Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Technik Weterynarii . Ktoś robił ten zawód?

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest?

Gość gość
c*****o nie ma pracy w tym zawodzie trzeba dalej iść się kształcić

Gość gość
Tak, ja skończyłam:) Zdobyłam wszystkie 3 kwalifikacje. Trudno o pracę, ale z mojej grupy(34 osoby) 2 pracują w zawodzie. Jedna na stażu, a druga po praktykach została w gabinecie.

Gość gość
ja właśnie robię praktyki i pierwsze co usłyszałem od lekarki żebym zapomniał że znajdę pracę w tym zawodzie :O chyba będe musiał zrobić jakiś kurs

Gość Izabella90_
hej :) ja robiłam kosmetykę a moja koleżanka weterynarie i tam gdzie robiła praktykę została jako pomoc lekarza weterynarii. chodziłyśmy do omegi w Katowicach :) teraz sama zapisałam się na weterynarię. Faktycznie tak jak mówią za nic się nie płaci :) polecam z czystym sumieniem :)

Gość gość
nie ma pracy w tym zawodzie ,ale przynajmniej lepiej brzmi tech weterynarii niż jakiś inny technik jeśli już dalej nie bedziesz sie kształcił :)

Gość gość
Jak to nie ma pracy? Znam kilka osób, które po studiach humanistycznych musiały się kształcić w tym zawodzie, żeby mieć pracę jako asystent lekarza weterynarii. Jak ktoś się upiera pracować w dużym mieście to faktycznie może być kłopot. Teraz technicy robią jakieś kursy z rehabilitacji zwierząt, bo w klinikach powstają gabinety rehabilitacji, np. Gliwicka Klinika Weterynaryjna i kilka innych. Mam psy i koty z problemami i zaprzyjaźniony personel, stąd wiem :-)

Gość gość
Faktycznie, zwierzaki potrzebują rehabilitacji pourazowej, neurologicznej i pewnie jeszcze innych. Jest też dużo psów i kotów otyłych, trzeba im pomóc współpracując z profesjonalistą, a w mniejszych miastach to nawet bieda z diagnostyką laboratoryjną, a o pozostałych usługach można sobie pomarzyć

Gość karol65
ja konczyłem go w Plus edukacji w Wrocławiu, dodatkowo zrobiłem jescze u nich groomera-fryzjera zwierzęcego. szkoła jest świetna. nauczyciele są profesjolnali ale bardzo zyczliwi. pomagaja nawet znalezc prace. dyrekcja rowniez bardzo przyjazna w sekretariacie panie wiecznie usmiechniete nie jak w innych szkolach. nie maja żadnych ukrytych opłat.

Gość gość
ooo też chce się tam zapisać bo słyszałam same dobre opinie o nich. no i kusi mnie to, że nauka jest bezpłatna. a zajęcia tylko co dwa tygodnie? a jak nauczyciele? mają w kadrze weterynarzy?

Gość karol65
tak jest za free, no wiadomo , że trzeba chodzić ale to masz w każdej szkole wymóg 50 % obecności na zajęciach. tak mają lekarzy weterynarii i uczysz się w ich gabinetach przez co masz styczność z zwierzakami , to jest naprawde ekstra

Gość gość
Zauważyłam że piszecie tu o Plus Edukacji właśnie mam rezerwację tam miejsca, mam się zapisać 3 sierpnia. No i faktycznie nauka za darmo, kolega jest rok wyżej i zapewniał żadnego krętactwa nie ma, i jest zadowolony.

Gość gość
hmmm???