Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niepewna ciąża, proszę o rady i opinie

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie kobiety, w czwartek tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży, 2 testy pozytywne oraz potwierdzenie wyniku badaniami krwi na hormon beta hcg, który wyniósł 108,4 mIU/mL (8 dni temu), w środę (2 dni temu) hormon ten wynosił 765,5 mIU/mL. Sądziłam, że to prawidłowy wzrost, wyczytałam, że hormon wzrasta o 66% przez 48h. Według mojego kalendarzyka, a miesiączkuje regularnie, do zapłodnienia doszło 4/5 tygodnie temu. Więc myślałam, ze jestem najpozniej w 5 miesiącu ciąży i równiez z poziomem hormonu by się to zgadzało. Wczoraj byłam u ginekologa i Pani Doktor licząc moją ciążę od terminu ostatniej miesiączki powiedziała, ze jestem w 6 tygodniu ciąży. Zrobiła mi usg dopochwowo, zobaczyłyśmy pęcherzyk, jednak stwierdzila ze na 6tc jest za mały i, że beta hcg też jest za małe, wiec pewnie ciaza nie rozwija sie prawidłowo. Dzisiaj wykonałam ponownie test na beta hcg, spodziewalam się wyniku trochę wyższego, jendak wykazał on 895,4 mIU/mL. Co sądzicie? Macie jakieś doświadczenia? bądź może slyszlałyście o niezbyt wysokim wzroscie hcg? Podsumowując HCG 1 badanie: 108,4 - 8 dni temu 2 badanie: 765,5 - 2 dni temu 3 badanie: 895,4 - dzisiaj Pozdrawiam ciepło, niepewna mama

Gość gość
Witajcie. Ją taki mały przyrost hety miałam przy pustym jaju płodowym. :(

Gość gość
Lekarz miał rację. Ciąża nie rozwija się. Pewnie za kilka dni zaczniesz krwawić.

Gość gość
Wszystko powinno stac się jasne w przyszłym tygodniu, głowa do gory, Jeszcze nic straconego!