Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestescie dumni z tego, ze jestescie Polakami?

Polecane posty

Gość gość

Hitler nawet potrafił nas docenić, tak pisał o Polakach: „Polacy są najbardziej inteligentnym narodem ze wszystkich, z którymi spotkali się Niemcy podczas tej wojny w Europie... Polacy według mojej opinii, oraz na podstawie obserwacji i meldunków z Generalnej Gubernii, są jedynym narodem w Europie, który łączy w sobie wysoką inteligencję z niesłychanym sprytem. Jest to najzdolniejszy naród w Europie, ponieważ żyjąc ciągle w niesłychanie trudnych warunkach politycznych, wyrobił w sobie wielki rozsądek życiowy, nigdzie niespotykany. Na podstawie ostatnich badań, powadzonych przez Reichsrassenamt uczeni niemieccy doszli do przekonania, że Polacy powinni być asymilowani do społeczności niemieckiej jako element wartościowy rasowo. Uczeni nasi doszli do wniosku, że połączenie niemieckiej systematyczności z polotem Polaków dałoby doskonałe wyniki" -

Gość gość
nie ma nic w tym dumnego, istniejące prawo, poglądy to syf

Gość gość
pragnienia przez obłude masową wielkich kar za seks - bo miała minute mniej niż dozwolony wiek

Gość gość
Bo Hitler miał racje, Polak sobie porad******ażdych warunkach np zrobi obiad za 3 zł czego pewnie taki Niemiec by nie umiał, Polki potrafia się modnie i ładnie ubrać za marne pieniądze, potrafimy tak gospodarowac kasa żeby przeżyć za bardzo marna pensje itd

Gość gość
Jakby taki Niemiec zaczął zarabiać tyle co my np to nie wiem jakby sobie poradził, pewnie miałby ogromny problem Jednak sprytni jestesmy to jest fakt i mamy wielu uzdolnionych ludzi w Polsce czasem za granica sa zreszta doceniani jacyś lepsi chirurdzy itd

Gość gość
kupiem szlafmyce

Gość gość
Mieszkam niedaleko granicy z Niemcami i pamiętam jak za czasów komuny Niemki się dziwiły że Polki są tak ubierają się elegancki w rzeczy markowe bo Niemki zawsze (nawet za komuny) chodziły dużo gorzej ubrane niż Polki

Gość gość
Kurcze pokręciłam miało być Niemki dziwiły się że Polki ubierają się elegancko w drogie markowe ubrania sory

Gość gość
No bo by sie bardzo modnie ubieramy, jak na to kase co mamy to jestesmy bardzo zadbane. Wiadomo, ze nie wszystkie, ale przecież wiele z nas ubiera sie modnie Natomiast Niemki, Angielki i Włoszki choć maja wiecej kasy nie potrafi sie czesto ubrac , na wakacjach widywałam Niemki z tłustymi włosami, w jakis porozciaganych sukienkach, z nadwaga, Angielki podobnie, a Wloszki np ubieraja sie mega tandetnie np kochają złoto, wszystko co się blyszczy i czesto przesadzaja

Gość gość
Takze nie powinniśmy mieć żadnych kompleksów, mamy więcej wykształconych młodych ludzi poza tym... Jedyną przewaga ludzi z zachodu nad nami jest to, że oni maja lepszy rząd, moze wojny ich tak nie zniczyły, ich gospodarki jak nas to i jest im łatwiej w zyciu Bo przecież Polska moglaby być o wiele bogatsza gdyby nie: zabory, potem wojny światowe, potem tyle lat komuny i odcięcia nas od swiata, mamy pechowe położenie akurat po środku Europy i to miedzy Rosja ,a Niemcami

Gość gość
Polska to bieda i nędza!

Gość gość
No bieda, ale z przyczyn nie do konca zaleznych od Polaków, z drugiej strony zawsze też mamy kiepski rząd, PO, PiS, jedni warci drugiego

Gość gość
Czy jestem dumny tylko z tego powodu, że jestem Polakiem? Nie sądzę, jest wiele innych powodów do dumy ale zdecydowanie nie mam podstaw, żeby się swojej polskości wstydzić

Gość gość
raczej nie

Gość gość
Jestem dumna. Mamy ogrimny potencjał. Ale grabia nas niemcy, usa,żydzi...