Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego auto nie odpala na mrozie a jak postoi chwile w cieple to odpali?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj wieczorem z lenistwa nie wjechalam do garazu na noc bo nie chcialo mi sie do domu po klucze isc a akurat pradu nie bylo i brama nie chciala sie otworzyc z pilota, wiec pomyslalam sobie,ze przez 9 godzin nic sie nie stanie. Dzisiaj przed 7 rano probuje odpalic auto i nic,rozrusznik kreci ale nie zapala. Zawolalam meza i wepchnelismy auto do garazu gdzie profilaktycznie podpielismy ladowarke podtrzymujaca a sama pojechalam do pracy autobusem. Z pol godziny temu dzwonil maz i powiedzial ze auto odpalilo mu od razu bez problemu. Jak myslicie,akumulator czy cos innego? Kontrolki zachowywaly sie normalnie,zegary sie nie wyzerowaly. W garazu mamy aktualnie temperature 10 stopni na plusie

Gość gość
akumulator niedoładowany. ja żonie wjeźdźam zawsze do garażu, jak jest zimno i polecam to robić.

Gość gość
Hmm za tak krotki czas by sie wyladowal? A moze to wina tego,ze to seat leon (2004 1.4 16v 75km benzyna) -hiszpanskie auto nieprzystosowane do niskich temperatur? Ktos w pracy wspomnial jeszcze o jakims czujniku polozenia walu... nie wiem w takim razie czy mam jezdzic tym samochodem do pracy bo musialby stac 8 godzin na mrozie pod chmurka

Gość gość

zmień baterię na wydajniejszą może pomoże bo nowy akumulator jeszcze nie zaszkodził żadnemu samochodowi , żywotności może nie mieć już nie ważne czy ma rok czy pół roku