Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety ktore nie chodza do ginekologa umieraja na raka szyjki macicy i jajników

Polecane posty

Gość gość

to pewne jak w banku ,ze kobieta ktora nigdy nie byla u gina zachoruje na raka albo inne rzeczy kobiece pisze o tym bo znam kobiety które mają 40 lat i nigdy nie byly u gina..jakies stare panny lub zakonnice nie uprawiaja seksu i sa dziewicami..i tlumacza tym brak wizyty u gina,a nie wiedzą podstawowej rzeczy: kobiety ktore nie uprawiają seksu i są dziewicami oraz które nigdy nie rodziły dzieci mają zwiekszone ryzyko chorób kobiecych typu torbiele i mięsniaki oraz ryzyko raka macicy i jajnika oraz piersi.

Gość gość
każdy na coś umrze, te co latają po lekarzach też umierają. 31 lat, nigdy nie byłam u ginekologa (tylko raz jak miałam może z 12 lat bo miałam upławy po jakimś leku, a potem już nie.

Gość gość
bzdura kompletna ryzyko też masz jak uprawiasz seks !!!!!!!

Gość gość
Bzdura

Gość gość
a te które chodzą czasami umieraja na pasach.

Gość gość
Idz do lekarza. Moja siastra miala wycinana szyjke w wieku 30 lat. Nawet nie wiesz czy nie masz żadnej infekcji. Tego nie czuć a jak wspolzylas to mogl cie facet zarazić. Oni przenosza na penisie różne syfy. Możesz mieć chlamydie albo hpv tego nie czuc a powoduja raka

Gość gość
A skąd wiesz, ze zakonnice nie chodzą do ginekologa?:D bo ich w przychodni nie widzisz? A moze one umywają się na jeden dzien wszystkie, by wlasnie takich ciekawskich spojrzeń uniknąć? Rak szyjki macicy związany jest z zakażeniem wirusem hpv, a ten przekazywany jest drogą płciową, wiec dziewica o to akurat martwić sie nie musi. Zostają jednak inne choroby jak mięśniaki, zaburzenia endometrium, choroby jajników (rak rowniez) itp, itd...

Gość gość
Mam 25, po pierwszym razie (z rok temu) poszłam na cytologie. Cin 3, cis0. W rodzinie nigdy nikt nie chorował. Niewyleczona infekcja. Jestem po konizacji. Dziewczyny badajcie się. Szkoda życia. Pojscie raz na rok do ginekologa to naprawdę tak wiele? To trwa kilka minut. Rak jest bezobjawowy, a wcześnie wykryty w 100% wyleczalny

Gość gość
Rak 100% wyleczalny? chemioterapia zwieksza szanse na wyzdrowienie na poziomu 2%!!!!! terapia używana od 1950roku i nic się nie zmieniło od tej pory!!!!

Gość gość
biorąc tabletki antykoncepcyjne zwiększasz szansa zachorowania na raka aż o 300% to po pierwsze po drugie uprawiając seks oralny powoduje raka krtanii !!!!

Gość gość
Rak szyjki macicy wykryty wczesnie jest całkowicie wyleczalny. Warunek - regularna cytologia.

Gość gość
Rak szyjki w poczatkowym stadium to 99% szans na wyleczenie. Dlatego się robi cytologie. Nie tylko hpv powoduje zmiany na szyjce rowniez chlamydie a nawet grzybica.

Gość gość
ja nie znam kobiety (a znam ich mnóstwo) ,która nie chodzilaby do ginekologa. więc chyba tylko na wsi jakiejś zabitej dechami kobiety nie chodzą do gina:)

Gość gość
Idz do lekarza. Moja siastra miala wycinana szyjke w wieku 30 lat. Nawet nie wiesz czy nie masz żadnej infekcji. Tego nie czuć a jak wspolzylas to mogl cie facet zarazić. Oni przenosza na penisie różne syfy. Możesz mieć chlamydie albo hpv tego nie czuc a powoduja raka xxx Może masz rację ale nie chce mi się, głupio tak rozkraczać się przed kimś obcym. Zresztą ja rzadko uprawiam seks, a jak już to tylko w prezerwatywie i ze stałym partnerem dla którego jestem pierwszą kobietą, więc on mnie raczej niczym nie zarazi.

