Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćaniela

Tesciowa, a zywienie dziecka!

Polecane posty

Gość gośćaniela

Nic nie moge podac swojemu dziecku w jej obecnosci oprocz mleka, jogurtu jogollino nestle dla dzieci, sloiczka dla dzieci, soku dla dzieci. Wszystko co nie jest przeznaczone dla dzieci to zlo! Co za baba! Jak chcialam podac jogurt naturalny z owocami to sie darla, ze dziecko chce ukrzywdzic bo jogurty sa czesto zatrute, bo ona slyszy w tv. Obiad nie wolno! To tez zlo! Robi awantury, ze ona dwoje dzieci wychowala my sie nie znamy i ma byc tak jak ona uwaza! Tylko, ze ona ma 70 lat, syn 35, a dzieci chowala jej matka, bo ona pracowala. Kurde dziecko ma rok, a przy niej sie czuje jakby mialo 4 miesiace... Kiedys jak jej delikatnie zwrocilam uwage zaczela plakac, naublizala mi i wyszla z hukiem z mojego domu obrazona. Pozniej sie obwinialam. Zle sie czuje przy tej babie! Jak sie tu zachowywac.

Gość gość
choć eko maniaczką nie jestem to jogollino też bym dziecku nie dała, a sok to zależy jaki, jak jakiś z masą cukru również odpada

Gość gość
A nie możesz powiedziec jej, że uwazach, że dobrze karmisz dziecko, a jak dalej bedzie jeczala, to olej po prostu i rób swoje, ja tak robię, bo moja teściową też pozjadala wszystkie rozumy i mnie poucza

Gość gość
Chyba nie poswiecisz zdrowia dziecka, żeby tesciowa się dobrze czuła?

Kobieto, nie daj sobie wejść na głowę! Co wolisz - "wyrzuty sumienia", bo się teściowa obraziła, czy zdrowie i rozwój swojego dziecka? Skoro owa teściowa taka mądra - czy ona karmiła swoje dzieci słoiczkami? No chyba nie. Sokami z butelki? Bynajmniej. I trzeba wytłumaczyć jej, że telewizja kłamie. ;) Nie daj sobie wchodzić na głowę. Dziecko jest już na tyle duże, że możesz mu podawać normalne gotowane jedzenie. Niekoniecznie musi być to kurczak z "dorosłego" obiadu, ale gotowany z warzywkami czy na parze - jak najbardziej.

Gość gośćaniela
Ale rozumiałabym ją gdyby sie martwiła, gdybyśmy podawali jakieś ciężkie dania itp. Sądzę, że jogurt to dobra rzecz, zupa z domu też nie zaszkodzi przecież nie robie chińskich zupek amino tylko normalny wywar na kurczaku lub porcji z indyka z wloszczyzna. Pulpety drobiowe gotowane do tego ziemniak i marchewka. Kiedyś jej powiedziałam i to delikatnie tak ze zrozumieniem to się obraziła. Jak maly sie urodzil w szpitalu wyrywala mi go z rak, bo uwazala, ze karmienie piersia prowadzi dziecko do anemii. A tak ciezko mi bylo sie nauczyc przystawiac do piersi. Czy mi się wydaje, czy z niektorymi ludzmi sie nie da. Zle sie z tym czuje, bo moja mama nie zyje. Wolalabym miec w kims wsparcie. Ale tutaj to kazde spotkanie z nia to zmora.

Gość gośćaniela
Normalnie podajemy malemu wszystko co uwazamy ale gdy tylko ona zawita, nie mozna nic...

Gość gość
Jak maly sie urodzil w szpitalu wyrywala mi go z rak, xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A Twój maż co na to, nie mówiłaś o takiej akcji.to w sumie Twój maż powiniem z matką porozmawaić, a jeśli będzie się migał, porozmawiaj sama jak dorosły człowiek, spokojnie , rzeczowo.Skoro teściowa nie potrafi żyć normalnie, to Ty jej tego nie nauczysz.Nie będziesz nigdy miała wsparcia u tego typu ludzi, a tylko wiczne problemy, fochy i żale.

