedy następne.. takie pytania nigdy się nie kończą. Możesz na kilka sposobów podejść do sprawy np. cierpliwie odpowiadać i być miłą albo pokazać niechlubne przykłady małżeństw ze swojej rodziny najlepiej w ich obecności, lub zmieniać temat albo obracać w żart np. -Kiedy ślub ? -Jak wrócę z Angli - A kiedy jedziesz? -Na razie się nie wybieram.. Przede wszystkim zacznij cenić własne zdanie i własny komfort nad zdaniem innych bo z tym masz problem. Ja mam swoje zdanie, to moje życie i nikt za mnie go nie przeżyje. Mam w nosie co o mnie mówią grunt że ja się z tą sytuacja dobrze czuję.

Gość gość
niestety nie da sie.