Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Halinkaaaaaaa

Która przysięga jest ważniejsza?

Polecane posty

Gość Taki_jeden_964
Żaden mężczyzna nie myśli tak prymitywnymi kategoriami. xxx ...a jednak. zresztą mam to w dooopie co o mnie myslicie. zdanie ludzi którzy piszą "Mam gdzieś klękanie przed skacowanym księdzem i poniżanie się, gdy w USC w miłej i przyjemnej atmosferze zwarliśmy związek małżeński" mnie mało obchodzi (w sumie to c****ja obchodzi).

Gość gość
allium dziś to nie jest temat o poglądach na temat księży x a dlaczego nie? Mojej siostrze pijany ksiądz chrzcił dziecko. Zalatywało od niego aż się wszystkim niedobrze robiło

Gość gość
Taki_jeden_964 a mnie mało obchodzą brednie takiego ułomka jak ty :D

Gość gość
Ja Pier....nie masz innych problemów

dlatego że temat jest o składanych przysięgach :) a nie o chrztach po pijaku :) choć właściwie można by założyć pokrewny temat " czy chrzciny udzielane przez pijanego księdza są ważne ? " :D

Gość gość
taki jeden to ty jesteś tą głupią autorką tematu? :D:D:D

Gość Taki_jeden_964
Mojej siostrze pijany ksiądz chrzcił dziecko. xxxxx Kazdy moze napisać co chce papier wszystko przyjmie. Pamietaj jeśli to oszczerstwo, to świństwo najwyższej linii.

Gość gość
allium dziś dlatego że temat jest o składanych przysięgach a nie o chrztach po pijaku choć właściwie można by założyć pokrewny temat " czy chrzciny udzielane przez pijanego księdza są ważne ? " x Ciekawe czy zapijaczony księżulo by kasę zwrócił czy może trzeba by było siłą odebrać co swoje? :D

Gość gość
Taki_jeden_964 oszczerstwa to ty siejesz raszplo z kozim mózgiem :D:D:D

jeśli chrzest po pijaku byłby ważny to dlaczego odbierać forsę ? na jakiej podstawie ? :) gorzej gdyby wyszło ,ze nie jest ważny - wtedy . podejrzewam , że trudno byłoby rozstać sie z już wziętymi pieniędzmi .

Gość gość
Taki_jeden_964 dziś Mojej siostrze pijany ksiądz chrzcił dziecko. xxxxx Kazdy moze napisać co chce papier wszystko przyjmie. Pamietaj jeśli to oszczerstwo, to świństwo najwyższej linii. xxx A co ty myślisz, ze księżą to za kołnierz wylewają? :D Faktycznie jesteś jakiś nierozgarnięty

Gość Taki_jeden_964
oszczerstwa to ty siejesz raszplo z kozim mózgiem xxxx gwarantuje ze w twarz byś mi to nie powiedzial/a internetowy kozaku. Na temat ksiezy czy kościola nikt nigdy tutaj dobrego slowa nie napisal wiec takie rewelacje puszczam "mimochodem"

Gość gość
Ktos wyzej dobrze napisał, że nie ma czegoś takiego jak "ważniejsza przysięga " .Każda przysięga jest ważna ale w tym przypadku jedna została złamana. Ta, którą składał Tobie przed Bogiem w kosciele została przez niego złamana. Slub cywilny jedynie ma moc prawną ale taką samą ma moc prawną ślub kościelny. Po ślubie kościelnym czy cywilnym nie ma gwarancji na udane małżeństwo wiec co za różnica jaki. Facet co rzuca slowa i przysięgi na prawo i lewno nie jest wart nawet oszczania, śmieć i nic wiecej.

Gość gość
Myślę że odpowiedź na pytanie która obietnica jest bardziej ważna tkwi w samym facecie który te słowa wypowiadał. Ja mogę tylko oceniać to co usłyszałam, skoro coś ślubował bez świadków w pustym kościele i nie miało to absolutnie charakteru sakramentu to mimo, iż jestem wierząca taka obietnica nie jest dla mnie nic warta. Równie dobrze takie słowa mogł wypowiedzieć w każdym innym miejscu. Jeśli natomiast z inną babeczką zawarł małżeństwo choćby cywilne to chyba oznacza że wybrał ją. I tej obietnicy chce się trzymać :P Autorko nie wiesz że w przypadku facetów nie na słowa lecz czyny się patrzy??

Gość gość
Taki_jeden_964 dziś oszczerstwa to ty siejesz raszplo z kozim mózgiem xxxx gwarantuje ze w twarz byś mi to nie powiedzial/a internetowy kozaku. Na temat ksiezy czy kościola nikt nigdy tutaj dobrego slowa nie napisal wiec takie rewelacje puszczam "mimochodem" xx Tak jasne kiełbasa :D:D:D:D:D

Gość gość
Kiełba weź leki, bo ci się pogorszyło i znów głupie tematy zakładasz :D

Gość Taki_jeden_964
Dobre kończę. Dobrze sie bawiłem czytając jak sie plujecie. Z dzieciakami nie chce mi się pisać. Kazdy uklada sobie życie i swoje szczescie wedlug uznania.

Gość gość
Halinkaaaa czy ty jesteś chora psychicznie? Może najwyższy czas udać się do psychiatry?

Gość gość
Nie mam ochoty przepychac sie z kims kto wchodzi do imternetu leczyć swoje kompleksy lub jedyna radoscia jest obrazanie czy dokopanie komus.

Gość gość
Oczywiscie, ze slub jest w tym wypdku ma znaczenie (jako jedyny)

Gość gość
autorko, prawda jest taka, że facet jest żonaty i ty co najwyżej możesz mu o/b/ci/ą/g/n/ą/ć na szybko krzakach jako denna kochanica