Gość gość
A co na to mąż? Jak on się nie odezwie to sama ją sprowadź do parteru. Relacji z nią nigdy nie będziesz mieć dobrych to co się przejmujesz. A potem może być tylko gorzej, już po tej akcji w szpitalu można było przewidzieć , że będą problemy.

Gość gośćania
oj to jak zabrania to nie masz innej opcji tylko dostosowac sie do zakazu cóz kazda kara sie konczy kiedys-zapytaj ja jak dłogo ma trwac twoja?

Gość gość
to mieszkacie razem?

Gość gość
Autorko ty języka w buzi nie masz? Ja bym ją wywalila z domu! Przecież to nie twoja matka! A po drugie zachowanie jej jest karygodne! Chce sz w nerwce wpaść? Jak mogliscie sobie tak wejść na głowę?!to wasze dziecko nie teściowej do diabła!

Gość gość
Chce cię od dziecka odsunąć,wyrywanie dziecka nie jest normalne! Traktuje je jakby to ona matka była nie ty! Jak moglas na to pozwolić.dzieciak dorosnie dopiero będzie mieszała mu w głowie,izolacja albo kontakt sporadyczny z chorym babskiem!

Gość gośćaniela
Nie na szczescie mieszkamy oddzielnie. Tez nad tym mysle aby walczyc o ograniczenie kontaktu. " walczyc" bo bedzie to trudne.

Gość gośćaniela
Jesli chodzi o meza. Wiele przeszedl walczac z nia. Duzo klotni za nim. Kazda konczyla sie na tym, ze wpadala w histerie, placz, wybiegala z naszego domu krzyczac, ze wygoni go z rodziny! Ze jest stara i schorowana, a my jej ciagle przykrosc sprawiany. Tak sie dzialo nawet wtedy gdy chciala zeby u nas w mieszkaniu meble byly ustawione tak jak ona sobie tego zyczy. Czasami staralam sie ja zrozumiec. Moze dokucza jej samotnosc, brak czegos w zyciu czegos czego jej brakuje. Ma 72 lata, czuje sie niedowartosciowana... Nie wiem. Ale zrozumialam, ze mialaby dookola siebie mnostwo ludzi. Kazdy jednak od niej ucieka i stroni.

Gość gość
Walcz o swoje, ta baba zatruje wam wspóne życie, jakaś despotka i tyranka , typowa toksyczna matka, jej nie zmienisz, ale możesz zmienić siebie.

Gość Tesciowa2 synowych
Nie tylko ona jest w takiej sytuacji.tu charakterek raczej się pokazał.powinniscie ograniczyć jej wizyty dla dobra waszego i dziecka...

tesciowa trochę przesadza. Wydaje mi się, że wlasnie starsze pokolenie będzie dbac o to, żeby samemu robic dziecku jedzenie i taki sposób tez jest najbardziej zdrowy. dziesiejsze słoiczki nie prezentują dobrego poziomu.

Gość gość
soczki z butelki że tak zejde z tematu to i tak nie jest szczyt zdrowotności. ja dziecku daję soki z wyciskarki http://terapiasokami.pl/wyciskarka-cooksense tylko rozcieńczam przynajmniej wiem co tam jest. ta wyciskarka ma mincer więc robięteż sama różne papki i obiadki. tu sobie mozecie więcej przeczytać o sokach i właściwościach warzyw http://terapiasokami.pl/flawonoidy-zastepuja-leki ale teściowa masakryczna, współczuję ;p

Gość Asertywna1
Po pierwsze to Twoje dziecko i Ty wiesz najlepiej czego mu potrzeba. Ja np dawałam dziecku obiadki, które gotowałam sama ale też podawałam deserki czy obiadki Humana. Szczerze powiem, że kompletnie mnie nie obchodziło co kto ma na ten temat do powiedzenia. Sama widziałam co dziecku odpowiada a co nie.

Co do soczków dla dzieci to sprawdź ofertę firmy http://www.rokofun.pl/ - która zajmuje się produkcją zdrowych soczków dla dzieci. Są one wyprodukowane z najlepszych owoców, przede wszystkim naturalnych składników, nie znajdziesz w nim grama białego cukru - czyli są bardzo dobre dla naszych pociech!

Gość gość
WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!! WON p*******************e ścierrry spamerskie!!!!