Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koniec umów śmieciowych! Super, teraz wszystkie molochy upadną oni tak traktuja

Polecane posty

Gość gość

ludzi ,wykorzystują na maksa ! A mniejsze firmy podchodza jak należy,ja sie bać nie muszę bo moj pracownik jest najwazniejszy !Ciesze ze ze nareszcie zrobią z tym porządek

o to widzę że szara strefa się powiększy :) molochy mają umowy o pracę i ludzie dostają 1200-1300 sowitej wypłaty a śmieciówki na starcie można dostać 2000 zł bez okradania prze państwo bo chyba nie ma nikogo głupiego że się łudzi emeryturą na starość ?? :D

Gość gość
ty tak to widzsz ? okradzasz panstwo czyli nas

Nie po prostu nie lubię jak ktoś wp.....la obiad za 1500 co nawet moja babcia nie dostaje tyle na emeryturze

Gość gość
aa z kazdej strony nas okrdają bogacze kupuja od rolników ziemie za bezcen nastepnie sprzedaja ale nie pod swoim nazwiaksiem

Gość gość
dobrze bo wreszcie pójde do pracy bez strachu że komornik zabierze mi całą wypłatę z zlecenia. to sprawdzone info? dajcie znać bo jak tak to szukam pracy

Gość gość
naprawdę? i co, bogacze już nie będą kupować ziemi? a dlaczego nie będą?

Gość gość
hahaha nie koniec umów śmieciowych, tylko każda umowa ma mieć pełne ubezpieczenie, co w praktyce oznacza, że zlecenia zostaną, ale za jeszcze nizsze stawki

Gość gość
tak tak, 2000 na smieciowce :D :D :D mitoman :D na smieciowce robisz za 600zl alb0 800zl pajacu :O

Gość gość
On obciąga na zlecenie to tyle wyciąga

Gość gość
powinni zlikwidować też dofinansowania dla niepelnosprawnych i niższy zus dla studentow, bo 90% ofert pracy to TYLKO studenci bądź niepelnosprawni, a gdzie reszta ma pracowac? to niesprawiedliwe, powinny byc rowne szanse i tez powinni sie to wziąć

Gość gość
gość dziś powinni zlikwidować też dofinansowania dla niepelnosprawnych i niższy zus dla studentow, bo 90% ofert pracy to TYLKO studenci bądź niepelnosprawni, a gdzie reszta ma pracowac? to niesprawiedliwe, powinny byc rowne szanse i tez powinni sie to wziąć DOKŁADNIE!!!

Gość gość
prawdam kto za łapówkę załatwił sobie grupę, to łatwo znajdzie robotę. a likwidacja śmieciówek nie ma być dla roboli, tylko dla budźetu, żeby mieli dołożyć na 500 dla dzieci bo im brakuje.

Gość gość
Są jeszcze umowy o pracę tymczasową:) I teraz molochy będą zatrudniać niewolników przez agencję pracy. Także sytuacja pracowników się nie poprawi, a nawet zmieni na gorsze. Bo podpisując umowę i pracę tymczasową możesz popracować 2 tygodnie, potem ci dziękują i siedzisz w domu bez kasy i czekasz na telefon z agencji.