Gość gość
Rak 100% wyleczalny? chemioterapia zwieksza szanse na wyzdrowienie na poziomu 2%!!!!! terapia używana od 1950roku i nic się nie zmieniło od tej pory!!!! X Umiesz czytac? Wyraźnie napisałam ze wcześnie wykryty jest uleczalny. Jak robisz cytologie raz na 20 lat to jasne ze jak wykryja ci raka w zaawansowanym stadium to mogą nie wyleczyć, ale przy regularnych badaniach szanse na wyleczenia są ogromne.

Gość gość
chodzą tylko po co by je doktor zbadał, opisywała mi jedna 13ka swój pobyt

Gość gość
Ona ma racje ze wczesnie wykryty rak szyjki jest całkowicie usuwalny. Usuwa sie gowno bo chodzi o Cis i po problemie, bo jesli jest juz inwazyjny to nie tak szybko a jak cis to ok

Gość gość
Potem bedziesz się bać jeszcze bardziej bo z wiekiem rosnie ryzyko. A nadzerka to popularny problem a z nadzerki może się zrobić rak. Nawet nie wiesz czy masz. Moja siostra nic nie czula. Nic nie boli przy zapaleniu szyjki

Gość gość
Prezerwatywa nie chroni przed hpv. A chlamydie mozna w kiblu złapać. Poza tym jest jeszcze nadzerka ktora nieleczona tez prowadzi do dysplazji. Zwykle infekcje tez.

Gość gość
Chlamydie mozna zlapac nawet na basenie. Moja siostra miala męża żadnych przygod i seks w prezerwatywie. I jej to nie uchronilo

Gość gość
wiem że prezerwatywa nie chroni przed chorobami, ale mój facet jest na pewno zdrowy, jestem jego pierwszą kobietą, poza tym on jest dawcą krwi, więc tam go też dokładnie badają czy nie ma kiły, hiva itp

Gość gość
Na hpv to zdaje się nie badają przy krwi. Na chlamydie tez nie. A nadzerka jest bezobjawowa raczej.

Gość gość
gość dziś Operacyjnie tak jak jest we wczesnym stadium choroby to jest duża szansa.

Gość gość
ale nie chemią bo przyśpiesza śmierć pacjenta nowotwór jest bardziej przerzutny nawet jak jest poprawa na początku.

Gość gość
We wczesnym stadium jest 100% szans. Wycinaja wszystko. Wiem co mówię bo mialam konizacje. Usunęli wszystko, teraz kontrolna cytologia i oby było ok. Bo dysplazja może nawracać

Gość gość
Chemie to stosują jak babka nie robi cytologii kilkanaście lat. Wcześniej wycinaja wszystko. Jajniki macice

Gość gość
Jedna dobra rada- jeśli kiedykolwiek wasz lekarz przedstawi wam zle wyniki,idźcie do innego potwierdzić! Dochodz czasem do oszustw i nie mowcie mi o jakimś spisku bo jesli sa ludzie zdolni wstrzyknac pavulon dla "skóry" to i nieuczciwi w innych branżach tez są.

Gość gość
zgadzam się więc się badajcie we wczesnym stadium jest szansa wyleczenia ale w poważnym stadium choroby z chemią maleją szanse.

Gość gość
no ja właśnie też nie mam zaufania do tej całej "służby zdrowia". Jak widzę gdy wielki pan doktor ginekolog przepisuje 13 letniej dziewczynce pigułki hormonalne to się tak zastanawiam co taki lekarz sobą reprezentuje i czy bycie lekarzem to naprawdę taki prestiżowy zawód, skoro młodym dziewczynom u których jeszcze nawet układ hormonalny sie nie wykształcił dobrze, a juz przepisuję trucizny; tak samo jak przepisywanie hormonów czy silnych antybiotyków na trądzik, skoro przyczyną trądziku są po prostu zanieczyszczone jelita i syf w żarciu. Oni mają niezłe profity z przepisywania tych leków. Tą całą mammografię też się kiedyś tak promowało, a potem sie okazało, że właśnie to badanie powoduje raka piersi!! Podobnie może być z cytologią za 10 lat. Bo przecież jaki taki ginekolog wkłada ten sam wziernik różnym kobietom, dobrze nie wyczyści, to nie dziwota że się taka potem zarazi rakiem od innej pacjentki.

Gość gość
Hahaha. Lekarz uzywa jednorazowego wziernika, malego plastikowego. I rekawiczek.