Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Współczesne dzieci to samoluby

Polecane posty

Gość gość

Nie mam pomysłu jak to zmienić bo, współczesne społeczeństwa zgnilizny zachodu uczą nas, jak być najlepszym i przetrwać oraz, jak nie być przeciętnym i nie zginąć.

Gość gość
Być rodzicem w dzisiejszych chorych czasach to, mieć w domu dzieci z depresją, nerwicą itd. Szczerze wam powiem że szanuję ludzi którzy nie chcą mieć dzieci, szanuję ponieważ są mądrzy, wiedzą czym to śmierdzi.

Gość gość
Kto ma dzisiaj dystans do samego siebie? Pokażcie mi takich ludzi;) Codzienność to gonitwa i wyścig szczurów! Kapitalny klimat do wydawania potomstwa na świat!

Gość Ineswaw
Masz rację Popieram

Gość gość
Dzieci są świetnymi obserwatorami Rodzice uczą ich empatii a sami muszą bezwzględnie walczyć o przetrwanie. Który młody ,nieukształtowany emocjonalnie człowiek zniesie ciężar tych sprzeczności?

Gość gość
Mam trzech synów - nie powiem, łatwo nie było, jeśli chodzi o dojrzewanie, bunty itp.ale są wrażliwi, empatyczni, z dystansem do siebie, z poczuciem humoru, pomocni itd.Najmłodszy to dopiero pieciolatek, ale panie w przedszkolu nachwalic się nie mogą, że chętnie i bez problemu dzieli się zabawkami, że jest opiekuńczy... :-) Bo w tym zagonionym świecie chyba zapominamy, żeby wychować dziecko na dobrego człowieka po prostu. Kładziemy nacisk na wykształcenie, zajęcia, a gdzie w tym wszystkim człowiek? Taki ludzki człowiek? Nie najlepszy, najmadrzejszy, naj naj naj... Kocham moich synów nie za to, kim są, ale jacy są..