Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halinkaaaaaaa

Która przysięga jest ważniejsza?

Polecane posty

Gość Taki_jeden_964
Wasze pisanie jest tyle warte co tego co napisał ze Boga nie ma. W wc czy wsc (niezaleznie jak sie pisze) mozna papierem podpisac ze sie bierze slub a za chwile podpisac ze juz go nie chce. I tez zadnych konsekwencji. Ja takiego slubu nie uznaje. Niepotrzebne dodatkowe zawracanie dooopy. A konsekwencje zlamania przysiegi koscielnej kiedys kazdy poczuje, jak nie w tym zyciu po po nim. Bez odbioru.

Gość gość
nie ma niczego po smierci. bez odbioru.

Gość Taki_jeden_964
Gość powyżej - to nie temat dla ateistów. Baba w wc pusci jakas muzyczke z adaptera, cos wyduka wyuczonego pare zdan regulke, podpisy i do domu, wydzialem na video taki slub, smiech na sali.

Gość gość
Taki_jeden_964 dziś Wasze pisanie jest tyle warte co tego co napisał ze Boga nie ma. W wc czy wsc (niezaleznie jak sie pisze) mozna papierem podpisac ze sie bierze slub a za chwile podpisac ze juz go nie chce. I tez zadnych konsekwencji. Ja takiego slubu nie uznaje. xxxxxxxxx Bo jesteś nienormalny dlatego nie uznajesz. Ludzie w koło też cię nie uznają jako zdrowego człowieka, dla otoczenia jesteś psycholem :D

Gość Taki_jeden_964
Wy nie uznajecie koscielnego ja w wc kazdy ma swoje zdanie. :)

Gość Taki_jeden_964
"lecz się" "jesteś psycholem" teksty z gimnazjum albo niżej, w sumie sie nie dziwie ferie sie zaczely myslicie ze cos mi to robi ?

Gość gość
Taki_jeden_964 dziś Gość powyżej - to nie temat dla ateistów. Baba w wc pusci jakas muzyczke z adaptera, cos wyduka wyuczonego pare zdan regulke, podpisy i do domu, wydzialem na video taki slub, smiech na sali. xx Śmiech na sali to taki wariat jak ty i nic nie warta szopka w wiejskim kościele. Posiedzą, albo poklęczą przed ołtarzem za kupę forsy, wyklepią kościelną regułkę i do domu.

Gość gość
Śmiech na sali to taki wariat jak ty i nic nie warta szopka w wiejskim kościele. Posiedzą, albo poklęczą przed ołtarzem za kupę forsy, wyklepią kościelną regułkę i do domu. i te białe suknie i wianki dla cięzarnych:)

Gość gość
Taki_jeden_964 dziś Wy nie uznajecie koscielnego ja w wc kazdy ma swoje zdanie. x w wc to ty żyjesz ściero z rozdwojeniem jaźni

Gość Taki_jeden_964
W sumie ludziom po przysiedze w wc to łatwiej jest zdradzać albo zostawić, mniejsze wyrzuty sumienia. :)

Gość Taki_jeden_964
No niech bedzie że w wsc :)

Gość gość
W USC prostaczko psychiczna

Gość gość
gość dziś gość dziś gość dziś W Usc nie przysięga się tylko podpisuje umowę. x umowę to się podpisuje u notariusza tłomoku Vv "Świadomy praw i obowiązków wynikających z założenia rodziny, uroczyście oświadczam, że wstępuję w związek małżeński z (imię Panny Młodej) i przyrzekam, że uczynię wszystko, aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe." V Gdzie tu masz przysięgę na dobre i złe do końca życia? x " i przyrzekam, że uczynię wszystko, aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe." sama nie rozumiesz co cytujesz moherowy berecie. X Dwa słowa sa synonimami ale znaczenie trochę inne. Przyrzekajac dajemy informację, ze jestesmy gotowi coś zrobic, przysiegajac inaczej mówiąc slubujac, bierzemy na świadka boga lub kogoś z rodziny czyli to co przysiegamy jest 100% prawdą. Widzisz teraz różnice czy nadal upierasz sie, ze przyrzekanie jest równe przysieganiu?

