Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile wzrostu ma kobieta niska i drobna?

Polecane posty

Gość gość

sa różne opinie, ja osobiście uważam że osoba niska i drobna jest do 1.60m, ale moja znajoma uważa że niska jest do 1.60m ale drobna to może być do 1,75m (ona ma 1.75m i uwaza sie za drobna)

Gość gość
To są dwie różne sprawy. Mam koleżankę, 156 cm...ale drobna nie jest,jakieś 90 kg żywej wagi. Ja mam 158 cm i jestem drobną i szczupła.

Gość gość
Bo bycie drobnym to co innego niż bycie niskim. Ja mam 162 i jestem drobna, mam znajomą co ma 156 i ona drobna zdecydowanie nie jest. Twojej koleżanki nie widziałam więc cieżko mi ocenić, ale znałam jedną dziewczynę co miała 170 albo i więcej była bardzo drobna

Gość KappaRoss
Niska < 160cm, Drobna < 60kg

Gość gość
Polska to kraj niewysokich. 150 cm-to drobna kobieta. 157, 158, 160- to już całkiem spory wzrost. Pisze.. kobieta 160cm, która widzi, jak wyglądają ludzie na ulicy. Co 3 kobietę właściwie mogę po główce pogłaskać, a większość wygląda jak ja.

Gość gość
ja uważałam zawsze że osoba drobna to taka co nie tylko jest niska ale też jest "cała" mała, ma małe dłonie, nogi, jest szczupła

Gość gość
To mniej wiecej wzrost w przedziale 155-162 i waga w przedziale 45-53, tak wg mnie

Gość gość
gość dziś Polska to kraj niewysokich. 150 cm-to drobna kobieta. 157, 158, 160- to już całkiem spory wzrost. Pisze.. kobieta 160cm, która widzi, jak wyglądają ludzie na ulicy. Co 3 kobietę właściwie mogę po główce pogłaskać, a większość wygląda jak ja. x teraz coraz więcej kobiet 1.70 zwłaszcza wśród młodych, średni wzrost w Polsce to 1.66 kobieta niska wiec ma mniej niz 1.60m a osoba wysoka wiecej niż 1.70m

Gość gość
Też nie wiem gdzie Ty chodzisz. Ja owszem widzę niższe ode mnie kobiety, ale to max5%, 10-15% jest mojego wzrostu (162). Większość jest zdecydowanie wyższa, szczególnie tych młodych. Na studiach na 30 dziewczyn mam może 2-3 niższe ode mnie. Przejdź się do jakiegokolwiek gimnazjum czy liceum i zobacz kto kogo po głowie tam pogłaska :D

Gość gość
gdyby 1.58 był średnim wzrostem to bym nie patrzyła na wszystkich z dołu :P u mnie w grupie są 2 dziewczyny mojego wzrostu reszta jest wyższa ode mnie :P

Gość gość
Ja myślę, ż najmłodsza z nas tu ma max 20-22 lata. A teraz 16latki wyglądają poważniej niż wiele studentek. Jak byłam w szkołach średnich to wyglądałam jak zabłąkana gimnazjalistka :D

Gość gość
ja mam 20 lat a wyglądam na 15 :P :) a moja kuzynka ma 14 lat i wygląda na 19, ona sie cieszy ze wyglada na pelnoletnia a ja sie ciesze ze wygladam na mniej niz mam :)

Gość gość
160 cm i 60 kilo to gruba krowa ale kurd**el

Gość gość
162 i te 53 to też nie wiem czy taka drobna. Bo właśnie drobna budowa zakłada drobne kości a wtedy waga jest trochę niższa. Ja przy tej wadze byłabym normalna raczej i nosiłabym S/M. Aktualnie wazę mniej ;)

Gość gość
ja mam 1.58m ważę 46kg, ale nosze XS/S znajomi, rodzina i chlopak uwazaja mnie za drobna :)

Gość gość
Drobna to po prostu drobna. Nie każda anorektyczka jest drobna. Drobne osoby mogą być troszkę grubsze (tak do 60 kg bo przy niskim wzroście wygląda na wie ej) ale po nich całych widać że są drobne. Małe stopki, rączki, niski wzrost to są osoby drobne. Takie nieco urocze wręcz dziecinne ;) a nie tam 55cm w talii.