Gość gość
Nic nie upadnie. Rozwiązanie będzie takie, że zwolnią nadmiar pracowników, a obowiązki przerzucą na tych którzy zostaną. Zwiększy się też szara strefa. Nadal nie zrobiono nić by zmniejszyć absurdalnie wysokie koszty pracy. Obecnie ZUS wynosi około 1200zł z którego emerytur nie zobaczycie. Bo za kilka lat okaże się, ze znowu podniosą wiek emerytalny i zrobią to bez względu na to jaka opcja polityczna będzie rządzić, bo ZUS jest już trupem. Czas na reformy ZUSu był 30 lat temu, zamiast tego przez 30 lat uprawiano rozdawnictwo przywilejów, które skutecznie drylowały kasę ZUS, która od wielu lat jest już pusta. Dług na jednego Polaka wynosi obecnie około 82 tys. zł. Średnie i małe przedsiębiorstwa to siła napędowa. Nie da się zwiększyć pensji, nie da się tego uzdrowić, bez likwidacji absurdów prawnych, chorych przepisów, skomplikowanych przepisów i nierównego traktowania przedsiębiorców i pracowników, gdzie oferuje się jednostronne przywileje. I piszę to jako pracownik a nie przedsiębiorca bo doskonale wiem jak to działa, ale wiele osób nie chce wiedzieć bo rzeczywistość ocenia swoim czubkiem nosa i swoimi 4 literami. Ich nie obchodzi skąd, ważne, że ma być... Założenie firmy w Polsce to proszenie się o kłopoty. 18% dochodowego to nic innego jak kara za przedsiębiorczość. Ten podatek już dawno powinien być zlikwidowany bo zabija chęć pracy i zakładania firm. Umowy zlecenia, to nie są umowy śmieciowe. Nie zgadzam się na takie ich nazywanie, uowy te i praca na nich była konsekwencję opresyjnego działania państwa i aparatu urzędniczego. I wspomnisz moje słowa. Bo ich ozusowanie nie ma zrobić ci dobrze, ich ozusowanie ma na celu próbę reanimowania ZUSu czyli trupa. Ale pieniądze w ZUS nadal są wywalane w błoto, a to na absurdalne przetargi, a to na premie dla armii urzędasów. Ktoś kto uważa, że ozusowanie tych umów rozwiązuje cokolwiek jest skrajnie naiwny. Tak samo jest z pensją minimalną. To nic nie zmienia, pensja minimalna to idiotyczne rozwiązanie, bo nie rozwiązuje się problemu u źródła, tylko tworzy protezy. Ogromna biurokracja która pochłania gigantyczne pieniądze z waszych podatków, nadmiar urzędników, którzy tą biurokrację muszą ogarnąć, nieprecyzyjne przepisy, rozbieżne interpretacje. Nie ma możliwości by w takim bałaganie cokolwiek sensownie funkcjonowało! Poza tym jak ktoś słusznie napisał, duże molochy bazują na umowach o pracę. Ja będąc czy to u mechanika samochodowego, czy w warsztacie lakierniczym, nigdy nie otrzymałem rachunku, a na prośbę o takowy usługodawca robił wielkiego focha i był obrażony, to samo z pokwitowaniem, zawsze musiałem walczyć o pokwitowanie, że zostawiłem samochód do naprawy. A dlaczego? A dlatego, że zostaje ślad, tak działa szara strefa. Ludzie na umowach zlecenie byli dlatego, że to był dla nich jedyny ratunek by coś zarobić. Bo wybór jest taki, albo brak zatrudnienia albo umowa zlecenia. Oni stałego zatrudnienia nie dostaną. Przedsiębiorca teraz się zastanowi 20 razy czy zatrudniać nowego pracownika, zwłaszcza przy takich przywilejach jakie otrzymuje pracownik. Dlatego, że pracownik jest sporym obciążeniem zwłaszcza dla małych i średnich firm. I ja ich rozumiem bo wiem jak to wszystko działa, oraz gdzie jest prawdziwa przyczyna problemu.

Gość gość
Jak pracodawcy nie stać żeby godnie zapłacić pracownikowi niech zakasa rączki i sam popracuje.

Gość gość
a swoich pracowników wywali na ryj

Gość gość
ale bohaterzy, a sami jak wołają do domu hydraulika to piszą umowę i odprowadzaja zus? nie? to złodzieje!!!! a samochód prowadzacie no serwisu i płacicie po parę stów za drobną naprawę, czy jedziecie do znajomego, co zrobi tanio bo podatków nie płaci? zacząć trzeba od siebie!!!

Gość USL
Likwidacja śmieciówek to głupi pomysł. Korzystają z tego głównie studenci, którzy nie mogą pracować w pełnym wymiarze godzin. Likwidacja śmieciówek doprowadzi do tego, że ubożsi studenci będą musieli wybierać pomiędzy studiami,a pracą. To takie robienie z kogoś robola na siłę...

Gość gość
tak ale na śmieciówce też mozna zarobic 5 zl / h i to juz chyba takie super nie jest??

jakim prawem państwo wp*****la się w umowy jakie ja dobrowolnie i świadomie zawieram z kimkolwiek:O może mi to ktoś wyjaśnić x ty tak to widzsz ? okradzasz panstwo czyli nas x no k***a nie mów, kobieta, która nie daje się gwałcić jest winna zaburzeń erekcji gwałciciela:O

Gość USL
Ja na śmiecówce zarabiałem 10-12 zł/h

ty tak to widzsz ? okradzasz panstwo czyli nas x tyle pytań.... jak to możliwe, że socjalistom i etatystom tyle lat udaje się wmówić masom, że dobro państwa=dobro społeczeństwa=dobro jednostki?:o ludzie, myślcie, wyłączcie tvn, wyłączcie tv jaro i pomyślcie

Gość gość
na jak to, naród wybrał i wszystko jest robione dla dobra narodu :P folwark kaczkowięcy :)

na jak to, naród wybrał i wszystko jest robione dla dobra narodu jezyk.gif x ta, naród. może jeszcze większość tego narodu:D :-p

Gość USL
18:50 - PiS realizuje program katolicki, program Opus Dei.Ten program zmierza do tego, żeby w Polsce było,jak najwięcej roboli...

masakra, znam pełno inteligentnych ludzi z poprzedniego pokolenia, wykształconych i świadomych, a mimo to głosują na pis, bo nie na po, ale w korytku musi być pełno:O Ci ludzie nie zasłużyli na wolnosć:O oni walkę z komuną rozumieją jako dojechanie tych, kto im tak młodość urządził, ale nie dostrzegają patologicznych zmian w swoim umyśle. smutne i straszne.