Gość Taki_jeden_964
gość ale jesteś wtórny umiecie tylko powtarzać po mnie albo napisać "psychiczny" nikt mnie jednak nie przekonał, żadnego jednego marnego argumentu. Rozwód z którego ślubu łatwiej dostać ? z tego z wc to dlatego mniej warty. A kościelnego faceci sie bardziej boją, nieuznają i chcą ominąć.

Gość Taki_jeden_964
W kościele przysiegacie przed Bogiem, który was rozliczy (do ateistów - pogadacie po smierci z innymi "zdziwionymi" też w3as to dotyczy mimo że nie wierzycie) po zostawieniu żony, dzieci, zdradach. Natomiast zwykłą przysięgę można złożyć wszędzie w parku, na ulicy, w pustym kościele, przed panią w urzedzie cywilnym wszystko jedno.

Gość gość
moda związki & sex uroda gwiazdy zdrowie kuchnia mama Życie astrologia lifestyle Papilot.pl > Związki i seks > ślub & wesele > Rozwód kościelny to żaden problem: Sprawdź, ile kosztuje i komu przysługuje! Rozwód kościelny to żaden problem: Sprawdź, ile kosztuje i komu przysługuje! 2014-04-30 Tagi: związki i seks, unieważnienie małżeństwa, rozwód kościelny, ślub & wesele, stwierdzenie nieważności małżeństwa, ile kosztuje rozwód kościelny, « Poprzednia strona Strona 3 z 5 W Polsce odnotowuje się znaczący wzrost liczby „niedojrzałych psychicznie małżonków”. Rozwód - W około 95 proc. spraw, w których stwierdzono nieważność małżeństwa, zrobiono to na podstawie kanonu 1095 nr 3, który stwierdza, że niezdolni do zawarcia związku małżeńskiego są ci, którzy są niezdolni do podjęcia istotnych obowiązków małżeńskich z przyczyn natury psychicznej – twierdzi cytowany przez „DGP” adwokat kościelny, Marcin Krzemiński. Biorąc pod uwagę, że z powodu wspomnianej „niedojrzałości psychicznej” rozpada się zdecydowana większość małżeństw sakramentalnych oraz ogromny zakres tego pojęcia (niezdolność do podjęcia obowiązków małżeńskich może być tłumaczona na wiele różnych sposobów), można stwierdzić, że współcześnie „rozwód kościelny” (oficjalnie „unieważnienie związku”) może wziąć niemal każdy.

Gość gość
Dwa słowa sa synonimami ale znaczenie trochę inne. Przyrzekajac dajemy informację, ze jestesmy gotowi coś zrobic, przysiegajac inaczej mówiąc slubujac, bierzemy na świadka boga lub kogoś z rodziny czyli to co przysiegamy jest 100% prawdą. Widzisz teraz różnice czy nadal upierasz sie, ze przyrzekanie jest równe przysieganiu? x nie nie widzę różnicy i nikt normalny jej nie zauważy. przyrzekając w urzędzie też na świadka bierzemy boga i najczęściej kogoś z rodziny, bo bóg jest wszędzie, nawet w urzędzie stanu cywilnego, a świadkowie też muszą być i jest to najczęściej najbliższa rodzina. różnica jest tylko taka że w usc ślubujesz przed urzędnikiem, a w kościele przed księdzem pod warunkiem, że ten urzędnik pozwoli ci ślubować. jak urzędnik nie da zgody, to księdza wołami nie wyciągniesz przed ołtarz

Gość gość
Taki_jeden_964 dziś W kościele przysiegacie przed Bogiem, który was rozliczy (do ateistów - pogadacie po smierci z innymi "zdziwionymi" też w3as to dotyczy mimo że nie wierzycie) po zostawieniu żony, dzieci, zdradach. Natomiast zwykłą przysięgę można złożyć wszędzie w parku, na ulicy, w pustym kościele, przed panią w urzedzie cywilnym wszystko jedno. xxx Pani z Urzędu Stanu Cywilnego nie poświęci swojego czasu dla takiego psychola jak ty, co nie odróżnia parku i ulicy od USC czyli tzw Pałacu Ślubów, nazywa go kiblem i wszędzie widzi zdrady :D

Gość gość
Najważniejsza jest ta przysięga, której się dotrzymuje i tyle na temat.