Gość gość
Według słownika drobny to "delikatny, szczupły" więc sory, ale niska baba 60kg ani nie jest szczupła ani delikatna. Może mieć drobne stopy czy ręce ale cała nie będzie drobna bo to nie mieści się w znaczeniu tego słowa. Chyba, że ją porównasz do 90kg i 180cm...ale tym tropem to każda może być drobna. Nie rozumiem też przytyku o anoreksji - z tego co wiem to choroba, a nie rozmiar XS. A jednak większość osób o rozmiarze XS jest delikatna/szczupła = drobna. Znaczeń słowa nie zmienisz

Gość gość
Idąc dalej to delikatny: odznaczający się kruchością budowy i subtelnością kształtów a szczupły: mający mało ciała i tkanki tłuszczowej. Więc nijak 60kg/160 do tego nie pasuje ;) Zamiast zmieniać znaczenie słów polecam poćwiczyć by realnie być szczupłym.

Gość gość
Drobna to taka jak ja 157 cm i 40 kg, rozmiar stopy 35 ;) mysłę że drobna kobieta jest do 165 i 46 kg rozmiar stopy 37

Gość gość
Rozmiar buta *

Gość gość
Gruba tez moze byc delikatna. Delikatnie glaskac czy masowac.:) Jak fagas napalony to powie ze baba delikatna nawet jak go publicznie ponizy i opluje :D Wszystko zalezy na ile kobieta chlopa kreci.

Gość gość
Ale gruba delikatnie nie wygląda

Gość gość
no ja 1,58 ważę 46kg, stopy 36, jestem szczuplutka :) nosze XS/S w zależności od ubrania, ludzie uważają że ważę mniej x myślę że kobieta drobna to taka która nosi XS/S ewentualnie M i że nie zależy od wagi bo u każdego inaczej to wygląda, ja wyglądam jakbym mniej ważyła niż ważę a koleżanka choć waży 53kg to ludzie jej dają 60kg, ma taką budowę ciała

Gość gość
no jak zakładamy wciskanie kitów, żeby kogoś przelecieć to wiadomo, wtedy inna sprawa :D

Gość gość
Drobna kobieta powinna mieć małe stopki :*

Gość gość
Zgadzam się, drobna kobieta jest do S

Gość gość
Wygląd kobiety zależy od budowy ciała. Miałam wagę 48 kg przy wzroście 158, a przez duże piersi i szerokie biodra wcale nie wyglądalam na drobną kobietę. Koleżanka 158, 55 kg a wygląd szczuplutkiej kobietki.

Gość gość
"Zamiast zmieniasz znaczenie słów polecam poćwiczyć by realnie być szczupłym" x Dzięki za radę, ale lubię moje 42kg;) To nie był żaden Przytyk o anorektyczkach po prostu nie każda chuda jest drobna. Można przecież być kościstym a mieć długie nogi,ręce, stopy jak kajaki. Nie chodzi mi tu też o niewiadomo jak grube kobiety po prostu chodzi mi o to że drobna nie musi mieć figury modelki i idealnie płaskiego brzucha. Mama mojej koleżanki jest naprawdę mała i drobniutka a raczej aniołkiem VS nie zostanie. Chodzi mi raczej o takie zwykłe kobietki właśnie tak do 60kg bo przypominam że nie u każdego to 60kg wygląda tak samo. Więc takie rozwody do ilu centymetrów nie mają zupełnie odniesienia bo można mieć 50kg i wyglądać jak baleron, a można mieć 60 i być drobnym i małym.

Gość gość
drobne osoby mają drobną budowę kości. Częściej są niskie, ale niekoniecznie.