Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wasze dzieci dziś lub wczoraj jadly?szukam nowych pomyslow

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 2lata i nie chce jeść typowych obiadów typu kotlet ziemniaki Więc kombinuję inne zestawy Wczoraj-jajecznica ze szczypiorem i koperkiem ,makaron z brokułami I rybą, naleśnik z jabłkiem,banan Dzisiaj makaron z wczoraj z rybą zjadł,potem koło 14 zje zupę pomidorową gesta z dużą ilością warzyw i ryżem ,na podwieczorek to nie wiem już co...może jogurt Co wasze maluchy jedzą?

Gość gość
Jogurt zmiksowany z owocami, banana on toast, cheese scones. Risotto z jabłkami, makaron x truskawkami. Jest wiele kombinacji. Zalezy co lubi. Na obiad moze słodki ziemniak w zupie lub ubity z jogurtem naturalnym. Butternut squash. Cukinia faszerowana.

Gość malinoowka
Ja tez mam w domu dwulatka. Jego jedzenie z wczoraj to: 1. owsianka z wgniecionym bananem i rodzynkami 2. kanapki z szynka, pomidorem, ogorkiem, rzodkiewka i gotowanym jajkiem 3. kopytka z batatow 4. twarog zblendowany z jogurtem naturalnym, lyzeczka miodu i mrozonymi malinami (taki domowy smakowy danio ;) 5. gofry z miodem i szklanka mleka

Gość gość
1. pizza domowej roboty 2. tosty 3. naleśniki 4. placuszki jogurtowe Moż też spróbuj podawać dania inaczej - narysuj jakąś buźkę, zrób z warzyw misie itd ;)

Gość gość
Moj 1,5r jadl dzis sniadanie owsianka, pozniej 2 mandarynki. Obiad szpinak z kurczakiem i serem. Na kolacje jeszcze nie wiem

Gość gość
Mój nie chce pieczywa Więc rano manna wieczorem też,a w dzień się staram by raczej nabiału już nie a warzywa,owoce Teraz o dziwo zjadł mielonego i ziemniaki z ogórkiem

Gość żona hakera
Wczoraj- musli z mlekiem, kanapka z masłem i ogórkiem, zupa warzywna, ziemniaki + buraki + kurczak, ryż z dżemem jabłkowym. Dziś do tej pory zjadł kaszę jaglanà na mleku, jabłko, barszczyk i banana. Pewnie zje jeszcze jogurt i kanapki.

Gość gość
Na sniadanie kasza jaglana z rodzynkami z jablkiem i cynamonem. Orzechy ziemne. II sniadanie jogurt naturalny, banan, chleb z masłem, woda do picia. Zupa jarzynowa z mięsem, ziemniaki z warzywami na parze / cebula, marchew, fasolka zielona posypane natką pietruszki i pokrojonym kabanosem/. Mandarynka, woda do picia Placki jogurtowe z dzemem malinowym /1 jajko, szkl. Jogurtu natural. 1/4 opak. Cukru waniliowego, szkl. Mąki, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, olej do smażenia/.

Gość gość
A nie lepiej dać dziecku zwykłą zupę, a do warzyw na parze dodać zwyczajne mięso, a nie jakieś kabanosy? Jakieś to nieapetyczne jednak, kabanosy z ciepłymi warzywami, sama też tak jesz - zupy z wkładką i kiełbasa do obiadu? :o

Gość gość
Makaron ze szpinakiem i indykiem, makaron z sosem z pieczonych pomidorów i papryki, spaghetti, racuchy drożdżowe, zamiast ziemniaków do obiadu kasza np kuskus, moja córka uwielbia też drobiowe mielone ( są bardzo delikatne ), zdrowe frytki ( kroisz ziemniaki na frytki i pieczesz w piekarniku ). Na podwieczorek to tylko owoc, jogurty to szajs. Na drugie sniadanie kanapka z szynką/ serem białym/ pomidorem, szczypiorkiem itp. , albo jajecznica ( u nas nie ma powodzenia :/