Gość Taki_jeden_964
argumenty sie skończyły, zaczęły się pierdoły Pani z wc mnie p******** łaski (a może laski) mi nie robi.

Gość gość
10 lat po slubie w USC, wiernosc, milosc, zyczliwosc caly czas. nie wierzymy w zadnych bogow, nie wierzymy, ze cokolwiek jest po smierci. i zdecydowanie nie interesuje nas co kto sobie o tym mysli, i jak sam postanawia zyc. oboje uwazamy sie za ludzi honoru, i skoro przysiegam cokolwiek komukolwiek, to nie interesuje mnie miejsce czy to czy ktos lub cos 'slyszy' te moja przysiege. dla mnie najwazniejsze jest ze JA JĄ ZLOZYLAM i ja mam jej dochowac.

Gość gość
Taki_jeden_964 dziś argumenty sie skończyły, zaczęły się pierdoły Pani z wc mnie p******** łaski (a może laski) mi nie robi. xxxxxxxxxx Jesteś wulgarną i prymitywną zdzirą. Pierdoły to ty smarujesz aż się rzygać chce jak się czyta takie bzdury. Od tej pani z USC jesteś zależna. Idź prymitywna suczo do tej pani i powiedz żeby dała ci zgodę na zawarcie związku małżeńskiego w kościele z facetem który ma tylko ślub cywilny. Nie dostaniesz nigdy a każdy ksiądz ucieknie przed tobą psycholko

Gość gość
gość dziś Taki_jeden_964 dziś W kościele przysiegacie przed Bogiem, który was rozliczy (do ateistów - pogadacie po smierci z innymi "zdziwionymi" też w3as to dotyczy mimo że nie wierzycie) po zostawieniu żony, dzieci, zdradac. typowe myslenie niewolnika :O bat w postaci niewidzialnego boga, ktory ma w du.pie dzieci umierajace z glodu, ale bardzo sie interesuje tym czy ty posuwasz zone czy sasiadke :O zamiast w sobie szukac sily i moralnosci to sie zyje w strachu co bedzie po zyciu po smierci :O

co w ogóle znaczy " ważniejsza przysięga " ? ważniejsza od czego ? od następnej ? KAŻDA jest ważna .Jeśli jednak są składane hurtowo to po prostu są łamane , niedotrzymywane i tyle

Gość Taki_jeden_964
dla mnie najwazniejsze jest ze JA JĄ ZLOZYLAM i ja mam jej dochowac. xxx no i brawo xxxxx Jesteś wulgarną i prymitywną zdzirą. x co najwyżej mogę być wulgarnym i prymitywnym palantem dla ciebie, jestem facetem, nick nic nie mówi ? x Idź prymitywna suczo do tej pani i powiedz żeby dała ci zgodę na zawarcie związku małżeńskiego w kościele z facetem który ma tylko ślub cywilny. x nie wiem o co chodzi, zresztą mam to w dooopie.

Gość gość
22 lata po ślubie cywilnym i dalej się kochamy i nie zdradzamy. Mam gdzieś klękanie przed skacowanym księdzem i poniżanie się, gdy w USC w miłej i przyjemnej atmosferze zwarliśmy związek małżeński. Nie będę bogacił darmozjadów w czarnych kieckach. Jak mi ksiądz da ślub za taka samą kasę jak w Urzędzie SC to może się skuszę. Przepłacać za byle co nie mama zamiaru

żeby jakakolwiek przysięga była "ważna" - cokolwiek to znaczy, muszą być świadkowie, którzy ją potwierdzą :P nie ma świadków - impreza nieważna :classic_cool: X a tak serio - w świetle prawa liczy się tylko to, co na papierze. w kościele bez świadków mógł sobie przysięgać jeszcze piętnastu innym i to problem wyłącznie ich łatwowierności, że to łyknęły.

Gość gość
co najwyżej mogę być wulgarnym i prymitywnym palantem dla ciebie, jestem facetem, nick nic nie mówi ? xxxxxxxxxxx Twój nick mi mówi, że smarujesz same brednie. Żaden mężczyzna nie myśli tak prymitywnymi kategoriami.

a i te na papierze ludzie usiłują podważać mimo ,ze składali je dobrowolnie :) i to nie jest kwestia gdzie się przysięga - w kościele czy urzędzie - ale kto przysięga :)