Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkam z mama czy moge ubiegać się o mieszkanie komunalne

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam z mama, mieszkanie jest własnościowe czy moge ubiegać sie o mieszkanie komunalne? Dodam, że mam rodzeństwo które nie mieszka z nami ale mogą ubiegać sie o to mieszkanie w przyszłości,nie jest spisany testament.

Gość gość
Próbować możesz ale z doświadczenia wiem że jak w rodzinie ktoś ma własnościowe to nie dadzą takiej osobie mieszkania

Gość gość
mozesz ale nie dostaniesz, bo ci sie nie nalezy

Gość gość
nie dostaniesz, bo w tym kraju dostają tylko cyganie, pijacy, byli więźniowie, i ogóle jakaś patologia, z kolei osoby normalne nie dostaną, takie muszą brać kredyty na 30 lat, chore ale co zrobić. Też bym chciała dostać mieszkanie.

Gość gość
a może ktoś sie jeszcze wypowiedzieć, gdyby doszło, że rodzeństwo sie upomni w przyszłości i było podzielone to z tej częsci nie stać na kupno mieszkania nawet kawalerki. O takich problemach mieszkaniowych bardzo często sie słyszy nie chce mieć w przyszłości problemów.Choć mam nadzieje, że tego by nie zrobili ale pewności nie mam a chciała bym sama mieszkać a nie z mama a nie stać mnie na kupno mieszkania.

Gość gość
Nie dostaniesz bo mieszkania są potrzebne uchodźcom

Gość gość
Całe szczęście nie ponieważ takich mieszań jest mało i w pierwszej kolejności powinny je otrzymywać samotne matki bez rodziny wychowankowie domów dziecka,niepełnosprawni albo rodziny wielodzietne które mają niski dochód.Nawet ludzie w bardzo tragicznych sytuacja maja problemy z dostaniem mieszkania.Jeśli masz matkę która posiada mieszkanie to masz tez dom w którym możesz mieszkać jeśli chcesz być samodzielna to znajdź parce i wynajmij albo weź kredyt.