Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice nie chcą żebym była lekarzem! Dlaczego?

Polecane posty

Gość gość

Planuję iść do liceum z rozszerzoną biologią i chemią. Zawsze chciałam być lekarzem i interesuje mnie to. Przykładam się do ocen, właściwie nie muszę jakoś bardzo bo te 2 przedmioty wchodzą mi do głowy od razu i dostaje zawsze ze sprawdzianów 5. Ale matka we mnie nie wierzy, podcina mi skrzydła, uważa, że nie dam sobie rady, za trudne itp. znajduje 1000 powodów na NIE. Ojciec w sumie ma to gdzieś, nie ma nic przeciwko, ale wolałby żebym pracowała u niego w pracy, tam by mnie widział. Ale ogólnie nie ma nic do tego. Inni rodzice by byli dumni ze swojego dziecka, że jest takie ambitne i wybiera taki zawód! A moi mają to w du*ie i odradzają mi! Co mam zrobić? :(

Jeśli można, to jaka specjalizacja? A wracając do postu... Idź na medycynę tylko wybierz specjalizację z głową, a u Ojca zawsze możesz pracować. Matka... matki czasem są wredne, niewierzące w dzieci i nieświadomie podcinają im skrzydła.

Gość gość
Chyba mają trochę racji,skończyć te studia a podjąc pracę w tym zawodzie to trudny temat.Coś wiem o tym:)

gość ty też nie podcinaj skrzydeł, inni mogą-mogą więc nie bądź mięczak.

Jeżeli o rodziców to ich zachowanie jest tragiczne, nie chcesz robić niczego złego, wręcz przeciwnie, pomagać ludziom więc powinni być z ciebie dumni. Ja na twoim miejscu postawiłbym na swoje bo mimo wszystko za te naście lat będziesz pracowała a oni za ciebie nic nie zrobią, więc lepiej żebyś robiła to co lubisz i to co cię interesuje a nie będziesz w dołku bo pracujesz w firmie ojca i robisz rzeczy które cię nie satysfakcjonują.

Gość gość
Chciałabym po prostu być zwykłym internistą, może alergolog lub medycyna pracy

Gość gość
I tak postawie na swoim, bo to świetna fucha, praca bardzo fajna, jest to coś co lubię, interesuje się i jest to moje marzenie od zawsze. Szkoda tylko, że moi rodzice tak do tego podchodzą. Praca w firmie ojca by mnie nie satysfakcjonowała, bo to nie jest to co bym chciała w życiu robić. Fakt, kasa dobra, ale tam to bardziej tez humanistyczny umysł trzeba mieć...

Gość gość
zostań pielęgniarką-to najlepsza praca w medycynie biorąc pod uwagę stosunek odpowiedzialności,wymogów edukacyjnych i kasy to pielęgniarki wychodzą najlepiej i nie słuchaj kłamstw jakie one wymyślają-w mediach i na żywo

Gość gość
Właśnie jak z matką ostatnią gadałam to powiedziała, że fajnie by było jakbym poszła na farmacje, fizjoterapie a może została pielęgniarką... ale jak ja mówię, że nie chce to przerywa rozmowe...

Gość gość
najpierw sie dostan na medycyne cipko a potem pogadamy

Gość gość
Tutaj na kafeterii prowadzi temat taka jedna studentka medycyny możesz sobie poczytać jak to wszystko wygląda.

Gość gość
Wybierz taki kierunek jaki Cię interesuje! Dużo ofert studiów medycznych możesz znaleźć na www.study4u.eu :)