Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koniec umów śmieciowych! Super, teraz wszystkie molochy upadną oni tak traktuja

Polecane posty

Gość gość
konstrukcje umów cywilnych nie powinny wkraczać tam gdzie sensu stricto występuje świadczenie pracy w rozumieniu Kodeksu Pracy, innymi słowy, kapitaliści wymyślili sobie i zalegalizowali formę zobowiązania którą można łatwo 'wzruszyć' z ominięciem zainteresowanego czyli pracownika, to jest nie tylko niesprawiedliwe z moralnego punktu widzenia, ale i rażąco narusza system gospodarczy kraju, temu jest tak nie inaczej, czyli wielki dłuuuuuuuuuuuuug :D którego konsekwencje i tak obciążą najbogatszych, bo w sumie tylko z ich kapitału można zalepić tak horrendalną "dziurę", i jak myślicie, jak to się stanie w przyszłości? drogą wojny czy pokoju? :)

Gość USL
Ja na przykład jestem studentem i za dużo wysiłku wsadziłem w swoje studia wsadziłem, żeby z tego rezygnować. Jak odbiorą mi możliwość zarobienia na siebie, zacznę być pasożytem żerującym na rodzicach/brać stypendium socjalne...

Gość gość
na zabijanie tez? :D

Gość USL
Poza tym nie miałem wciągu ostatnich dwóch lat, żadnych problemów ze znalezieniem pracy, na umowę o pracę. Bo tak też pracowałem w okresie wakacyjnym...

na zabijanie tez? x :O to jest do uzgodnienia, jednak jako konserwatywna liberałka uważam, że powinny być jakieś granica kulturowe. czyli kanibalizm może nie, ale pojedynek jak najbardziej.

Gość gość
więc po co są umowy o prace, kodeks pracy, sady pracy, inspekcja pracy, związki zawodowe, skoro można przenieść cale klu problemu do kodeksu cywilnego? brok jestes kobieta, macierzyństwo cie ominie, bo Kodeks cywilny oraz rodzinny i o., nie przewiduje tej szczególnej finansowej ochrony pracujących kobiet w ciąży a wdrożenie doń tej materii spowodowaloby coś jak uwstecznienie Windowsa 10 (i wyspecjalizowane wersje) do Ms-dos :D jednym słowem po co czynić fikcję prawną umów o pracę (które z założenia usprawniają i jednoznacznie określają zobowiązanie )skoro jedną umową (zlecenia) można objać całokształt stosunkow pracy? (c:>win3.1, c:>edit) chyba coś jednak nie tak, nie uważasz? ;)

gość wczoraj "tak tak, 2000 na smieciowce smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif mitoman smiech.gif na smieciowce robisz za 600zl alb0 800zl pajacu pechowiec.gif " Nie wiem, mam inne doświadczenia i więcej kultury czytając Twoją wypowiedź. Za 600 albo za 800 są od tego tacy ludzie jak Ty stąd te stawki jak masz takie doświadczenia to radzę Ci szanuj siebie i swoją pracę :) Pozdro

Naprawdę trzeba być debilem żeby na śmieciówce w pełnym wymiarze godzin zarabiać tylko 600 zł, masakra